Kirkkoherran vaali 2020

Ulla Ruusukallio valittiin Ylöjärven seurakunnan uudeksi kirkkoherraksi kirkkovaltuuston suorittamalla vaalilla 20.2.2020. Äänestyksessä äänet jakautuivat seuraavasti: Ulla Ruusukallio 17 ääntä, Tuomo Törmänen 13 ääntä, Timo Saarinen 3 ääntä. 

Hakijoista soveltuvuusarviointivaiheeseen oli valittu Ulla Ruusukallio ja Tuomo Törmänen. Seurakunnan toteuttamat esittelyvideot heistä löydät tältä sivulta - kiitokset mainioista kysymysideoista seurakuntalaisille. Myös avoimen keskustelutilaisuuden tallenne on katsottavissa tällä sivulla.

YouTube-video

Ajankohtaista:

Ulla Ruusukallio valittiin Ylöjärven uudeksi kirkkoherraksi

Ylöjärven seurakunnan uusi kirkkoherra on Ulla Ruusukallio. Kirkkoherran valitsi Ylöjärven kirkkovaltuusto vaalikokouksessaan 20.2. 

Uusi kirkkoherra, rovasti Ulla Ruusukallio toimii tällä hetkellä Tampereen seurakuntayhtymän sairaalasieluhoitajana TAYS Pitkäniemen sairaalassa. Hän on työskennellyt hiljattain mm. Sastamalan seurakunnan vs. ja vt. kirkkoherrana. Ruusukallio on kasvatustieteiden ja teologian maisteri. Hän on myös Suomen kirkon pappisliiton puheenjohtaja.

Ulla Ruusukallio on ylöjärveläisten tavattavissa ja onniteltavissa Ylöjärven seurakuntakeskuksella UnelmaKahvilassa perjantaina 21.2. klo 11.00-12.30. Seurakunta tarjoaa tällöin juhlakahvit.

Kirkkoherranvaali Ylöjärvellä oli välillinen eli päätöksen uudesta kirkkoherrasta teki seurakunnan kirkkovaltuusto. Virkaan oli kaikkiaan 7 vaalikelpoista hakijaa, joista kirkkoneuvosto valitsi joulukuussa soveltuvuusarviointiin Ulla Ruusukallion ja Tuomo Törmäsen. Kirkkoherran valinta syntyi kirkkovaltuuston kokouksessa 20.2. äänestyksessä, jossa äänet jakautuivat seuraavasti: Ulla Ruusukallio 17 ääntä, Tuomo Törmänen 13 ääntä, Timo Saarinen 3 ääntä.

Kirkkoherran virka tuli avoimeksi, kun Ylöjärven edellinen kirkkoherra Kimmo Reinikainen valittiin kesällä 2019 Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan uudeksi kirkkoherraksi. Ylöjärven uusi kirkkoherra Ulla Ruusukallio aloittaa virassaan alustavan suunnitelman mukaan kesäkuun alussa. 

Kirkkovaltuusto suorittaa kirkkoherran vaalin 20.2.

Ylöjärven seurakunnan uusi kirkkoherra valitaan kirkkovaltuuston kokouksessa 20.2. illalla. Valinnasta tiedotetaan välittömästi seurakunnan sähköisillä kanavilla. Ennen kirkkovaltuuston kokousta kirkkoherran vaalin päätösasiaa valmistelee tuohon kokoukseen kirkkoneuvosto 12.2. Kirkkoneuvoston esitys on seuraava: "Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että Ylöjärven kirkkoherraksi valitaan Ulla Ruusukallio..." Selvyyden vuoksi: Tämä ei ole siis seurakunnan lopullinen päätös, vaan valmistelun pohjalta annettu esitys kirkkovaltuustolle. Kirkkoneuvoston pöytäkirja  on luettavissa nettisivuillamme.

Kirkkoherraehdokkaat kaikille avoimessa keskustelutilaisuudessa 2.2.

Kirkkoherran vaalin prosessissa soveltuvuusarviointiin valitut hakijat Ulla Ruusukallio ja Tuomo Törmänen ovat kaiken kansan kuultavissa avoimessa keskustelutilaisuudessa Ylöjärven srk-keskuksella su 2.2. klo 11.45. Tervetuloa silloin messuun Ylöjärven kirkkoon klo 10.00 ja sen jälkeen kirkkokahveille ja keskustelutilaisuuteen seurikselle! Keskustelutilaisuus striimataan myös suorana lähetyksenä netissä ja se on seurattavissa videona suorana Kurun srk-talolla ja Viljakkalan srk-talolla.

