Ystävyysseurakuntatoiminta

Ystävyysseurakuntatoiminta pitää sisällään mm. retkiä, vierailuja (esim. kuorovierailut) sekä tilaisuuksia, joissa kuullaan terveisiä näiltä ystäviltä.

Ystävyysseurakuntamatkoilta kuulumisia

Loppukesästä 2016 toteutettiin kiehtova ja ainutkertainen seurakuntamatka Kaakkois-Viroon Setumaalle  yhdessä Tallinnan Pyhän Hengen ystävyysseurakunnan kanssa.
Lue Setumaan matkan kokemuksia

Ehtoollinen Kaukolassa
Yhteisellä ehtoollisella Kaukolan kirkossa.
Ylöjärven ja Tallinnan Pyhän Hengen seurakunnan Kamarikuorot
Tallinnan Pyhän Hengen seurakunnan kamarikuoro oman kamarikuoromme vieraana ja yhteiskonserttia pitämässä.

Ystävyysseurakunnat

Ylöjärven seurakunnan ystävyysseurakunnat ovat:

• Tallinnan Pyhän Hengen seurakunta (Viron ev.lut. kirkko)
  • Kaukolan seurakunta (Inkerin ev.lut. kirkko) Karjala, Venäjä
  • Hatsinan seurakunta (Inkerin ev.lut. kirkko) Pietarin lähistö, Venäjä

Lisäksi seurakunta on mukana ystävyyshiippakuntatyössä ELCA:n Delaware-Marylandin hiippakunnan kanssa USA:ssa.

Ystävyysseurakuntatyö on nimensä mukaisesti seurakuntien välistä ystävyyttä. Yhteinen usko on toiminnan pohjana. Yhteinen jumalanpalvelus, seurakuntalaisten tapaamiset ja yhteiset projektit ruokkivat mukana olevia. Meitä kutsutaan myös rukoilemaan toistemme puolesta.