Toimiva Perhe –kurssi äideille ja isille

Pappilan perhetalo

Ilmoittautuminen on päättynyt

Miten puhua lapselle niin, että hän kuuntelee sinua? Miten kuunnella lasta niin, että hän puhuu sinulle? Läheisimmät ihmiset haastavat meitä eniten. Riitelyä, väärinkäsityksiä ja valtataisteluja perheenjäsenten kesken? Kuulostaako tutulta? Kurssilta voit saada käytännöllisiä työkaluja niihin tilanteisiin, kun itseltä ja/tai lapselta meinaa katketa pinna. Taidoista on apua niin pienemmän lapsen kiukunpuuskissa kuin taistelussa murkku-ikäisen kotiintuloajoista.

Kurssilla harjoitellaan lapsen kuuntelemista, omien toiveiden ja tarpeiden ilmaisemista, ristiriitojen ratkaisemista sekä lapsen ongelmissa ja lasten välisissä riidoissa auttamista. Kurssin tavoitteena on edesauttaa lasten ja vanhempien välisiä lämpimiä ja avoimia suhteita.

Kurssiryhmä on pieni ja keskustelua sekä käytännön harjoituksia on paljon. Kurssilla opittavat taidot ja asenteet eivät ole sidottuja kulttuuriin tai uskontoon, vaan ovat sovellettavissa joka puolella maailmaa. Toimiva Perhe -kurssi pohjautuu psykologi Thomas Gordonin kehittämiin menetelmiin. Kurssi painottuu vuorovaikutustaitojen oppimiseen, se ei ole terapiaa tai kuntoutusta. Mukaan voi tulla joko toinen vanhemmista tai molemmat yhdessä, yksinhuoltaja tai etävanhempi.

Alustava aikataulu: La 10.9. ja 8.10. klo 9-16 + 4 kurssi-iltaa (to 15.9., ke 21.9., to 29.9. ja to 6.10. klo 17.30-20) Pappilan Perhetalolla (Loilantie 3-5). Tuettu kurssimaksu on 35 €/hlö, joka kattaa kurssimateriaalin. Tiedustelut puh. 044 786 8048 / Riina ja ilmoittautumiset viimeistään 1.9. mennessä web-lomakkeella.

Riina Viitala
projektityöntekijä (vanhustyön projekti)