Kirkkoherran vaali 2019

Ehdokkaat

Ahlstrand MarkkuAhlstrand Markku
Merimaskun seurakunnan kirkkoherra

Olen innovatiivinen ja positiivinen tiimityöntekijä. Yhdessä tehty motivoi eteenpäin. Osaan johtaa ja kuunnella toisia. Hallinnossa tunnen paikkani ja vastuuni. Taitoni äänenkäytössä ja musiikissa kuuluu työssäni. Sometan maltillisesti tarpeen tullessa. Hiljaisuus ei pelota. Olen isä ja vaari.

Keskinen SauliKeskinen Sauli
Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan vs. kappalainen

Olen 63-vuotias rovasti. Olen ollut vuodesta 1981 seurakunnissa 11 vuotta ja 25 vuotta Ilmavoimien johtavana pappina ja kenttärovastina. Puolisoni kanssa uusioperheessämme on kuusi lasta ja yksi lapsenlapsi. Olen saanut tehdä kutsumustyötäni haastavissa tehtävissä ja paloa papin työhön on edelleen.

Nokelainen MikaNokelainen Mika
Martinus-säätiön toiminnanjohtaja

Olen Mika Nokelainen, 51-vuotias teologian tohtori ja diakoniasäätiön toiminnanjohtaja Tampereelta. Työurallani olen palvellut eri tehtävissä kirkkoa ja korkeakouluja Suomessa ja ulkomailla. Perheeseeni kuuluvat pastori Elina Kaunisto ja kolme poikaa. Vapaa-ajallani liikun, luen ja kirjoittelen.

Ruusukallio UllaRuusukallio Ulla
Sastamalan seurakunnan vt. kirkkoherra

Olen palvellut kirkkoa eri työtehtävissä vuodesta 1982 alkaen. Tarjoan monipuolisen osaamiseni ja kokemukseni Ylöjärven seurakunnan käyttöön. Kirkon tehtävä on elää osana ympäröivää yhteisöä ja yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa kohdata alueen ihmisiä Vapahtajan esimerkin innoittamana.

Saarinen TimoSaarinen Timo
pastori, Emmaus Lutheran Church, ELCIC, Burnaby BC, Kanada

Olen syntynyt ja kasvanut Lahdessa, opiskellut ja ajanut taksia Helsingissä, sekä toiminut pappina Forssassa, Ylöjärvellä, Seattlessa ja Vancouverissa. Perheeseeni kuuluvat vaimo ja tytär sekä koira. Asumme tällä hetkellä Kanadassa, Brittiläisessä Kolumbiassa, White Rockin kaupungissa.

Simula MarkkuSimula Markku
pastori

Olen kemiläisen kansankirkollisen seurakuntatyön kasvatti, takana on yli 30 vuotta pappina, viimeksi Ruoveden kirkkoherrana. Olin suomalaisten pappina  Kanarialla ja kolmisen vuotta Saksassa.  Minulla on kaksi aikuista lasta ja pian neljä lastenlasta. Olen myös kokenut kunnallinen päättäjä.

Törmänen TuomoTörmänen Tuomo
Taivalkosken seurakunnan kirkkoherra

Olen 34-vuotias kirkkoherra, lääninrovasti, kirkkohistorian tutkija, aviopuoliso ja isä. Minusta Ylöjärven seurakunta saisi eteenpäin katsovan, motivoituneen ja sosiaalisen kirkkoherran. Uskon vakaasti, että tulevaisuuden seurakunta on osallisuuden ja avaran armon yhteisö, joka rakennetaan yhdessä.

Viitala MarkkuViitala Markku
Kangasalan seurakunnan Kuhmalahden kappeliseurakunnan kappalainen

Olen Tampereella syntynyt ja kouluni käynyt, nykyään kangasalalaistunut pappi ja perheenisä. Vapaa-ajalla aikani kuluu perheen ja liikuntaharrastusten sekä penkkiurheilun parissa. Seurakuntaelämässä erityinen mielenkiintoni kohdistuu monipuolisen jumalanpalveluselämän kehittämiseen.

Valintaprosessi

Kirkkoherranvaali Ylöjärvellä on välillinen eli päätöksen uudesta kirkkoherrasta tekee seurakunnan kirkkovaltuusto. Virka oli haettavissa 18.10.2019 asti. Hakijoita oli 9, joista yksi on sittemmin peruuttanut hakemuksensa.

Valintaprosessi etenee siten, että Tampereen tuomiokapituli haastattelee hakijat 30.10. ja antaa lausunnon hakijoista 20.11. kokouksessaan. Tämän jälkeen Ylöjärven kirkkoneuvosto valitsee, ketkä hakijoista kutsutaan haastatteluun Ylöjärvelle. Kirkkoneuvosto haastattelee hakijat ja päättää mahdollisesta soveltuvuustesteihin lähettämisestä. Tämän jälkeen valitut ehdokkaat ovat kirkkovaltuuston haastateltavana ja kaikille avoimessa seurakuntalaisten vaalipaneelissa. Ylöjärven kirkkovaltuusto suorittaa vaalin uuden kirkkoherran valitsemiseksi alkuvuodesta 2020 (aikataulu viivästynyt alkuperäisestä suunnitelmasta).

Prosessin aikataulu:

pe 18.10. klo 15.00 Hakuaika päättyi

ke 30.10. Tuomiokapituli haastattelee hakijat.

ke 14.11. klo 17.00 Kirkkoneuvoston kokous, jossa valitaan valmisteluryhmä, keskustellaan haastatteluista ja soveltuvuustesteistä.

ke 20.11. Tuomiokapituli antaa lausunnon

ke 20.11. Valmisteluryhmän kokous kirkkoneuvoston kokouksen jälkeen esityksen antamiseksi haastateltavista

to 28.11. klo 17.00 Kirkkoneuvoston kokous, jossa tehdään päätös keitä haastatellaan Ylöjärven seurakunnan toimesta.

ti 10.12. klo 17.00-21.00 Kirkkoneuvosto haastattelee valittuja hakijoita ja valitsee ketä lähetetään mahdollisiin soveltuvuustesteihin.

16.12. alkava viikko 51 Hakijoiden soveltuvuustestit.

ke 15.1. klo 17.00 Kirkkoneuvosto kuulee soveltuvuustestien tulokset

to 23.1. Kirkkovaltuusto haastattelee hakijoita ja kuulee yhteenvedon soveltuvuusarvioista

su 2.2. klo 10.00 messun jälkeen kirkkokahvit ja avoin vaalipaneeli.

ke 12.2. klo 17.00 Kirkkoneuvosto antaa kirkkovaltuustolle esityksen vaalin suorittamisesta.

to 20.2. klo 18.30 Kirkkovaltuusto suorittaa vaalin

Lisätietoja kirkkoherran vaalista

vs. kirkkoherra
tiedottaja
Kirkkotanhuatie 1, PL 2

www.facebook.com/SakariVanhanen

Vastuualueena mm. markkinointi, kriisiviestintä, verkkoviestintä, Kirkko Näkyy -tiedotuslehti.