Uskon yö - Markuksen evankeliumi -kirkkodraama

Uskon yö - Markuksen evankeliumi -kirkkodraama Kurun kirkko

Tornion Kaupunginteatteri esittää maineikkaan esityksensä Markuksen evankeliumista. Esityksen jälkeen tarjolla iltapala.

Tornion Kaupunginteatteri vierailee Kurussa Uskon yö –tapahtuman yhteydessä la 28.10.2017. Teatteri esittää tuolloin Kurun kirkossa maineikkaan esityksensä Markuksen evankeliumista. Markuksen evankeliumin esittäminen kirkkodraamana ja sooloteatterina alkoi Tanskasta n. 15 vuotta sitten ja levisi nopeasti kaikkialle Eurooppaan. Suomessa aiheeseen tarttui ensimmäiseksi Tampereen Teatterin Paavo Liski ja Kari Hakala vuonna 1995 ja perinnettä on näihin päiviin jatkanut Tornion Kaupunginteatteri, jonka esitys on saanut kiitosta siitä, että se on tehty esitettäväksi juuri kirkossa. Muutenkin tekotapa on ollut poikkeuksellinen. Sen ohjauksesta vastaa Kirkon nuorisotyön ohjaajiksi valmistunut opiskelijaryhmä ja asiantuntijoina on käytetty laajasti Kirkon työntekijöitä. Tornion Kaupunginteatteri on maamme toiseksi pienin ammattiteatteri ja se toimii kiertueteatterina Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja koko Pohjois-Kalotin alueella. Torniolaisten version näyttelijänä toimii Pauli Mahlamäki, jonka esitys on vieraillut eri puolilla Suomea jo yli 500 kertaa, sekä kiertueilla Kanadassa, Yhdysvalloissa ja Australiassa.

Vuonna 2000 teatteri asetti tavoitteeksi, että esitys saavuttaisi kaikki Suomen kirkot ja seurakunnat.

Markuksen evankeliumi on lyhin uuden testamentin neljästä evankeliumikirjasta. Samalla se kuitenkin sisältää eniten toimintaa ja tapahtumia. Heti julkisen esiintymisensä alussa Jeesus teki suuria ihmetekoja, jotka hämmästyttivät kansanjoukkoja ja Jeesuksen seuraajia. Markus haluaa osoittaa, että ihmeteot tapahtuivat Jumalan voimasta.  Ajan uskonnolliset johtajat eivät hyväksyneet Jeesuksen tekoja ja opetuksia. Tämä johti välikohtauksiin, jotka saivat heidät lopullisesti suunnittelemaan hänen surmaamistaan. Ensimmäinen ihminen joka ymmärsi tämän, oli roomalainen sotilas. Nähdessään Jeesuksen kuolevan ristillä hän sanoi; ”Tämä mies oli todella jumalan poika.”

Markuksen evankeliumia pidetään evankeliumeista vanhimpana. Markus tahtoo rohkaista ihmisiä uskomaan Jeesuksen voimaan, joka pelastaa heidät. Hän tahtoo myös muistuttaa, että uusi elämä Jeesuksen seurajana ei ole helppoa, vaan heidän täytyy olla valmiita kärsimään Jeesuksen tavoin.

Markuksen evankeliumi esitys on Kurun kirkossa lauantaina 28.10. klo. 20.30. Esitys kestää 50 minuuttia. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Vierailun järjestäjänä toimii Kurun kappeliseurakunta ja tilaisuus liittyy Uskon yö tapahtumaan, jota kappeliseurakunta on organisoinut yhdessä Kansan Raaamattuseuran kanssa.

Tervetuloa!

Leena Jalkanen
kappalainen (Kuru)
Kirkkotie 2
34300 Kuru
Eija Multanen
kanttori, lähetyssihteeri (Kuru)
Kirkkotie 2, PL 3
34301 Kuru

Kurun kirkko

Ehtoollisjumalanpalvelus.

Kurun Kievarin terassilla

Joulurauhan julistus

Jouluun rauhoittumisen hetki yhdessä.

Kurun kirkko

Aattohartaus

Jouluaaton kirkkohetki. Pappina Leena Jalkanen, kanttorina Eija Multanen.