PERUTTU - Markuksen evankeliumi teatteriesitys

Valitettavasti viime hetkellä jouduttu perumaan tämä esitys! Tervetuloa iltakahville Unelmakahvilaan seurikselle klo 17.00 alkaen, jos kuitenkin olet liikkeellä tai haluat kohdata ihmisiä!

Markuksen evankeliumi kirkkodraama. Esittäjänä Pauli Mahlamäki, Tornion Kaupunginteatteri. Ohjaus: Kirkon Nuorisotyön Ohjaajalinjan opiskelijaryhmä SKS:n Opistosta, sekä kirkon asiantuntijoita. Vapaa pääsy. Katso koronaohjeistukset ja varmistus tapahtuman toteutumisesta lähempänä tilaisuutta.

Markuksen evankeliumi kirkkodraamana ja sooloteatterina

Markuksen evankeliumi on lyhin uuden testamentin neljästä evankeliumikirjasta. Samalla se kuitenkin sisältää eniten toimintaa ja tapahtumia. Heti julkisen esiintymisensä alussa Jeesus teki suuria ihmetekoja, jotka hämmästyttivät kansanjoukkoja ja Jeesuksen seuraajia. Markus haluaa osoittaa, että ihmeteot tapahtuivat jumalan voimasta.

Pakottaa hiljentymään

Ajan uskonnolliset johtajat eivät hyväksyneet Jeesuksen tekoja ja opetuksia. Tämä johti välikohtauksiin, jotka saivat heidät lopullisesti suunnittelemaan hänen surmaamistaan. Ensimmäinen ihminen joka ymmärsi tämän, oli roomalainen sotilas. Nähdessään Jeesuksen kuolevan ristillä hän sanoi: "Tämä mies oli todella jumalan poika."
Markuksen evankeliumia pidetään evankeliumeista vanhimpana. Markus tahtoo rohkaista ihmisiä uskomaan Jeesuksen voimaan, joka pelastaa heidät. Hän tahtoo myös muistuttaa, että uusi elämä Jeesuksen seurajana ei ole helppoa, vaan heidän täytyy olla valmiita kärsimään Jeesuksen tavoin.

Tornion Kaupunginteatterin esitys "Markuksen evankeliumi" sai ensi iltansa v. 2000

Markuksen evankeliumin esittäminen kirkkodraamana ja sooloteatterina alkoi Tanskasta n. 15 vuotta sitten ja levisi nopeasti kaikkialle Eurooppaan. Suomessa aiheeseen tarttui ensimmäiseksi Tampereen Teatterin Paavo Liski ja Kari Hakala vuonna 1995 ja perinnettä on näihin päiviin jatkanut Tornion Kaupunginteatteri, jonka esitys on saanut kiitosta siitä, että se on tehty esitettäväksi juuri Kirkossa. Muutenkin tekotapa on ollut poikkeuksellinen. Sen ohjauksesta on vastannut Kirkon Nuorisotyön ohjaajiksi valmistunut opiskelijaryhmä, sekä asiantuntijoina on käytetty laajasti Kirkon työntekijöitä. Tornion Kaupunginteatteri on tiettävästi maailman pohjoisin ammattiteatteri ja samalla maamme toiseksi pienin teatteri. Se toimii kiertueteatterina Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja koko Pohjois-Kalotin alueella. Torniolaisen version näyttelijänä toimii teatterin näyttelijä Pauli Mahlamäki, jonka esitys on vieraillut eri puolilla jo yli 400 kertaa.
Neljätoista vuotta sitten teatteri asetti tavoitteeksi, että esitys saavuttaisi kaikki Suomen kirkot ja seurakunnat. Hyvin pitkälle tavoite on toteutunut. Nyt teatteri on pyynnöstä tehnyt esityksestä englanninkielisen esityksen, joka lähtee syksyllä 2015 maailmankiertueelle. Maailmankiertue alkaa Kanadasta. Toisin sanoen kuluva näytäntökausi on esityksen viimeinen kausi Suomessa.

Vapaa pääsy. Väliajalla mehutarjoilu ja mahdollisuus lahjoittaa Yhteisvastuun hyväksi

• Nuorille Nuorille