Hyppää sisältöön

Isoskoulutus 26.10.2019

Fyra på soffan -leikki. Opettele säännöt alla olevasta linkistä.

https://vuokot.weebly.com/ohjelmaideablogi/fyra-pa-soffan-hieman-alya-ja-keskittymista-vaativa-sisaleikki

***

Raamis: Raamatun punainen lanka

Katso seuraava video Jumalan ja ihmisten tekemistä liitoista Vanhassa testamentissa.

YouTube-video

Pohdi omaa suhdettasi Jumalaan. Mitä Jumala odottaa minulta? Mitä minä odotan Jumalalta? Halutessasi voit kirjoittaa, piirtää tai ottaa kuvan ja lähettää sen Martille tai Sannalle.

***

Isko-opetus: Erilaisuuden kohtaaminen

Olemme joka päivä tekemisissä erilaisuuden kanssa. Erilaisuus herättää meissä monia tunteita, pahimmillaan negatiivisia, parhaimmillaan uteliaita.

Seuraava video kertoo rakkaudesta, jota Jumala osoittaa meistä jokaiselle Jeesuksen kautta. Rippikoulu on tilaisuutemme jakaa tätä viestiä ja kokemusta kaikenlaisille nuorille. Jumalan rakkaus ei sulje ketään ulkopuolelle, eikä sulje rippikoulukaan. Katso video ja vastaa sen jälkeen seuraaviin pohdintakysymyksiin.

YouTube-video

  1. Millaisia ihmisiä minun on vaikea kohdata ja ottaa huomioon omassa elämässäni? Entä riparilla? Pohdi, mistä se voisi johtua.
  2. Millaisin teoin voin luoda riparilla sellaista ilmapiiriä, joka hyväksyy erilaisuuden ja kannustaa toisten kunnioittamiseen? Keksi vähintään viisi konkreettista esimerkkiä, jotka voisit itse tehdä.

Muista, että vastuu ryhmäläisten erityistarpeisiin vastaamisesta on lopulta AINA ohjaajilla. Kysy ja pyydä apua, kun sitä tarvitset.

***

Lähetä vastauksesi sähköpostilla Sannalle tai Martille.