Hiljaisuuden toiminta, retriitit, pyhiinvaellukset 

Hiljaisuuden kuuntelua”Lähtekää mukaani johonkin yksinäiseen paikkaan, niin saatte vähän levähtää”
(Mark. 6: 31)

Arkielämän täyttää usein kiire ja häly, mieli on levoton eikä rauhoittumiselle, rukoukselle ja Jumalan läsnäolossa lepäämiselle löydy aikaa eikä mahdollisuutta.  Ihminen kaipaa kuitenkin lepoa ja hiljaisuutta. Raamattu kertoo Jeesuksenkin vetäytyneen yksinäisyyteen rukoilemaan ja hiljentymään. Hiljaisuuteen kuuluu myös Raamatun sana ja sen puhuttelu.

Hiljaisuudesta voit löytää keinon pysähtyä, etsiä syvempää yhteyttä Jumalaan, toisiin ihmisiin ja itseesi. Hiljentymistä ja rukousta voit harjoituttaa itseksesikin, mutta esimerkiksi seurakuntien ja järjestöjen retriitit, hiljaisuuden jooga, hiljaisuuden illat ja erilaiset rukous- ja pyhiinvaellukset ovat oiva tapa päästä sisälle hiljaisuuden maailmaan. 

”Tulkaa minun luokseni, kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon” 
(Matt. 11: 28)

Pyhän Olavin viestipyhiinvaellus Ylöjärveltä 19.7.

Liity mukaan valtakunnallisen Pyhän Olavin viestipyhiinvaellukseen tiistaina 19.7.! Ylöjärven osuus Ylöjärven kirkko- Pitkäniemi -Nokian kirkko kulkee kauniissa harjumaisemissa sekä kevyen liikenteen väyliä pitkin ja on pituudeltaan n. 16 km.

Rukoushetki Ylöjärven kirkossa aamulla klo 9. Vaellus metsäpolkuja ja kevyen liikenteen väyliä pitkin osin kauniissa harjumaisemassa Pitkäniemeen, jonne saavutaan n. klo 13. Siellä on tarjolla kahvia sekä mahdollisuus käydä uimassa. Ehtoollishetki ja kirkon esittely klo 14.
Pitkästäniemestä matka jatkuu yhdessä Pirkkalasta tulevien vaeltajien kanssa Kappelinmäelle, jossa on vanha Pitkänniemen hautausmaa. Hautausmaalta matka jatkuu Maatialanharjua pitkin Nokian kirkolle, jossa hartaushetki klo 17. Hartauden jälkeen mahdollisuus omakustanteiseen ruokailuun esimerkiksi kirkon naapurissa, Prisman Oksa-ravintolassa.

Nokialta paluu julkisilla kulkuneuvoilla tai omin kyydein. Jos haluaa jatkaa vaellusta useamman päivän, majoittautuminen itsenäisesti ja omakustanteisesti (Eden, Iisoppi, air bnb).

Reitin pituus: noin 16 km
Reitin ohjaavat Sari Oksavuori ja Risto Holma.
Ilmoittautuminen Viestipyhiinvaelluksen nettilomakkeella. Ilmoittautuminen päättyy viikkoa ennen lähtöpäivää.

Viestipyhiinvaelluksella kuljetaan kohtuuden, kestävyyden ja toivon tiellä Savonlinnan ja Ahvenanmaan välillä kesällä 2022. Viestipyhiinvaellus kulkee Pyhän Olavin mannerreittiä pitkin Savonlinnasta Turkuun alkaen helatorstaina 26.5. Vaellus jatkuu Pyhän Olavin merireittiä pitkin kohti saaristoa ja Ahvenanmaan Jomalaa. Vaellus yhdistää kesän aikana kuusi hiippakuntaa, noin 40 seurakuntaa ja lukemattoman määrän erilaisia yhteistyökumppaneita. Matkaa Savonlinnan ja Jomalan välillä on noin 1000 kilometriä. Lisätietoja valtakunnallisesta viestinpyhiinvaelluksesta.

* * *

Kirkkopolku

Tervetuloa kulkemaan Ylöjärven kirkon ympäristössä vuoden mittaan vaihtuvilla teemoilla toteutettuja 7 pysäkin polkuja. Teema voi olla kirkkovuoteen liittyvä (pääsiäinen), hiljentymiseen kutsuva  tai luonnosta kertova (hautausmaan kasvien tarinoita). Lähtö kirkkopuiston portilta.

* * *

Hiljaisuuden jooga

Lue tarkemmin Hiljaisuuden joogan sivulta.

Ota yhteyttä

seurakuntapastori
IG hippipappi - SC hippipappi

Kouluikäiset, nuoret

Linkkivinkkejä:

- Lue lisää hiljaisuudesta ja Hiljaisuuden ystävien järjestämästä toiminnasta:
https://www.hiljaisuudenystavat.fi/

- Tutustu Tampereen seurakuntien tarjoamaan toimintaan:
https://tampereenseurakunnat.fi/tutki_uskoa

- Pyhiinvaellusreitit Tampereella:
https://www.pyhiinvaellustampere.fi/sivustot/pyhiinvaellustampere

- Helsingin seurakuntien ”Hiljainen tila” –sivut:
http://www.hiljainentila.fi/

- Mitä on Lectio Divina?
http://www.kolumbus.fi/birgitta.turku/oblaatit/lectiodivina.fi.htm

- Hartauksia ja hartausohjelmia katsottavaksi ja kuunneltavaksi:
https://evl.fi/verkkokirkko/hartaudet

Kokeile hiljentymistä mobiilisti!

- Hartauksia, rukouksia ja paljon muuta:
http://www.mobiilikirkko.fi/

- Pray as you go. Englanninkielinen, Ignatiaanisen ohjatun rukouksen appi omaan kännykkääsi
https://pray-as-you-go.org/70/

Pyhiinvaelluksia

jaakontie.fi

pyhiinvaellustampere.fi

pyhiinvaellus.fi