Hautakivien oikaisupäivä ja opastetut hautausmaakierrokset

Ylöjärven hautausmaa

Opastusta hautakivien oikaisuun ja infoa hautakivien huollosta. Kahvitarjoilu. Opastetut hautausmaakierrokset klo 13.00 ja 14.00 Torbjörn Nikusin johdolla.

Hautausmaapäivässä opitaan muun muassa hoitamaan hautakiviä ja oikaisemaan niitä. Ajan saatossa ja maaperän eläessä hautakivet pyrkivät toisinaan vääntymään vinoon, ja niiden oikaiseminen on muistomerkin haltijan eli omaisten vastuulla. Vinot muistomerkit voivat olla vaarallisia ja hankaloittaa hautausmaan hoitoa.

Hautausmaapäivässä kiviliike Kivilähteen asiantuntija kertoo, miksi muistomerkit toisinaan vääntyvät vinoon sekä miten ne saa turvallisesti itse oikaistua.
- Asiantuntija opastaa ja näyttää, miten kiven saa oikaistua turvallisesti
ja millaisilla työvälineillä se parhaiten hoituu. Samalla voi halutessaan pyytää tarjouksen muistomerkin oikaisusta, jos ei halua itse lähteä yrittämään oikaisua, erityisammattimies Mia Mehtälä seurakunnan hautauspalveluista kertoo.

Iltapäivän aikana on mahdollista osallistua myös Torbjörn Nikuksen opastamalle hautausmaakierrokselle (klo 13 ja 14), jossa tutustutaan Ylöjärven kaupungin 150-vuotiseen historiaan kirkkomaalle haudattujen merkkihenkilöiden kautta. Tapahtumassa on kahvitarjoilu.

Viljakkalan seurakuntatalo

Avoimet ovet, Avarit

Avoimet ovet on ikäihmisille suunnattu yhdessäolon hetki.

Karhen seurakuntakoti

Karhen avarit

Avoimet ovet, ikäihmisille suunnattu, kaikille avoin yhdessä olon hetki.

Kurun kirkko

Perhemessu Kurun kirkossa

Perhemessu ja Sadonkorjuun kirkkopyhä Kurun kirkossa ja juhla srk-talolla. Mikkola Matti, Multanen Eija.