Kummin kaa -tapahtuma

Seurakuntakeskus

Liikuttavan mukava koko perheen tapahtuma tarjoaa liikunnallisen ja musiikkipitoisen iltapäivän.Tapahtuma alkaa ja päättyy Pieni Suuri Seikkailu -yhtyeen konsertilla. Konserttien välissä on sisällä ja ulkona monenlaista puuhaa mm. kepparirata ja liikunnallisia juttuja ulkona. Ylöjärvi 150 v. juhlan kunniaksi jaamme lapsille 150 kirjaa.

Yksi suosionsa säilyttänyt kirkollinen instituutio on kummius, josta iloitaan Kummin kaa -tapahtumassa syyskuun ensimmäisenä sunnuntaina. Kummilapsille ja kummeille suunnattu tapahtuma alkaa ja päättyy Pieni suuri seikkailu -yhtyeen konserteilla. Musiikkiseikkailujen välissä kummin kanssa voi viettää aikaa erilaisissa tapahtumapisteissä. Tiedossa on esimerkiksi kummikärräystä,
keppihevosratsastusta ja muuta mukavaa liikunnallista puuhaa. Kotiin
viemisiksi 150 ensimmäistä lasta saa mukaansa kirjan.
- Kummin kaa -tapahtumaan kutsutaan tänä vuonna kuusi vuotta täyttävät ylöjärveläiset, mutta tapahtuma on vapaa ihan kaikenikäisille kummeille ja kummilapsille, varhaiskasvatuksen ohjaaja Terhi Pellinen lupaa.
- Kummius on tärkeä luottamuksen ja arvostuksen osoitus sekä toive, että tämä aikuinen pysyisi lapsen elämässä mukana muutoksista ja murroksista huolimatta. Kummin kaa -tapahtuma on hyvä tilaisuus vahvistaa kummisuhdetta läsnäolon ja yhdessä tekemise merkeissä.

Vuoden mittaan seurakunta kutsuu lapsia ja heidän kummejaan myös lammaskirkkoon, helmikirkkoon ja koulutielle siunaamiseen. Kaste- ja konfirmaatiotilaisuuksissa kummit ovat erityisen tärkeässä roolissa.

Tervetuloa kummin kaa, perheen kaa, mummin kaa, aikuisystävän kaa!

varhaiskasvatuksen ohjaaja
Kirkkotanhuantie 1

Varhaiskasvatuksen (päiväkerho, perhekerho, pyhäkoulu, avoin kotipesä, ip-toiminta) ohjaaja.

Kurun kirkko

Perhemessu Kurun kirkossa

Perhemessu ja Sadonkorjuun kirkkopyhä Kurun kirkossa ja juhla srk-talolla. Mikkola Matti, Multanen Eija.

Viljakkalan kirkko

Mikkelinpäivän perhemessu ja lähetyslounas

Perhemessu. Juha-Pekka Haavisto. Kanttorina Kaisu Talosela. Japanin lähetti Asta Vuorisen vierailu. Mukaan kutsuttu vuoden aikana kastetut viljakkalalaiset. Nimet luetaan. Kolehti hänen työlleen SEKL:n kautta. Lähetyslounas jatkotilaisuus srk-talossa.Hinta 8 €, lapset ilmaiseksi. Arvontaa ja terveisiä Japanista. (Huom! alkamisaika).

Viljakkalan seurakuntatalo

Lähetyslounas ja Asta Vuorisen tulojuhla yp

Japaninlähetti Asta vuorisen vierailu, lähetyslounas ja tilaisuus. Lounas 8 €, lapset ilmaiseksi. Tuotto Kansanlähetyksen kautta Asta Vuorisen työlle Japanissa. Arvontaa ja terveisiä Japanista. Ennen tilaisuutta perhemessu kirkossa klo 10, jossa Asta Vuorinen mukana.