Pääsiäinen 2021

Pääsiäiskonsertti

Ilmaisessa nettikonsertissa pääsiäisajan barokkimusiikkia tenori Juho Punkerin ja Suomalaisen barokkiorkesterin esittämänä

Ylöjärven seurakunta tarjoaa ylöjärveläisille pääsiäisenä Suomalaisen barokkiorkesterin (FiBO) toteuttaman pääsiäisajan musiikkia sisältävän konserttitallenteen. FiBOn Kohti valoa -nimen saaneessa pääsiäiskonsertissa tenori Juho Punkeri laulaa valittuja paloja Georg Friedrich Händelin Messias-oratoriosta ja aarian Johann Sebastian Bachin kantaatista Komm, du süße Todesstunde. Händelin ja Georg Philipp Telemannin loistokas orkesterimusiikki juhlistaa pääsiäisen ilosanomaa, ja kokonaisuuden päättää Bachin Air orkesterisarjasta D-duuri. Noin tunnin mittaisen konsertin voi katsoa ja kuunnella 2.–5.4.2021. Konsertti löytyy alla YouTube-upotuksena ja suorana linkkinä konserttiin. Lisäksi on saatavilla konsertin ohjelma pdf-tiedostona.

Nettijumalanpalvelukset ja ehtoolliset

Livenä ja tallennuksena seurakunnan:
- Facebook-kanavalla www.facebook.com/ylojarvenseurakunta
- YouTubessa www.youtube.com/ylojarvisrk

Palmusunnuntai 28.3. klo 10.00
Palmusunnuntain messu
Nettilähetys Ylöjärven kirkosta. Ulla Ruusukallio, Saara Syrjäniemi.
Ehtoollinen Ylöjärven kirkossa klo 11.00-12.00.

Kiirastorstai 1.4. klo 18.00
Kiirastorstain messu
Nettilähetys Ylöjärven kirkosta. Juha-Pekka Haavisto, Heidi Olkinuora, Viljakvartetti. Kirkko puetaan mustiin.
Ehtoollinen Ylöjärven, Kurun ja Viljakkalan kirkossa klo 19.00-21.00.

Pitkäperjantai 2.4. klo 10.00
Pitkäperjantain sanajumalanpalvelus
Nettilähetys Aurejärven kirkosta. Matti Mikkola, Eija Multanen.

Pääsiäisyö la 3.4. klo 23.00
Pääsiäisyön messu
Nettilähetys Ylöjärven kirkosta.
Ehtoollinen Ylöjärven kirkossa klo 24.00-01.00.

1. pääsiäispäivä 4.4. klo 10.00
Pääsiäispäivän messu
Nettilähetys Viljakkalan kirkosta. Soila Simola, Eija Multanen, Naisten lauluryhmä Kurusta.
Ehtoollinen Ylöjärven, Kurun ja Viljakkalan kirkossa klo 11.00-13.00.

2. Pääsiäispäivä 5.4. klo 10.00
Toisen pääsiäispäivän ilomessu
Nettilähetys Ylöjärven kirkosta. Esa Järnvall, Sari Oksavuori, tuomaskuorolaisia.
Ehtoollinen Ylöjärven ja Aurejärven kirkossa klo 11.00-12.00

Ohjeet ehtoolliselle osallistumiseen:
Ehtoolliselle voi osallistua vain terveenä. Ehtoolliselle tullaan yksin tai pienissä ryhmissä kirkon pääovesta. Kirkkotilassa on väkimäärärajoitus 6 henkeä ja tulijoita opastetaan ovella. Kirkkotilassa ovat käytössä käsidesi sekä maski. Samassa hetkessä on myös mahdollisuus yksityiseen sielunhoitoon.

