Vanhat talot -tapahtuma

Pengonpohjan rukoushuone

Pengonpohjan rukoushuone osallistuu kaupungin vanhojen talojen päivään. Rukoushuoneella oppaana Sirpa Hannula kertomassa historiasta ja rukoushuoneen merkityksestä kylälle.

Rukoushuoneen rakentaminen alkoi vuonna 1893. Työ tehtiin talkoilla. Rukoushuone vihittiin pyhään tehtäväänsä 30.6.1898. Rukoushuoneen ylläpitämiseksi on toiminut ompeluseura vuodesta 1925.

Ompeluseura lahjoitti 30-vuotisjuhlaan Anna Sahlstenin maalaaman alttaritaulun, joka esittää Vapahtajaa kutsumassa luoksensa työtätekeviä ja raskautettuja. Samana vuonna Arvid Hempura lahjoitti urkuharmoonin nuorena kuolleen tyttärensä muistolle. Pengonpohjan Rukoushuoneyhdistys perustettiin vuonna 1932.

Rukoushuone maalattiin 40-vuotisjuhlaan B. Strömmerin suunnitelman mukaan. Silloin hankittiin myös uudet alttarivaatteet ja kynttilänjalat sekä alttarille että saarnatuoliin. Sähköt kirkkoon tuli 50-vuotisjuhliin mennessä.

Rukoushuone on tällä hetkellä seurakunnan omistuksessa. Siellä järjestetään mm. jumalanpalveluksia, joulukirkko, konsertteja ja vihkitilaisuuksia.

julistustyön koordinaattori

Mm. Toivon illat, Alfa-kurssit, raamattuluennot, pienpiirit, rukouskaverit

Kellari

Raamis

Raamis Kellarilla

Karhen seurakuntakoti

Lähetyspiiri

Kahvitilaisuus, virsiä ja sanaa, arpajaiset lähetystyön hyväksi.

Kellari

Nuortenilta