Toivon ilta

"Antisemitismi Euroopassa ennen ja nyt - miksi?", Olli Seppänen.

Viimeisien vuosien aikana ovat useat mediat uutisoineet vihapuheen ja juutalaisvastaisuuden noususta Euroopassa. Miksi erityisesti juutalaiset ovat joutuneet ja joutuvat kärsimään vihapuhetta ja vainoa? Miten viimeisin juutalaisten kansanmurha, holokausti, suunniteltiin ja toteutettiin? Sotiemme aikana Suomi ei luovuttanut ainoatakaan juutalaista kansalaistaan natsien käsiin. Tänne paenneita kuitenkin luovutettiin. Miten asiat tuolloin etenivät? Oliko ratkaisuilla vaikutusta Suomen kohtaloon? Mitä tänä päivänä ihmisten, erityisesti kansanjohtajien ja päätöksentekijöiden, olisi hyvä tietää ja tuntea Jumalan Raamatussa ilmoittamasta pelastussuunnitelmasta, jossa Israelin maalla, juutalaisella kansalla ja Jerusalemin kaupungilla on ollut ja tulee edelleen olemaan oma osansa? Jumala lupaa siunata niitä, jotka siunaavat hänen suvereeneja suunnitelmiaan. Ja hänen suunnitelmansa ovat armollisia ja totuudellisia. Ne avaavat jokaiselle mahdollisuuden päästä sisälle suurimpaan mahdolliseen toivoon. "Meidät on pelastettu, se on varma toivomme." Näin kirjoittaa apostoli Paavali kirjeessään Rooman seurakunnalle ja kaikkien aikojen ihmisille!
Aiheesta puhuu Kansan Raamattuseuran kouluttaja, Ilmavoimissa hävittäjälentäjänä palvellut Olli Seppänen. Kahvit tarjolla klo 18.00 alkaen. Luento klo 18.30.
Tule kuuntelemaan historiasta, nykypäivästä ja Raamatusta nousevia näkökulmia!