Vapaaehtoistoiminta

Seurakunnassa voit olla vapaaehtoisena monella tapaa rakentamassa yhteistä hyvää: soittajana tai laulajana, leipojana tai kutojana, valokuvaajana tai kirjoittajana, kolehdinkantajana tai ehtoollisenjakajana, ystävänä yksinäiselle tai auttajana tarvitsevalle, myyjänä Unelmatuvalla tai kirpputorilla, ruokakassien jakajana tai leivän noutajana - löydä oma paikkasi ja tule mukaan! Meillä on #uskohyväntekemiseen.

Kuinka voit olla mukana auttamassa?

Jos haluat omalta osaltasi olla auttamassa lähimmäistäsi, tässä muutamia vinkkejä mahdollisuuksista, joissa voit seurakunnan kautta olla mukana:

Pappilan piiat ja rengit

Pappilan piiat ja rengit –vapaaehtoisporukka auttaa vanhuksia ja yksinhuoltajia kodin pienissä askareissa, kuten palovaroittimen asennuksissa, lampun vaihdoissa ja pienissä pihatöissä. Vapaaehtoistyöstä kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Perhetalolle, puh. 044 7868 174. Lisätietoja Pappilan piikojen ja renkien sivulla.

Ystäväpalvelu

Seurakunnan Ystäväpalvelu on yhteistä SPR:n kanssa. Vapaaehtoistoiminnan muotoina järjestetään mm. henkilökohtaisia ystäviä, ystävien vierailuja laitoksiin, saattajapalvelua ja lehden lukemista näkövammaisille. Toiminnasta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä diakoniatyöhön, puh. 044 7868 054. Lisätietoja ystäväpalvelun sivulla.

Ikäihmisten ulkoiluttaminen

Tule kotona asuvan ikäihmisen ulkoilukaveriksi! Ota yhteyttä projektityöntekijä Riina Viitalaan, riina.viitala[ät]evl.fi, puh.  044 7868 048.

Vaate- ja tavaralahjoitukset

Omistatko hyväkuntoisia vaatteita, jotka haluaisit lahjoittaa eteenpäin? Seurakunta vie säännöllisesti materiaalistakin apua Kaukolan ystävyysseurakuntaan Karjalaan. Jos haluat lahjoittaa tähän tarkoitukseen, ota yhteyttä ystävyysseurakuntatyön pastoriin Jyrki Koivistoon, puh. 044 7868 012. Myös seurakunnan kirpputorille voit lahjoittaa myyntiin käyttökelpoista tavaraa, kysy lisää lähetyssihteeri Jaana Skytältä, puh. 044 7868 094 tai poikkea kirpputorilla (srk-keskus, Kirkkotanhuantie 1). Katso aukioloajat kirpputorin sivulta.

Unelmatuvan vapaaehtoistyöt

Seurakunnan vapaaehtoisten ylläpitämä lähetystyön kahvila ja lahjasoppi Unelmatupa Ylöjärven kirkon vieressä tarjoaa hauskaa ja motivoivaa vapaaehtoistyötä. Kysy tarkemmin Elisabet Waldolinilta, puh. 044 7868 098. Lisätietoja myös Unelmatuvan omalla sivulla.

Kirkkoväärti

Kirkkoväärti toivottaa sunnuntaisin kirkkoon tulijat ovella tervetulleeksi ja on mukana tarjoamassa kahvit kirkossa messun jälkeen. Tule mukaan rinkiin - voit olla mukana täysin omien mahdollisuuksiesi mukaan. Lisätietoja saat pastori Juha-Pekka Haavistolta, puh. 044 7868 004.