Ulla Ruusukallio ja Tuomo Törmänen valittiin soveltuvuusarviontiin

Ylöjärven kirkkoneuvosto päätti kokouksessaan 11.12. valita kirkkoherran viran hakijoista soveltuvuusarviointiin lähetettäviksi Ulla Ruusukallion ja Tuomo Törmäsen.

Kirkkoneuvosto kutsuu 4 hakijaa haastatteluun

Kirkkoneuvosto on torstain 28.11. kokouksessaan päättänyt kutsua kirkkoneuvoston haastatteluun Ylöjärvelle ti 10.12. seuraavat neljä kirkkoherran viran hakijaa (aakkosjärjestyksessä):  Markku Ahlstrand, Mika Nokelainen, Ulla Ruusukallio ja Tuomo Törmänen.

Mitä sinä haluaisit kysyä kirkkoherraehdokkailta?

Virallisen kirkkoneuvoston haastattelun jälkeen 10.12. jokainen neljästä ehdokkaasta istahtaa myös videokameran eteen. Esittelemme heidät tätä kautta tarkemmin kaikille ylöjärveläisille. Mitä sinä olisit kiinnostunut tietämään kirkkoherraehdokkaistamme? Mitä toivoisit, että heiltä kysymme haastatteluvideolla? Kirjoita sinua kiinnostava kysymys Facebook-sivumme uutisen kommentteihin tai lähetä sähköpostilla ylojarvi.seurakunta@evl.fi. Hyödynnämme näitä kysymyksiä videohaastattelun suunnittelussa sekä myös myöhemmässä vaiheessa esim. 2.2. järjestettävän avoimen keskustelutilaisuuden sisältöä rakennettaessa.

Tuomiokapitulin lausunto 20.11.2019

Tuomiokapituli päätti istunnossaan 20.11.2019,  että  Markku  Ahlstrand,  Sauli  Keskinen,  Mika  Nokelainen,  Ulla Ruusukallio,  Timo  Saarinen,  Tuomo  Törmänen  ja  Markku  Viitala  ovat kelpoisia  hakemaan  Ylöjärven  seurakunnan  kirkkoherran  virkaa. Kapituli antoi lausunnon, että Ylöjärven  seurakunnan  edellyttämät  erityiset  tarpeet  täyttyvät parhaiten seuraavien  hakijoiden  kohdalla  (aakkosjärjestyksessä):  Mika  Nokelainen,  Ulla Ruusukallio  ja  Tuomo  Törmänen.

* * *

Vaalikelpoiset ehdokkaat

Ahlstrand MarkkuAhlstrand Markku
Merimaskun seurakunnan kirkkoherra

Olen innovatiivinen ja positiivinen tiimityöntekijä. Yhdessä tehty motivoi eteenpäin. Osaan johtaa ja kuunnella toisia. Hallinnossa tunnen paikkani ja vastuuni. Taitoni äänenkäytössä ja musiikissa kuuluu työssäni. Sometan maltillisesti tarpeen tullessa. Hiljaisuus ei pelota. Olen isä ja vaari.

 

 

* * *

Keskinen SauliKeskinen Sauli
Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan vs. kappalainen

Olen 63-vuotias rovasti. Olen ollut vuodesta 1981 seurakunnissa 11 vuotta ja 25 vuotta Ilmavoimien johtavana pappina ja kenttärovastina. Puolisoni kanssa uusioperheessämme on kuusi lasta ja yksi lapsenlapsi. Olen saanut tehdä kutsumustyötäni haastavissa tehtävissä ja paloa papin työhön on edelleen.

 

 

* * *

Nokelainen MikaNokelainen Mika
Martinus-säätiön toiminnanjohtaja

Olen Mika Nokelainen, 51-vuotias teologian tohtori ja diakoniasäätiön toiminnanjohtaja Tampereelta. Työurallani olen palvellut eri tehtävissä kirkkoa ja korkeakouluja Suomessa ja ulkomailla. Perheeseeni kuuluvat pastori Elina Kaunisto ja kolme poikaa. Vapaa-ajallani liikun, luen ja kirjoittelen.

 

 

* * *

Ruusukallio UllaRuusukallio Ulla
Sastamalan seurakunnan vt. kirkkoherra

Olen palvellut kirkkoa eri työtehtävissä vuodesta 1982 alkaen. Tarjoan monipuolisen osaamiseni ja kokemukseni Ylöjärven seurakunnan käyttöön. Kirkon tehtävä on elää osana ympäröivää yhteisöä ja yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa kohdata alueen ihmisiä Vapahtajan esimerkin innoittamana.

