Hyppää sisältöön

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Kuka voi tulla rippikouluun?

Rippikoulu on avoinna kaikille. Kirkkoon kuulumattomat ovat myös tervetulleita eikä riparin käyminen edellytä kirkkoon liittymistä. Leirin jälkeiseen konfirmaatioon osallistuvan tulee olla kastettu seurakunnan jäsen. Vanhempien suostumuksella 15-vuotias voi liittyä kirkon jäseneksi. Kastehetki on mahdollista järjestää ennen konfirmaatiota. Tästä sovitaan erikseen leirin ohjaajien kanssa. 

Perinteisesti rippikoulu on 15 vuotta täyttävien juhla. Riparin voi kuitenkin käydä minkä ikäisenä vain tämän jälkeenkin.

Miten rippikouluun ilmoittaudutaan?

Ilmoittatumislomake on osoitteessa www.kellarille.net/rippikoulut. 

Tiedottaminen rippikouluasioista

Tiedon omasta leiripaikastasi saat tekstiviestillä heti ryhmäjaon valmistuttua. Huoltajille sama tieto lähetetään sähköpostilla.

Ennen joulua kaikille ilmoittautuneille lähetään sähköpostilla yhteinen rippikoulukirje, josta selviää oman ryhmän ohjaajan yhteystiedot ja ensimmäisen tapaamisen ajankohta. Myös muut rippikoulumateriaalit lähtetään sähköpostilla.

Voinko vaihtaa toiseen rippikouluryhmään?

Ryhmän vaihtaminen on mahdollista. Täytä lomake osoitteessa www.kellarille.net/rippikoulut ja otamme yhteyttä uuden rippikouluryhmän valitsemiseksi. Ryhmän vaihtaminen olisi hyvä tehdä joulukuun loppuun mennessä, jotta voit osallistua kaikkiin tapaamisiin saman ryhmän kanssa.

Rippikoulu muualla kuin Ylöjärven seurakunnassa

Osallistuminen järjestojen ja muiden järjestäjien rippikouluun edellyttää kotiseurakuntaan tutustumisjakson suorittamista. Tämän vuoksi pyydämme myös muualla rippikoulun käyviä täyttämään oman ilmoittautumislomakkeen.

Kuinka pitkä rippikoulu on?

Rippikoulu kestää noin puoli vuotta ja se sisältää yhteensä noin 80 tuntia opetusta ja elämyksiä jossain muodossa. Jokainen riparijakso on leiriläisten ja ohjaajien yhteinen prosessi, joka on sisällöltään ainutlaatuinen ja hieman muista rippikouluista poikkeava. Rippikouluun kuuluu 3-10 vuorokauden mittainen intensiivijakso (leiri- tai päivärippikoulu), joka ajoittuu talvi-, pääsiäis- tai kesälomalle sekä muita tapaamisia ennen intensiivijaksoa tai sen jälkeen. Rippikoulu päättyy konfirmaatioon.

Voiko tapaamisista olla poissa?

Riparijakso luo ainutlaatuisia läpi elämän kantavia muistoja. Kaikki tapaamiset ovat ryhmähengen syntymisen kannalta tärkeitä. Siksi harrastukset ja lomamatkat on hyvä ottaa huomioon jo leiriryhmää valittaessa. Rippikouluvuosi on vain kerran elämässä, joten on tärkeä antaa etusija rippikoululle. Kuulemme mielellämme kaikista erityistarpeista. 

Paljonko rippikoulu maksaa?

Rippikoulussa on täysihoito, johon sisältyvät ateriat, majoitus, retket, ohjelma sekä mahdolliset matkakustannukset. Kaupunkiriparit ovat maksuttomia. Lammasniemen leirit maksavat 100 €, Lempiänniemen leirit 135 € ja reissuleirien hinta vaihtelee kohteen mukaan.

Miten leirimaksu maksetaan?

Rippikoulumaksu maksetaan verkkopankin maksulinkillä, joka lähetetään sähköpostilla noin kuukausi ennen rippikoulun/leirijakson alkamista.

Haastavassa taloudellisessa tilanteessa rippikoulumaksuun voi pyytää lisää maksuaikaa ja/tai maksun jakamista osiin. Maksuun liittyvissä asioissa ota yhteyttä rippikouluvastaavaan: Martti Kauppinen (044 7868 078).

Lisäksi on mahdollista saada maksuhuojennusta mikä edellyttää talousselvitystä. Tässä tapauksessa ota diakoniatyöntekijöihin: Mikko Huuhtanen (044 7868 194) tai Eliisa Ala-Kuusisto (044 7868 042).

Voinko kutsua rippikoulun ohjaajat ja isoset rippijuhliini?

Mikäli kokoontumisrajoitukset sallivat, tulemme mielellämme vierailemaan. Tee kirjallinen kutsu, jossa näkyy nimi, juhlapaikka ja toive kellon ajasta.

Rippikoulun peruuttaminen ja leirimaksun palauttaminen

Peruutukset on ilmoitettava sähköpostilla osoitteeseen riparit.ylojarvi@evl.fi​​​​ tai oman rippikoulun ohjaajalle​​​. Ilmoitus kannattaa tehdä mahdollisimman pian, jotta voimme tarjota peruutuspaikkaa muille mahdollisesti vapautuvaa paikkaa jonottaville.

Peruutus vähintään kaksi kuukautta aiemmin on maksuton. Viimeistään viikkoa (7 vrk) ennen leirin alkua veloitamme puolet (50%) osallistumismaksusta. Tämän jälkeen veloitamme maksun kokonaisuudessaan. Laskun maksamatta jättäminen tai tapahtumasta pois jääminen ei riitä peruutukseksi. Äkillisessä sairastapauksessa tai loukkaantumisessa peruutus voidaan tehdä veloituksetta ilman aikarajoitteita lääkärintodistusta vastaan. Maksun palautus tapahtuu samalle henkilölle, joka oli maksajana.

Maksamattomien laskujen perinnän suorittaa perintätoimisto Lowell.

Miten korona vaikuttaa rippikouluun?

Seuraamme virusepidemian kehittymistä ja teemme tarvittaessa muutoksia, joilla voimme järjestää rippikoulut turvallisesti. Mahdollisista muutoksista tiedotamme mahdollisimman pian suoraan rippikoululaisille ja huoltajille.

Tarvittaessa ota yhteyttä...