Tampere Filharmonian konsertti

Tampere Filharmonia kapellimestarinaan Santtu-Matias Rouvali konsertoi Ylöjärvellä "Linnoista ja teatterilavoilta" -teemalla.

Ludwig van Beethoven (1770−1827): Egmont-alkusoitto
Johann Hummel (1778−1837): Trumpettikonsertto
Beethoven: Sinfonia nro 1

Tampere Filharmonian vierailukonsertissa Ylöjärvellä yhdistyvät hoveihin, konserttisaleihin ja teatterilavoille 1800-luvun alussa kirjoitetut sävelet. Beethoven sävelsi Egmont-alkusoiton Goethen murhenäytelmään, jossa rohkea soturi taistelee sankarillisesti synkkää sortoa vastaan. Alkusoiton jälkeen kuullaan trumpettikonsertto, jonka Mozartiltakin oppia saanut Hummel omisti Anton Weidingerille. Weidinger oli kuuluisa trumpettivirtuoosi, jolle Haydnkin kirjoitti aikanaan konserton. Hummelin konsertto sai kantaesityksensä Esterházyn linnassa uudenvuodenpäivänä 1804. Tampere Filharmonian konsertissa solistina taituroi orkesterin oma trumpetin äänenjohtaja Jonas Silinskas. Konsertin päättää teos, joka aikanaan avasi kolmekymppisen Beethovenin sinfonikonuran. Saksalaissäveltäjän ensimmäinen sinfonia kantaesitettiin huhtikuisen Wienin juhlavassa Burgtheaterissa vuonna 1800.

Liput: 24€ / 18€ / 10€ / 2€ / 6€ / 6€
Lippuja saatavilla
Tampere-talon Lipputoimisto ja Kulttuurimyymälä Aplodi sekä Lippupiste. Lippupiste perii palvelumaksun.

Lisätietoja Tampere Filharmonian sivuilla

Tampere Filharmonia

Sari Oksavuori
johtava kanttori

Kurun seurakuntatalo

"Suvisia säveliä" -konsertti

Sofia Kallio, sopraano ja Anu Rautakoski, piano

Kurun kirkko

Naapurin Onnin kirkkokonsertti

Kurulaisten oman Naapurin Onnin konsertti. Kansanlauluja, hengellisiä sävelmiä ja tuttuja klassisia kappaleita. Ohj. 10 €.

Pengonpohjan rukoushuone

”On kaunis synnyinmaamme” -konsertti

Saara Syrjäniemi (laulu) ja Liisa Viitanen (harppu). Ohjelmassa on Suomalaisten säveltäjien laulumusiikkia Toivo Kuulalta, Taneli ja Ilkka Kuusistolta, sekä harppusooloja.