Urkutaiteilija Kalevi Kiviniemen reformaatio 500 v. juhlakonsertti

Urkutaiteilija Kalevi Kiviniemen reformaatio 500 v. juhlakonsertti

Maailmankuulun urkutaitelija Kalevi Kiviniemen konsertti "J.S. Bach ja muita mestareita" - reformaatio 500 v. juhlavuoden kunniaksi. Liput 10 €.

Kansainvällisten arvioiden mukaan aikamme merkittävimpiin muusikoihin kuuluva urkutaiteilija Kalevi Kivinemi soittaa 12.11. reformaation juhlakonsertin 'J.S. Bach ja muita mestareita' uskonpuhdistuksen 500-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Ylöjärven kirkossa.

Konserttiurkuri Kalevi Kiviniemi lukeutuu maailman huippu-urkureiden terävimpään kärkeen. Hän on konsertoinut useaan otteeseen Pariisin Notre-Dame -katedraalissa ja Saint-Clotilde -basilikassa sekä levyttänyt Orléansissa ja Rouenissa historiallisilla Cavaillé-Coll-uruilla. Kiviniemi on konsertoinut Euroopan lisäksi mm. USA:ssa, Kanadassa, Venäjällä, Aasiassa, Australiassa ja Filippiineillä.

Tälle vuodelle Kiviniemi on saanut varsinaisen ulkomaisten konserttikutsujen vyöryn, useat paikoista ovat maailman merkittivimpiä konserttitaloja, kuten Leipzigin Gewandhaus, Moskovan Tšaikovski-sali, Korean Sejong Art Center Soulissa sekä "urkureiden" mekka, Pariisin Notre Dame.

Kalevi Kiviniemi on tehnyt yli 160 levytystä ja saanut lukuisia levypalkintoja, mm. kaksi kulta-  ja yhden platinalevyn. Hänet valittiin ensimmäisenä suomalaisena Kukauden taiteilijaksi Japanissa vuonna 1998 Musashino Cultural Foundation'in toimesta yhdessä Camilla Nylundin kanssa. Vuonna 2001 Kiviniemi sai Suomessa Janne-palkinnon parhaasta suomalaisesta soololevystä ja vuonna 2009 vastaanotti maamme merkittävimmän musiikkipalkinnon, Säveltaiteen valtionpalkinnon. Vuonna 2012 hänet lyötiin ritariksi Chevalier OCM -arvonimellä. Pro Cultura Tavastica et Fennica -mitalin hän vastaanotti vuonna 2014.

Ylöjärven konsertissa kuullaan mm. J.S. Bachin sekä hänen aikalaistensa Leipzigin Tuomas-kirkon urkureiden Pachelbelin ja  Händelin teoksia reformaation 500-vuotisen juhlan kunniaksi.

Konsertin yhteydessä myynnissä taiteilijan levyjä. Kaikki maksut käteisellä.

Liput 10 €. Myynti alkaa klo 18.00 kirkon ovella.

Kuva: Kari Kiviniemi

Saara Syrjäniemi

Mannerheim-muistoja autonomian ajalta -musiikkidraama

Eliisa-teatterin tuottama musiikkidraama, jossa historiallisten tapahtumien kerronnan ja aikakauteen ja tapahtumiin sopivan musiikin myötä edetään Mannerheimin lapsuudesta ja nuoruudesta kohti Suomen itsenäistymistä. Liput 20 €.

Armoa! - reformaation juhlavuoden konsertti

Armo –aiheisia lauluja esittävät ylöjärveläiset laulajat sekä nuorten Amoroso-kuoro. Mukana seurakunnan kanttorit Saara Syrjäniemi ja Aija-Leena Ranta. Vapaa pääsy.