Seurat ja kinkerit

Ylöjärvellä seuroja järjestävät erityisesti kirkkomme eri herätysliikkeet. Tarjolla on sanaa, laulua ja yhdessäoloa. Perinteikkäät kinkerit kokoavat kylän väkeä keväisin Viljakkalassa ja Kurussa.

Siioninvirsiseurat

Herännäisyys eli körttiläisyys on yksi luterilaisen kirkkomme herätysliikkeistä. Siinä korostetaan Jumalan suuruutta ja ihmisen pienuutta, armoa ja ikävöivää uskoa. Körttiläisyyden ytimen muodostavat seurat, joissa vuorottelevat ilman säestystä veisattavat Siionin virret, hiljaisuus ja lyhyet puheet. Virren voi aloittaa ja puheen pitää kuka tahansa.

Siioninvirsiseurat keväällä 2017:
- Pappilan perhetalolla (Loilantie 3-5) ma 23.1. klo 18.00, su 19.2. klo 16.00, ma 27.3. klo 18.00, ma 24.4. klo 18.00 ja ma 15.5. klo 18.00 (Perhetalon kodalla)
- Karhen seurakuntakodissa su 19.3. klo 14.00.

Mukana mm. Jaakko Löytty ja Jyrki Koivisto.

Kansanlähetyksen seurat

Kansanlähetyksen seuroja järjestetään pääsääntöisesti Karhen srk-kodilla ja Viljakkalan srk-talolla noin kerran kuussa. Tarkemmat tiedot tapahtumakalenterissa.

Kinkerit

Perinteikkäitä kinkereitä järjestetään keväisin kylittäin Viljakkalassa ja Kurussa.

Teija Ojala
julistustyön koordinaattori