Rippijuhlat

Rippikoulu päättyy kirkossa vietettävään konfirmaatiomessuun. Konfirmaatiomessussa nuoret lausuvat yhdessä seurakunnan kanssa uskontunnustuksen. Seurakunta rukoilee heidän puolestaan ja rippikoulun opettajat, yhdessä kummien kanssa, siunaavat nuoret elämään Jumalan armon varassa.

Konfirmaatioon ja rippijuhlaan liittyvää yksityiskohtaisempaa ohjeistusta vinkkiä saa rippikoulun vetäjältä. Seurakunnan tiloja voi vuokrata rippijuhlien pitopaikaksi. Riparin vetäjiä ja isosia voi pyytää vierailemaan omissa juhlissa etukäteen sopimalla.

Rippikoulun käyminen antaa oikeuden kirkolliseen vihkimiseen. Konfirmointi antaa puolestaan oikeuden:
- kummina toimimiseen
- olla 18-vuotiaana ehdolla kirkollisissa vaaleissa
- osallistua itsenäisesti ehtoolliselle

Rippikouluvaihtoehtoihin ja rippikouluvuoteen liittyvistä asioista on kerrottu tarkemmin nuorten omalla kellarille.net-sivustolla.