Vapaaehtoisten retki Poriin ja Reposaarelle

Poriin

Ilmoittautuminen on päättynyt

Ylöjärven seurakunnan vapaaehtoisten retki Poriin ja Reposaareen. Matkalla tutustutaan mm. Porin kaupungintaloon, Juseliuksen Mausoleumiin, Reposaaren tuulipuistoon, Reposaaren tunturikirkkoon ja Leineperin ruukiin. Retken hinta on 55 €.

Lähtö Ylöjärven srk-keskuksen parkkipaikalta klo 9.00. Paluu Ylöjärvelle n. klo 17.00.

• 09.00 (la 16.09.2017) Lähtö seurakunnan P-paikalta
  • Omatoimikahvit ja jaloittelu Kiikoisten ABC-asemalla
  • Tutustuminen Porin venetsialaispalatsin mallin mukaan rakennettuun kaupungintaloon paikallisoppaan opastuksella
  • Vierailu Juseliuksen Mausoleumissa Käppärän hautausmaalla (Akseli Gallen-Kallelan freskot, Sigrid Juseliuksen sarkofagi jne).
  • Matka jatkuu Meri-Poriin
  • Informaatiotilaisuus (30 min.) Hyötytuuli Oy: n auditoriossa Reposaareen vievän sillan alkupäässä (Tuulipuiston potkurit pyörivät aivan vieressä. Suomessa tuulivoiman osuus on alle prosentti energiantuotannosta, esim. Tanskassa se on lähes 20 %!)
  • Erinomainen lounas Ravintola Merimestassa saaren kärjessä ”meren keskellä”. Tilaisuus ostaa aamulla merestä nostettua kalaa (yleensä tarjolla lohta, kuhaa, ahventa, siikaa jne. autossa on jääkaappi). Tutustuminen Reposaareen, josta ehdotettiin 1700-luvulla Suomen pääkaupunkia sen erinomaisen sataman vuoksi!
  • Vierailu Reposaaren norjalaisen tunturikirkon tapaan rakennetussa kirkossa, jossa tasavallan presidentti ja Jenni Haukio vihittiin vuonna 2009. Kirkko on 8-kulmainen, sen freskot ovat Lennart Segerstrålen maalaamat. Alttaritaulun on maalannut Felix Frang, professori Aapeli Saarisalon appi, jonka alttaritaulu on myös Viljakkalan kirkossa!
  • Munkkikahvit historiallisella, vuonna 1771 perustetulla Leineperin ruukilla, sen Savipakarissa, jossa on säilynyt neljä valtavaa uunia leivän leipomista varten. Meillä on tilaisuus ostaa ruukin pakarissa leivottua tuoretta leipää.
  • 17.30 (noin) Paluu seurakunnan P-paikalle. Olemme nähneet ja kokeneet paljon. Ehkä taas jaksamme paremmin auttaa muita!

Opas kertoo koko ajan alueen historiasta, Kokemäenjoen vesistöstä, Porin kaupungista, sen perustajasta, Juhana-herttuasta, Porin ja Reposaaren historiasta, Juseliuksen Mausoleumin freskoista jne. Hintaan sisältyy kaikki paitsi menomatkan kahvit; pääsymaksut, oppaan palkkiot kaupungintalossa, runsas, erinomainen lounas ja kahvit Leineperissä. Matkanjohtajana on Juhani Vahtokari ja matkalla mukana myös Jaana Skyttä.

Matkan hinta kaiken edellä olevan sisältäen on 55 € (normaalisti 85 €) jos lähtijöitä on vähintään 40 hlö.

Ilmoittautuminen pe 8.9. mennessä
- nettilomakkeella tai
- Lähetyksen ja kansainvälisentyön sihteeri Jaana Skytälle 044 7868 094, jaana.skytta[ät]evl.fi (leirillä, vapailla ja lomalla 26.6.-13.8. välisenä aikana).

Matka täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Jaana Skyttä