 

 

* * *

Saarinen TimoSaarinen Timo
pastori, Emmaus Lutheran Church, ELCIC, Burnaby BC, Kanada

Olen syntynyt ja kasvanut Lahdessa, opiskellut ja ajanut taksia Helsingissä, sekä toiminut pappina Forssassa, Ylöjärvellä, Seattlessa ja Vancouverissa. Perheeseeni kuuluvat vaimo ja tytär sekä koira. Asumme tällä hetkellä Kanadassa, Brittiläisessä Kolumbiassa, White Rockin kaupungissa.

 

 

* * *

Törmänen TuomoTörmänen Tuomo
Taivalkosken seurakunnan kirkkoherra

Olen 34-vuotias kirkkoherra, lääninrovasti, kirkkohistorian tutkija, aviopuoliso ja isä. Minusta Ylöjärven seurakunta saisi eteenpäin katsovan, motivoituneen ja sosiaalisen kirkkoherran. Uskon vakaasti, että tulevaisuuden seurakunta on osallisuuden ja avaran armon yhteisö, joka rakennetaan yhdessä.

 

 

* * *

Viitala MarkkuViitala Markku
Kangasalan seurakunnan Kuhmalahden kappeliseurakunnan kappalainen

Olen Tampereella syntynyt ja kouluni käynyt, nykyään kangasalalaistunut pappi ja perheenisä. Vapaa-ajalla aikani kuluu perheen ja liikuntaharrastusten sekä penkkiurheilun parissa. Seurakuntaelämässä erityinen mielenkiintoni kohdistuu monipuolisen jumalanpalveluselämän kehittämiseen.

 

 

* * *

Valintaprosessi

Kirkkoherranvaali Ylöjärvellä on välillinen eli päätöksen uudesta kirkkoherrasta tekee seurakunnan kirkkovaltuusto. Virka oli haettavissa 18.10.2019 asti.

Valintaprosessi etenee siten, että Tampereen tuomiokapituli haastattelee hakijat 30.10. ja antaa lausunnon hakijoista 20.11. kokouksessaan. Tämän jälkeen Ylöjärven kirkkoneuvosto valitsee, ketkä hakijoista kutsutaan haastatteluun Ylöjärvelle. Kirkkoneuvosto haastattelee hakijat ja päättää mahdollisesta soveltuvuustesteihin lähettämisestä. Tämän jälkeen valitut ehdokkaat ovat kirkkovaltuuston haastateltavana ja kaikille avoimessa seurakuntalaisten vaalipaneelissa. Ylöjärven kirkkovaltuusto suorittaa vaalin uuden kirkkoherran valitsemiseksi alkuvuodesta 2020 (aikataulu viivästynyt alkuperäisestä suunnitelmasta).

Prosessin aikataulu:

pe 18.10. klo 15.00 Hakuaika päättyi

ke 30.10. Tuomiokapituli haastattelee hakijat.

ke 14.11. klo 17.00 Kirkkoneuvoston kokous, jossa valitaan valmisteluryhmä, keskustellaan haastatteluista ja soveltuvuustesteistä.

ke 20.11. Tuomiokapituli antaa lausunnon  

ke 20.11. Valmisteluryhmän kokous kirkkoneuvoston kokouksen jälkeen esityksen antamiseksi haastateltavista

to 28.11. klo 17.00 Kirkkoneuvoston kokous, jossa tehdään päätös keitä haastatellaan Ylöjärven seurakunnan toimesta.

ti 10.12. klo 17.00-21.00 Kirkkoneuvosto haastattelee valittuja hakijoita ja valitsee ketä lähetetään mahdollisiin soveltuvuustesteihin.

16.12. alkava viikko 51 Hakijoiden soveltuvuustestit.

ke 15.1. klo 17.00 Kirkkoneuvosto kuulee soveltuvuustestien tulokset 

to 23.1. Kirkkovaltuusto haastattelee hakijoita ja kuulee yhteenvedon soveltuvuusarvioista

su 2.2. klo 10.00 messun jälkeen kirkkokahvit ja avoin vaalipaneeli.

ke 12.2. klo 17.00 Kirkkoneuvosto antaa kirkkovaltuustolle esityksen vaalin suorittamisesta.

to 20.2. klo 18.30 Kirkkovaltuusto suorittaa vaalin

Lisätietoja kirkkoherran vaalista

viestintäpäällikkö
Kirkkotanhuatie 1, PL 2
33471 Ylöjärvi

www.facebook.com/SakariVanhanen

Vastuualueena mm. markkinointi, kriisiviestintä, verkkoviestintä, Kirkko Näkyy -tiedotuslehti.