Matkamies maan -konsertti

Temppeli-Teatteri ry esittää:

MATKAMIES MAAN -
lauluja Viljakkalan kanttori Matti Wilhelm Poussan (1840-1909) elämästä

Matti Wilhelm oli hämeenkyröläisen Poussan talon vanhin poika, joka vastoin odotuksia ei jäänyt vanhimpana lapsena taloa pitämään, vaan lähti etenemään elämässä musiikillisen kutsumuksensa mukaan ja päätyi kanttoriksi Viljakkalaan.

Viljakkalassa Matti Wilhelm meni naimisiin Kukkaselan Andrietta-tyttären kanssa. Kanttorin toimen lisäksi hän toimi pitäjän kirjurina, opettajana ja välskärinä. Lisäksi hän piti saarnoja kirkkoherran ollessa estynyt.

Andriettan kuoltua varhain Matti Wilhelm avioitui Olga Aliina Granlundin kanssa. Viljakkalassa vieraili kuuluisa lähetyssaarnaaja Frans Hannula ja hänen aloitteestaan perustettiin Suomen ensimmäinen lähetysompeluseura. Lähetyksen asia oli tärkeää Matti Wilhelmille ja Olga Aliinalle. Heidän jälkeläisensä ovat olleet lähetystyössä Afrikassa jo kolmannessa sukupolvessa.

Tapio Parkkinen kuuli Matti Wilhelmin tarinan tämän tyttärentyttäreltä Kirsti Löytyltä ja kirjoitti sen pohjalta näytelmän "Lukkarin kaksi rakkautta". Keväällä 2022 Temppeli-Teatteri muotoili näytelmän lauluista juonnetun konserttikokonaisuuden. MATKAMIES MAAN -konserttia esitetään kirkoissa ja siinä on kaksi yhteislaulua. Kantaesitys on Viljakkalan kirkossa 14.5. klo 17.

Temppeli Teatteri ry:n tuottamassa esityksessä laulavat Inga Sulin, Mirka Myrskyranta, Aarre Aalto ja Jaakko Löytty. Käsikirjoittajana ja kertojana on Tapio Parkkinen. Laulut ovat säveltäneet ja sanoittaneet Sakari ja Jaakko Löytty. Säestyksestä vastaavat Sanna Natunen ja Jukka-Pekka Nakari.

Vapaa pääsy/Ohjelma 15€

• Musiikki Musiikki