Televisiojumalanpalvelus Ylöjärven kirkossa (YLE)

su 14.6. kello 10.00 - su 14.6. kello 12.00

Veisuumessussa kuullaan musiikkina Nuoren Seurakunnan Veisukirjan lauluja. Musiikista vastaa Houseband. YLE televisioi messun suorana. 90 ensimmäistä saapujaa pääsee sisälle kirkkoon. Kirkkoon voi saapua 9.20-9.40 välisenä aikana. Tutustu osallistumisohjeisiin tarkemmin tapahtuman kuvauksessa.

Televisiojumalanpalvelus YLE TV1:ssä lähetetään Ylöjärven kirkosta sunnuntaina 14.6. klo 10.00 suorana lähetyksenä. Veisumessun musiikki koostuu ns. "riparilauluista" legendaarisesta punaisesta Nuoren seurakunnan veisukirjasta.

Messun musiikista vastaa Ylöjärven seurakunnan musiikkikasvattaja Maria Joutsi-Laineen kokoama viisijäseninen bändi, jonka johdolla lauletaan uusia veisuja ja tuttuja klassikkolauluja. Kaikki muusikot ovat ylöjärveläisiä: Maria Joutsi-Laine, laulu, Oskari Riuttala, kosketinsoittimet, Arttu Leppälä, rummut, Pasi Henttonen, kitarat ja Kyösti Aalto, basso.
- Messussa lauletaan 11 kappaletta, jotka kaikki ovat Nuoren seurakunnan veisukirjasta.

Rippikoulussa ja seurakunnan nuorisotyössä ahkerasti käytetyn laulukirjan kappaleet ovat tuttuja suurelle osalle suomalaisista. Veisukirjan uusimmassa painoksessa liki puolet on uusia kappaleita, ja loput vanhoja klassikkoja.
- Osa on tuttuja pop-kappaleita, joita soitetaan eri radiokanavilla. Mekin soitamme messussa muun muassa Pelastaja -nimisen kappaleen, jonka on levyttänyt Happoradio.

Voimassaoleva koronaohjeistuksen mukaan kirkkoon saadaan ottaa enintään 108 henkeä. Näin ollen messun toteuttajien lisäksi 90 ensimmäistä saapujaa pääsee sisälle kirkkoon, jonne voi saapua 9.20 - 9.40 välisenä aikana.

Sunnuntain jumalanpalveluksen liturgina on Leena Jalkanen, ja saarnan pitää Sari Timonen. Messun toteutuksessa on mukana myös seurakunnan nuoria. Lähetys on viittomakielelle tulkattu.

Oheisella messutreeneistä kuvatulla videolla kuullaan yksi messun lauluista eli "Jumala kuuli". Kuule sinäkin - tule kirkkoon tai televisiokanavalle!

Pyhäpäivä: 2. sunnuntai helluntaista
Liturgi: Leena Jalkanen
Saarnaaja: Sari Timonen
Musiikki: Maria Joutsi-Laine ja Houseband.
Mukana messun toteutuksessa Ylöjärven seurakunnan nuoria.
YLE televisioi

Konfirmaatiomessu (Lappi 1) 14.6. klo 10 peruttu tästä ajankohdasta Koronavirustilanteen aiheuttamien muutosten vuoksi.

Turvallisuus ja terveys ovat meille tärkeitä. Autathan omalta osaltasi tekemään tästä paikasta ja tilaisuudesta turvallisen, kiitos.

Ohjeita jumalanpalvelukseen osallistujalle:
1. Osallistu vain terveenä.
2. Pidä huolta hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta.
3. Huomioi turvavälit.
4. Kirkossa on merkattuna käytössä olevat istumapaikat.
5. Ylöjärven kirkossa virsien sanat heijastetaan valkokankaalle. Voit halutessasi ottaa oman virsikirjan mukaan tai seurata mobiililaitteelta verkkovirsikirjaa.
6. Ehtoollisen viettämisestä turvallisesti kerrotaan tarkemmat ohjeet jumalanpalveluksessa.
7. Käytä omaa harkintakykyä riskien ehkäisemisessä eri tilanteissa.

Katso Jumalanpalvelus Yle Areenassa: http://areena.yle.fi/1-50490271

Suora lähetys YLE Areenassa