Jakarandan konsertti

Jakarandan konsertti Kurun kirkko

Afrikkalaistaustaisia lauluja tarjoava legendaarinen Jakaranda-kuoro esiintyy. Ylöjärveltä lähdetään kimppakyydein klo 14.00 Ylöjärven srk-keskuksen pihasta, autolliset tulkaa sen kautta.

Afrikkalaisvaikutteista hengellistä musiikkia Kurun kirkossa Pekka Simojoen vuonna 1985 perustaman Jakaranda-musiikkiryhmän esittämänä. Jakaranda tarkoittaa jakarandojen sukuun kuuluvaa puuta, jota käytetään lämpimän ilmaston maissa yleisesti puistopuuna näyttävien kukkiensa takia (Wikipedia). Ryhmään kuuluu kaikkiaan n. 30 laulajaa ja soittajaa, Kuruun musisoijista pääsee n. kahdenkymmenen hengen ryhmä. Ryhmä tuo terveisiä eteläisestä Afrikasta laulaen, soittaen ja tanssien. Jakarandan kotisivun mukaan musiikissa ”voi välillä aistia savannin kahinan…  … Laulajien rinnalla soittavat kitarat, puhaltimet, basso ja erilaiset lyömäsoittimet.”

Jakaranda-musiikkiryhmä toimii Suomen Lähetysseuran yhteydessä. Ryhmän taiteellisena johtajana on vuodesta 1990 lähtien ollut muusikko Pekka Nyman, joka soittaa ryhmässä lyömäsoittimia. Osa jäsenistöstä on opiskelijoita, toiset taas jo työelämään ehtineitä.  Yli 30 toimintavuotensa aikana ryhmä on äänittänyt 10 levyä ja lisäksi tuotannosta on koottu kokoelmalevy vuonna 2005.

Kurun kirkon konserttiin on vapaa pääsy, mutta konsertin yhteydessä kerätään kolehti Kurun kappeliseurakunnan tukeman senegalilaisen teologian stipendiaatti Faye Marie Louise Salyn hyväksi Suomen lähetysseuran kautta. Tervetuloa!

Lisätietoja: www.jakaranda.net

Kurun kappeliseurakunta

Eija Multanen
kanttori, lähetyssihteeri (Kuru)
Kurun kappeliseurakunta
Kirkkotie 2, PL 3
34301 Kuru

Mannerheim-muistoja autonomian ajalta -musiikkidraama

Eliisa-teatterin tuottama musiikkidraama, jossa historiallisten tapahtumien kerronnan ja aikakauteen ja tapahtumiin sopivan musiikin myötä edetään Mannerheimin lapsuudesta ja nuoruudesta kohti Suomen itsenäistymistä. Liput 20 €.

Ylöjärven Leija-kirjasto (Koivumäentie 2)

Verso-lapsikuoron konsertti

Ylöjärven seurakunnan Verso-lapsikuoro esiintyy.

Kurun kirkko

Uskon yö - Edu Kettusen ja Markus Vuorisen konsertti.

Edu Kettusen ja Markus Vuorisen ”Ihminen” -konsertti. Vapaaehtoinen ohjelma 10 €.