varhaisnuoria

Koronan vaikutus varhaisnuorten kerhoihin

Lisätiedot ja kyselyt Elisa Niemelä 044-7868092

Mikroautokerho kesä 2021

Suosittu mikroautokerho alkaa jälleen 18.5.21 klo 17.30 alkaen seurakuntakeskuksen pihapiirissä. Ilmoittautuminen on auki 4.5.21 klo 9 alkaen

ilmoittaudu nettilomakkeella

Ryhmä toistaiseksi  1 ryhmässä klo 17.30-19.30

UUTUUSKERHO!!!! alk. 3.6.2021

Istutuskerho

Luonnonläheisessä istutuskerhossa tutustumme eri näkökulmista syötävien kasvien kasvatukseen. Miten kasvu siemenestä syötäväksi kasviksi tapahtuu, miten vihanneksia istutetaan ja miten niitä hoidetaan? Ennakko-osaamista ei tarvita, mielenkiinto istuttamista ja siihen liittyviä valmisteluja kohtaan riittää. Jonkunlaiset suojakäsineet olisi hyvä ottaa kerhoon, sillä käsittelemme multaa.

Kerhon tavoitteena on yhdessä tekemisen kautta lisätä lasten ymmärrystä paitsi ruuan kasvattamisesta, myös luonnon kiertokulusta erilaisiin kompostointitapoihin tutustumalla. Lisäksi tutkimme ja tarkkailemme hyönteisten merkitystä kasveille ja sitä kautta ruuan kasvattamiselle. Kerholaiset saavat halutessaan mukaansa kotiin pienen hoidettavan ruukkuistutuksen.

Kerhossa ollaan pääasiassa ulkona, joten säänmukaiset varusteet ovat tarpeen myös sateella.

Viimeisenä kerhokertana loppukesästä toteutetaan retki, jolla nähdään kanoja, erilaisia kompostointitapoja ja isompi kasvimaa/puutarha satovaiheessa. Retkikohde sijaitsee n. 8 km päässä Vanhalta Seurakuntatalolta.  Kuljetusmahdollisuus vanhemmilta/Yhteiskyyti tilataksilla?

Ilmoittautumisen yhteydessä tärkeää ilmoittaa, jos on herneallergia tms.

ilmoittaudu nettilomakkeella

Kerhot, leirit ja retket ovat kouluikäisten mieleen

Perinteikäs koululaisten harrastuskerhotoiminta elää ja voi hyvin Ylöjärvellä. Löytyy niin sähly-, kokki- ja askartelukerhoa kuin myös ohjelma-, ja mikroautokerhoakin. Osa kerhoista on vain tytöille, osa pojille, toisinaan touhutaan sekakerhon merkeissä. Varhaisnuorten kerhoihin ilmoittaudutaan nettilomakkeilla - mukaan voi tulla hyvin myös kesken kauden, siten kuin itselle sopii. Kaiken lisäksi kerhot ovat myös maksuttomia osallistujille. Tutustu kerhovalikoimaan:

Sekakerhot
Tyttökerhot
Poikakerhot

Leirit ja retket ovat mieleenpainuvia elämyksiä – ja niiden suosio onkin suuri. Kesäisin järjestettävien tyttö- ja poikaleirien lisäksi tarjolla on mm. lasten syyslomaleiri ja tyttöjen adventtileiri.  Retkille otetaan monesti mukaan vanhemmatkin ja vuosittain järjestetään erilaisia perheleirejä, sekä koko perheen retkiä. Kevään ja kesän 2021 leirien ilmoittautumislomakkeet ovat nyt aukaistu. Seuraamme tarkasti koronatilannetta ja katsomme kunkin leirin toteutumista aina sen hetkisten korona suositusten ja rajoitusten valossa.
Leiri- ja retkitoiminta

Eka- ja tokaluokkalaisten iltapäivätoimintaa seurakunta toteuttaa viidessä toimipisteessä (Asuntila, Metsäkylä, Takamaa, Vanha seuris, Vuorentausta). Iltapäivätoimintaa tehdään yhteistyösopimuksella Ylöjärven kaupungin kanssa.
Iltapäivätoiminta

Seuraa meitä Instagramissa!