Usein kysyttyjä kysymyksiä

Kuka voi tulla rippikouluun?

Lähtökohtaisesti rippikoulu on tarkoitettu niille nuorille, jotka täyttävät 15 vuotta vuoden 2019 loppuun mennessä. Riparin voi kuitenkin tarvittaessa käydä minkä ikäisenä vain. Kirkkoon kuulumattomat voivat myös osallistua rippikouluun, eikä rippikoulun käyminen edellytä kirkkoon liittymistä. Vanhempien suostumuksella 15-vuotias voi liittyä kirkon jäseneksi. Konfirmaatioon osallistuvan tulee olla kastettu seurakunnan jäsen.

Millaisia rippikouluja Ylöjärvellä on?

Yhteistä kaikille rippikouluille on elämän peruskysymysten pohtiminen kristinuskon valossa. Jokaisessa ryhmässä tämä tarkoittaa n. 80 tuntia opetusta. Rippikouluryhmät kokoontuvat eri aikoina ja tapaamisten määrä vaihtelee hieman rippikoulukohtaisesti. Rippikouluryhmän koko on enimmillään 25 rippikoululaista + isoset, apuohjaajat ja ohjaajat. Tutustu rippikouluihin tarkemmin tämän esitteen sivuilla.

Kuinka pitkä rippikoulu on?

Rippikoulu kestää noin puoli vuotta. Jokaisessa rippikoulussa on oma, toisista hieman poikkeava ohjelma. Yhteinen rippikouluvuoden päätös on elokuun Megailta Kellarilla.

Entä leirijakso ja muut tapaamiset?

Rippikouluihimme kuuluu 3-10 vuorokauden mittainen intensiivijakso, leiri- tai päiväkoulu, joka ajoittuu talvi-, pääsiäis- tai kesälomalle. Sen lisäksi on muita tapaamisia, kirkkokäyntejä, nuorteniltoja, kanttorin tunteja ym.

Milloin saan koko ohjelman?

Oman tulevan ryhmäsi kevään ohjelmasta ja tapaamisista saat tarkempaa tietoa vuoden loppuun mennessä rippikoulun ohjaajan lähettämästä kirjeestä. Kaikki tapaamiset ovat osa rippikoulua ja niissä tulee olla mukana.

Voiko tapaamisista olla poissa?

Harrastukset ja lomamatkat on hyvä ottaa huomioon jo leiriryhmää valittaessa. Rippikouluvuosi on vain kerran elämässä, joten on tärkeä antaa etusija rippikoululle.

Paljonko rippikoulu maksaa?

Leirimaksu koostuu täysihoidosta leirin aikana (majoitus ja ruokailut sis. aamupala, lounas, päivällinen ja iltapala) sekä mahdollisista matkakustannuksista (Lapin leirit, Ahvenanmaa, Viro, Italia). Kaupunkiriparit ovat maksuttomia. Jos perheelläsi on taloudellisia vaikeuksia esim. työttömyyttä tai velkajärjestelyjä, voit ottaa ajoissa yhteyttä seurakunnan diakoniatyöhön.

Voinko kutsua rippikoulun ohjaajat ja isoset rippijuhliini?

Voit. Ohjaajat ja isoset vierailevat mielellään rippijuhlissasi. Tapana on, että he laulavat lyhyen käynnin aikana tervehdyslaulun ja tuovat näin seurakunnan tervehdyksen juhlaasi.

Avustusta leirimaksuun...

diakoniatyöntekijä
Ylöjärven seurakunta
Kirkkotanhuantie 1, PL 2
33741 Ylöjärvi