Taivas rajana -tapahtuma

Kurun kirkko

Afrikkalais-suomalaista muotia, moottoripyöriä, trubadureja, virtuaalitodellisuutta, ohjelmaa lapsille, soppalounas, kahvio, makkaraa, lettuja...

Tulevana lauantaina Kurun kirkon ja seurakuntatalon viereiseen koivikkoon nousee slummikylä, jota tulee asuttamaan monipuolinen yritysten ja järjestöjen kaarti. Käsityöalaa edustavat Anna Luomajärvi, Omakoru Tampereelta, Papier Atelje Sirkku Salin sekä Tarja Riskilä. Lähetysjärjestöistä ovat edustettuina Sansa teemallaan Toivoa naisille, Kansanlähetys Japanin lähetyksen merkeissä sekä Sley. Ylöjärveltä vieraaksi saapuu Unelmatupa ja omaa kappeliseurakuntaa edustaa Lähetyksen kirpputori arpajaisineen. Oronmyllyllä ja toisella järjestävällä taholla, Afrikan ristillä on oma yhteinen hökkelinsä. Kurun keskustassa sijaitseva Jeesus -kahvila siirtyy myös paikalle. SPR tuo oman telttansa.

Ohjelmaan on tullut vähän muutoksia. Wanhat automobiilit jäävät pois, mutta Gospel Riders -järjestö saapuu luvatusti paikalle. Ohjelmaan on saatu lisäksi mm. tikanheittokisat yksilökisana klo 11 ja klo 13 sekä köydenvetokisa kolmen hengen joukkueilla klo 12 ja klo 14. Kisaisännäksi on lupautunut Martti Hannula. Vesa Kastari ja Hannu Sundström esittelevät ja tarvittaessa opettavat halukkaille vanhan ajan aidanvitsasten tekoa klo 11.30 alkaen. Eini Törmä puolestaan näyttää ja neuvoo klo 13 alkaen, kuinka syntyy hyvä saunavihta.

Kirkon vieressä esttäytyy klo 12.30 nuorten mahdollisesti tuntema Mc Domas Unity afrikkalaistyylisellä ohjelmistollaan. Nuoria saattavat myös kiinnostaa virtuaalilasit, jotka mahdollistavat mm. kuukävelyn kokeilun. Lasit ovat käytössä klo 11.30 -14.

Lastenohjaaja Merja Kastari apulaisineen askartelee lasten kanssa luonnon- ja kierrätysmateriaalista ja Johanna Kivimäki pitää lapsille tarinallisia raamattuhetkiä seurakuntatalon alakerrassa.
Ruuaksi on tulossa lihakeittoa ja kasvissyöjille kasviskeittoa klo 11-13. Jälkiruuaksi voi sitten nauttia lättyjä, vohveleita ja kahvia/teetä/mehua piirakan kanssa. Noita herkkuja ja grillimakkaraa on tarjolla koko päivän. Myyntitulot tarjoilusta tulevat oman seurakunnan lähetyskohteiden hyväksi.

Päiväohjelma päättyy klo 15 alkavaan n. tunnin kestävään yhteislaulukonserttiin, jossa esiintyy ja laulattaa takavuosien tangoprinssi, nykyinen muusikkoevankelista Leo Louhivaara.

Vapaaehtoinen ohjelmalehtinen (8€) on myös arpalippu konsertin lopussa järjestettäviin arpajaisiin, jossa palkintoina mm. afrikkalaista taidetta. Konsertin tuotolla tuetaan Okumona Kid's Home orpokotia Namibian Ambomaalla.

OHJELMA:
10.00 Slummibasaari ja kahvila auki
10.30 Raamattuopetus, Lassi Stenman
11.00-13.00 Lounas ja ohjelmaa lapsille
12.00 Africa Fashion muotinäytös
12.45 Runollinen kahvimatinea
13.30 Raamattuopetus, Lassi Stenman
15.00 Yhteislaulukonsertti, Leo Louhivaara

Taivas Rajana tapahtuman järjestävät Kurun kappeliseurakunta ja Lähetysyhdistys Afrikan Risti.

Kurun kappeliseurakunta

kappalainen (Kuru)
Kurun kappeliseurakunta
Kirkkotie 2
34300 Kuru

Kurun kappeliseurakunnan kappalainen

Risto ja Tuula Takkisella (Kauratie 9)

Kesäkeskiviikko

Tarjolla on tuokio yhdessäololle, sanalle, sävelille ja lähetystyölle. Mukana Juha-Pekka Haavisto ja Helga Anttikoski.

Leikkivä ja liikkuva seurakunta, perheiden liikuntapainotteinen tapahtuma

"Leikkivä ja liikkuva seurakunta" koko perheen tapahtuma kirkossa, seurakuntakeskuksella ja kirkkopuistossa

Lähetyspiiri

Tutustutaan Ylöjärvellä tehtävään lähetystyöhön.