Kuru-Laivan haaksirikon muistojuhla

Kurun seurakuntatalo

Suomen historian tuhoisimmasta sisävesillä tapahtuneesta vesiliikenneonnettomuudesta tulee 7.9.2019 kuluneeksi 90 vuotta. Muistojuhlassa musiikkia ja historiaa. Kahvitarjoilu alkaen klo 12. Seppeleenlasku Tammikankaalla muistomerkillä klo 15.30.

Kuru-laivan haaksirikossa hukkui 136 ihmistä, pelastuneita oli vain 22. Höyrylaiva Kuru upposi Näsijärvellä Tampereen edustalla lähdettyään myrskyisässä säässä Mustalahden satamasta.

Kuru-laivan haaksirikon muistojuhla alkaa kahvituksella klo 12. Varsinainen juhla alkaa klo 13. Ohjelmassa on muun muassa musiikkiesityksiä sekä Kuru-laivan kapteenin Onni Saarisen pojanpojan Timo Saarisen historiikki tapahtumasta. Kapteeni Saarinen selvisi onnettomuudesta. Päivän juhlallisuudet päättyvät Kurussa Tammikankaan hautausmaalla sijaitsevalla haaksirikon muistomerkillä seppeleenlaskuun ja loppuhartauteen klo 15.30.

Muistopäivän tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Ylöjärven seurakunta ja Ylöjärven kaupunki.

Kurun kirjastossa on syyskuun ajan esillä Kuru-laivan uppoamisesta kertova näyttely

Kurun kappeliseurakunta

Kurun kappeliseurakunta

Pappilan perhetalo

Vanhat talot -tapahtuma

Pappilan Perhetalo osallistuu kaupungin vanhojen talojen päivään. Kahvila Perhetalossa, pihakirpputori johon voi osallistua maksamalla viiden euron paikkamaksun Perhetalon kahvilaan samana päivänä ja talon historiasta kertomassa Juhani Vahtokari.

Pengonpohjan rukoushuone

Vanhat talot -tapahtuma

Pengonpohjan rukoushuone osallistuu kaupungin vanhojen talojen päivään. Rukoushuoneella oppaana Sirpa Hannula kertomassa historiasta ja rukoushuoneen merkityksestä kylälle.

Ylöjärven hautausmaa

Hautakivien oikaisupäivä

Opastusta hautakivien oikaisuun ja infoa hautakivien huollosta. Kahvitarjoilu.