Yhteisvastuu

Yhteisvastuukeräys on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa auttaa kaikkein heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa. Vuosittain vaihtuvassa kampanjassa Yhteisvastuu nostaa esiin monesti näkymättömän hädän eikä kavahda tarttua vaikeisiinkaan aiheisiin. Keräyksen suojelijana toimii Tasavallan presidentti.

Vuodesta 1950 lähtien keräysvaroin on autettu muun muassa köyhiä lapsiperheitä, syrjäytymisvaarassa olevia nuoria, omaishoitajia, mielenterveyspotilaita, luonnonkatastrofien uhreja sekä tuettu kehitysvammaisten työllistymistä.

Lisätietoja www.yhteisvastuu.fi

Yhteisvastuu 2017: Keräyskohteina ihmiskaupan uhrit ja Lähi-Itä

Osallistumalla Yhteisvastuukeräykseen 2017 autat ihmiskaupan uhreja Suomessa ja Lähi-Idän kriisistä kärsiviä.

Suomessa vuoden 2017 keräysvaroin autetaan ihmiskaupan uhreja yhteistyössä Pro-tukipiste ry:n, Rikosuhripäivystyksen, Pakolaisneuvonta ry:n ja Monika-Naiset liitto ry:n kanssa.

Vuoden 2017 keräyksen kansainvälisenä esimerkkikohteena olevassa Lähi-Idässä avustustyön painopisteenä Jordaniassa ovat koulutus ja psykososiaalinen tuki noin 12-30-vuotiaille leireillä ja paikallisissa yhteisöissä asuville Syyrian pakolaisille. Israelissa ja Palestiinalaisalueilla tuetaan rauhankasvatustyötä nuorten medialukutaidon sekä ihmisoikeustuntemuksen parantamiseksi.

Keräys alkaa 5.2.  Yhteisvastuun lipas ja listakerääjät ovat liikkellä heti helmikuun alusta.

Lisätietoja Yhteisvastuusta Ylöjärvellä voit tiedustella YV-yhteyshenkilö Marika Rajalalta, puh. 044 7868 052, marika.rajala[ät]evl.fi.

Yhteisvastuutapahtumia Ylöjärvellä 2017

*Su 5.2. klo 10.00 Messu Ylöjärven kirkossa. Yhteisvastuukeräyksen avaus.

* Su 5.2. klo 10.00 Messu Kurun kirkossa. Yhteisvastuukeräyksen avaus. Kaikille lounas. Kerääjät kutsutaan koolle, info yhteisvastuusta.

*Su 12.2. klo 11.00-14.00 Kurun Talvitapahtuma Kurun seurakuntatalolla. Tapahtuma alkaa perhemessulla klo 11 kirkossa.

* Su 19.2. klo 11.00–14.00 Koko perheen suuri ja perinteinen Laskiaistempaus srk-keskuksella. Paljon ohjelmaa ja aktiviteettia koko perheelle sekä ulkona että sisällä. Mm. Hippo-hiihdot sekä Yhden Joukon yhtyeen konsertti. Tapahtuma alkaa perhemessulla kirkossa klo 10.00.
Jos haluat tänä vuonna Lipas- tai lista-kerääjäksi voit Ilmoittautua tempauksen aikana seuriksella Marikalle!

* Pe 10.3. Naistenilta Kurun srk-talossa. Lähetyksen ja kansainvälisentyön sihteeri Jaana Skyttä kertoo kuvin ja sanoin viime syksyisestä matkastaan Jordanian pakolaisleirille, joka on yksi Yhteisvastuun keräyskohteista. Tule kuulemaan mm. Miten keskellä erämaata toivo pysyy yllä? Mistä löytyy iloa ja voimauttavaa rauhaa? Mitä ajattelee nuori pakolainen omasta elämästään? Kahvit Yhteisvastuun hyväksi.

Yhteisvastuu