* * *

Nettikonsertteja ja tilaisuuksia

Livenä ja tallennuksena seurakunnan:
- Facebook-sivulla: www.facebook.com/ylojarvenseurakunta
- YouTube-kanavalla: www.youtube.com/ylojarvisrk

Ma 29.3. klo 18.00
Hiljaisen viikon runomaanantai. Lausujat Saurion teatterista: Kirsti Mäntynen (dramaturgia ja ohjaus), Vuokko Innanen, Hannu Innanen, Eila Henriksson, Pirjo Malkamäki. Musiikki: Heidi Olkinuora. Pappi: Matti Mikkola. Videolinkki YouTubeen

Ti 30.3. kello 18.00
Pääsiäishartaus - viivähdä taiteen äärellä Viljakkalan srk-talossa. Tule viivähtämään hetki Jeesuksen elämää ja pelastusta käsittelevän kuvahartauden äärellä, joka on koottu Annukka Laineen maalauksista. Esitykset pienille ryhmillä (max 4 henkeä) 10 min. Voit saapua paikalle klo 18-20 välisenä aikana.

Ke 31.3. klo 18.00
Hiljaisen viikon musiikkia. Pääsiäisajan lauluja kanttorimme Saara Syrjäniemen (laulu) ja Hanna Iivarisen (piano) esittämänä. Videolinkki YouTubeen

* * *

Tapahtumatietoja luettavissa myös;: pääsiäisen ajan etusivun lehti-ilmoitus (pdf) Ylöjärven Uutisissa 31.3.2021

Vinkkejä verkkoon

Lasten pääsiäiskirkko
Kirkkohetki lapsille pääsiäisen teemaan liittyen Facebookissa.

Pääsiäisvaellus koko perheelle
Pääsiäisen kertomus näyteltynä Ylöjärven seurakunnan työntekijöiden ja seurakuntalaisten voimin YouTubessa.

Lasten lauluilta leikein ja pääsiäislauluin
Mukana menossa Muskari-Marian kanssa Nalle, Hiiri ja Kettu YouTubessa

Mukulamenoa pääsiäisviikolla
Varhaiskasvatuksen Mukulamenoa-sivulla monenlaista värikästä ja toiminnallista pääsiäispostausta Facebookissa.

Tapasin heidät ristintiellä -tarinasarja
Hiljaisen viikon ajan emeritus kirkkoherramme Risto kulkee kanssasi joka päivä pienen matkan Pyhällä maalla ja kertoo ihmisistä, joita on tavannut ristintiellä. Katsottavissa Facebookissa ja YouTubessa.

Pääsiäisen hiljentymishetket netissä
Kiirastorstaista toiseen pääsiäispäivään puolelta päivin musiikkivetoinen hiljentymishetkivideo Facebookissa.

Tipsejä toimintaan

Polku pääsiäiseen Ylöjärven kirkon ympäristössä

Vaella pääsiäisen tapahtumiin kirkon ympäristössä. Pääsiäispolulla pääsiäisen kertomus kuvin ja sanoin. Pääsiäispolku alkaa Kirkkopuiston puoleiselta portilta ja päättyy hautausmaan uuden osan portille. 27.3.-4.4. polku on lapsiperheille suunnattu ja 5.4. alkaen huhtikuun ajan polulla käydään aikuisemman näkökulman kautta pääsiäisen merkityksiä. Lisätietoja Perheiden pääsiäispolusta

Pääsiäisikkunoita katsomaan

Tervetuloa katsomaan pääsiäisikkunoita toimipisteissämme! Löydät kauniisti koristellut pääsiäisaiheiset ikkunat useammastakin toimipisteestä eri puolilla Ylöjärveä. Lisätiedot pääsiäisikkunoista

Ilahduta yksinäistä kortilla!

Koronavirusepidemian aikana lukuisat ihmiset ovat joutuneet jäämään yksin oman kotinsa seinien sisälle. Tule mukaan ilahduttamaan heitä: Askartele kortti tai kirjoita kirje tuntemattomalle. Toimitamme kortteja ja kirjeitä niin kotona kuin laitoksissakin asuville ikäihmisille. Lisätietoja nettiuutisessamme. Ylöjärveläinen Akun tehdas halusi lähteä mukaan kampanjaan soivalla pääsiäiskortilla - voit katsoa musiikkitervehdyksen alempana tällä sivulla.