Hyppää sisältöön

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Kuka voi tulla rippikouluun?

Rippikoulu on avoinna kaikille. Kirkkoon kuulumattomat ovat myös tervetulleita eikä riparin käyminen edellytä kirkkoon liittymistä. Leirin jälkeiseen konfirmaatioon osallistuvan tulee olla kastettu seurakunnan jäsen. Vanhempien suostumuksella 15-vuotias voi liittyä kirkon jäseneksi. Kastehetki on mahdollista järjestää ennen konfirmaatiota. Tästä sovitaan erikseen leirin vetäjien kanssa. 

Perinteisesti rippikoulu on 15 vuotta täyttävien juhla. Riparin voi kuitenkin käydä minkä ikäisenä vain tämän jälkeenkin. 

 

Millä aikataululla saan infoa?

Tiedon omasta leiripaikastasi saat tekstiviestillä 17.11. mennessä. Tieto lähetetään huoltajalle sähköpostitse. Ennen joulua jokainen leiriläinen saa tietää oman ryhmänsä ensimmäisen tapaamisajan sähköpostitse. 

Miksi keväällä on tapaamisia?

Rippikoulu kestää noin puoli vuotta ja se sisältää yhteensä noin 80 tuntia opetusta ja elämyksiä jossain muodossa. Jokainen riparijakso on leiriläisten ja vetäjien yhteinen prosessi. Jokainen riparijakso onkin sisällöltään ainutlaatuinen ja hiukan toisistaan ohjelmaltaan poikkeava. Rippikouluihimme kuuluu 3-10 vuorokauden mittainen intensiivijakso, leiri- tai päiväkoulu, joka ajoittuu talvi-, pääsiäis- tai kesälomalle. Sen lisäksi on muita tapaamisia, kirkkokäyntejä, nuorteniltoja, kanttorin tunteja ym.

Voiko tapaamisista olla poissa?

Riparijakso luo ainutlaatuisia läpi elämän kantavia muistoja. Kaikki tapaamiset ovat ryhmähengen syntymisen kannalta tärkeitä. Siksi harrastukset ja lomamatkat on hyvä ottaa huomioon jo leiriryhmää valittaessa. Rippikouluvuosi on vain kerran elämässä, joten on tärkeä antaa etusija rippikoululle. Kuulemme mielellämme kaikista erityistarpeista. 

Paljonko rippikoulu maksaa?

Rippikoulussa on täysihoito, johon sisältyvät ateriat, majoitus, retket, ohjelma sekä mahdolliset matkakustannukset. Seurakunta maksaa suurimman osan kuluista ja loput koostuvat leirimaksusta. Kaupunkiriparit ovat maksuttomia. 

Miten leirimaksu hoidetaan?

Lasku leirijaksosta tulee tulee huhtikuussa sähkpostiosoitteeseen, jonka täytät ilmoittautumislomakkeeseen (Kohta: Laskutussähköposti). 
Lasku tulee maksaa ennen leirijakson alkua. 

Mikäli teillä on haasteita maksaa leirimaksua, siihen voi hakea: 
- lisää maksuaikaa
- maksun jakamista osiin
- maksuhuojennusta (edellyttää talousselvityksen tekemistä)

Maksuasioihin liittyen ole ajoissa yhteydessä diakoniatyöntekijöihin Eliisaan tai Mikkoon.

 

Voinko kutsua rippikoulun ohjaajat ja isoset rippijuhliini?

Voit. Ohjaajat ja isoset vierailevat mielellään rippijuhlissasi. Tapana on, että he laulavat lyhyen käynnin aikana tervehdyslaulun ja tuovat näin seurakunnan tervehdyksen juhlaasi.

Kuinka pitkä rippikoulu on?

Rippikoulu kestää noin puoli vuotta. Jokaisessa rippikoulussa on oma, toisista hieman poikkeava ohjelma. Rippikouluihimme kuuluu 3-10 vuorokauden mittainen intensiivijakso, leiri- tai päiväkoulu, joka ajoittuu talvi-, pääsiäis- tai kesälomalle. Sen lisäksi on muita tapaamisia, kirkkokäyntejä, nuorteniltoja, kanttorin tunteja ym.

Avustusta leirimaksuun...

diakoniatyöntekijä
Ylöjärven seurakunta
Kirkkotanhuantie 1, PL 2
33741 Ylöjärvi
johtava diakoniatyöntekijä
Kirkkotanhuantie 1
33470 Ylöjärvi