Apua ja tukea perheille

Perheitä on monenlaisia. On tavallista, että perheessä on helpompia ja hankalampia aikoja. Joskus eteen voi tulla vaikeita ja ennustamattomia ongelmia. Tällaisia tilanteita voivat olla erilaiset muutostilanteet, oma jaksaminen, parisuhdeongelmat, sairaus, väkivalta, talousvaikeudet tai huoli perheenjäsenestä esim. lapsesta.

Huolen kanssa ei kannata jäädä yksin. Voit tulla tapaamaan diakoniatyöntekijää pieneltäkin tuntuvan asian kanssa. Tuki on luottamuksellista ja maksutonta. Tarvittaessa työntekijä tulee luoksesi kotiin.

Diakoniatyön kautta saatu tuki voi olla:
- kuuntelu- ja keskusteluapua
- tilapäistä taloudellista tukea
- muun avun piiriin ohjaamista

Palvelut on tarkoitettu kaikille Ylöjärvellä kirjoilla oleville asukkaille. Asiakkaan luvalla yhteistyötä voidaan tehdä esimerkiksi kaupungin perhe-, sosiaali- tai terveyspalvelujen kanssa. Lisäksi yhteistyötä tehdään mm. seurakunnan perhetyön ja Perhetalon kanssa, jossa perheille on monenlaista toimintaa.

Ota yhteyttä:
diakoniatyöntekijä Aino Kivelä, puh. 044 7868 054, aino.kivela[ät]evl.fi

Lapsiperheille kesällä 2017

Ti 13.6. Kesäretki Linnanmäelle. Diakoniatyön perheretki järjestetään Linnanmäelle Helsinkiin. Perheet voivat viettää päivän vapaamuotoisesti huvitellen. Retkihinta on 15 €/hlö, alle 100 cm ilmaiseksi. Hintaan sisältyy yli 100 cm lapsille, alle 18-vuotiaille ranneke ja matkat, aikuisille matkat. Aikuiset ostavat itse halutessaan paikan päältä vaihtoehtoisesti joko erillisiä lippuja 8 €/kpl, tai lippunipun 6 lippua 38 €, aikuisten rannekkeen 39 €. Huomioittehan pituus- ja turvallisuusrajat laitteisiin sekä Linnanmäen säännöt saattajien lipusta tai rannekkeesta. Kokoontuminen lähtöä varten on klo 7.50 Ylöjärven seurakuntakeskuksen eteen, Kirkkotanhuantie 1. Bussi lähtee klo 8.00. Takaisin Ylöjärvellä olemme noin klo 19.20.  Retki tehdään yhteistyössä Nokian ja Pirkkalan seurakuntien kanssa. Retkelle on rajattu osallistumismäärä, joten ilmoittauduthan mahdollisimman pian! Lisätiedot ja ilmoittautumiset: Aino Kivelä puh. 044 7868 054, aino.kivela[ät]evl.fi.

25.-27.8. Lyhtyleiri - viikonloppuleiri Lempiäniemessä. Leiri on tarkoitettu kummeille ja kummilapsille, isovanhemmille ja lastenlapsille, lapsille ja heidän lemppariaikuisille, tukivanhemmille ja -lapsille, sijaisvanhemmille ja -lapsille. Ohjelmassa yhdessäoloa, leikkiä, laulua/karaokea, kädentaitoja ja hiljentymistä. Hinta alle 4-v ilmaiseksi, 4-12-v 25 €, aikuiset 40 €. Leirillä mukana diakoniatyöstä Eliisa Ala-Kuusisto ja Aino Kivelä. Tied. ja ilm. 1.6-31.7. välisenä aikana eliisa.ala-kuusisto[ät]evl.fi tai aino.kivela[ät]evl.fi tai puhelimitse ennen juhannusta puh. 044 7868 042.

8.-10.9. Perheleiri yksinhuoltaja- ja etävanhemmille lapsineen Kanniston kotieläintilalla (www.kannistontila.fi). Tule viettämään leppoisaa syyskuista viikonloppua. Luvassa on makoisaa ruokaa, rapsutusta ja mukavaa yhdessäoloa. Ilmoittaudu leirille viimeistään pe 18.8. Leirin kokonaishinta on aikuisilta 116 €, 7-14-vuotiailta 58 € ja 2-6-vuotiailta 29 €, alle 2vuotiaat ilmaiseksi. Leirimaksu maksetaan 14.8. - 18.8. (vko 33) diakoniatoimistoon Lähdevainiontie 21, avoinna ti klo 9-12 tai sopimuksesta. Maksuton bussikuljetus. Pienituloisilla perheillä omavastuu on 40 €/aik., 20 €/yli 2-vuotias lapsi, jonka lisäksi mahdollisuus saada leiritukea seurakunnan diakoniatyön tai sosiaalitoimiston kautta.
Ilmoittautuminen:
Aino Kivelä, diakoniatyöntekijä, puh. 044 786 8054, aino.kivela[ät]evl.fi tai