Hoitavan rukouksen kurssi

Vanha seurakuntatalo

Haluaisitko oppia rukoilemaan toisten puolesta?

Tule kokeilemaan, miten tavalliset ihmiset rukoilevat toisten tavallisten puolesta! Koulutus antaa eväitä esimerkiksi toimia rukouskaverina tai olla rukoilemassa ystävänä toisen rinnalla.
Vanha seurakuntatalo os. Loilantie 3-5
pe-la 9.9. klo 18-21 ja10.9. klo 10-18
Kurssiin kuuluu opaskirjanen, jonka voi lunastaa 10€ hintaan
Lauantain lounas 5€ (kerrothan mahdollisen ruokavaliosi)
Kouluttajana Maikku Saarinen

Ilmoittaudu 26.8. mennessä: teija.ojala@evl.fi

Hoitavan rukouksen -kurssin tavoite
Hoitava rukous -kurssin pyrkimyksenä on rohkaista ja auttaa mahdollisimman monia seurakuntalaisia löytämään paikkansa ja palvelutehtävänsä seurakunnassa, myös rukouksen toisten puolesta. Kurssi haluaa auttaa osanottajia siirtymään "yleisön puolelta" toimintaan toisten hyväksi, tarkkailijoista osallistujiksi. Kurssi haluaa rohkaista myös heitä, jotka tuntevat itsensä aroiksi. Oman heikkouden ja osaamattomuuden tunnustaminen on hyvä pohja rukouspalvelijalle. Emme toimi oman viisautemme varassa, vaan olemme riippuvaisia Taivaallisesta Isästämme.
Kurssi haluaa myös kumota piintyneen ajattelun siitä, että toisten puolesta rukoilemaan kelpaavat vain sitä varten erityisillä armolahjoilla varustetut henkilöt. Siksi kurssilla annetaan selkeää perusopetusta, joka rohkaisee alkuun. Kurssille osallistuminen ei siis edellytä aikaisempaa kokemusta toisten puolesta rukoilemisesta.
Rukouspalvelijan tärkein ominaisuus on luottavainen asenne Jumalan rakkauteen ja Pyhän Hengen toimintaan. Lähestymistapa on ongelma- tai armolahjakeskeisyyden sijasta Jeesus -keskeinen. Aloitteentekijä ja vaikuttaja ihmisen kohtaamisessa on Jeesus Pyhän Hengen kautta. Mahdolliset rukousvastaukset rukousta pyytäneen henkilön elämässä ovat hänen työtään, eivät meidän rukouksiemme tulosta. Tämän ymmärtäminen alentaa ratkaisevasti osallistumiskynnystä.
Kurssi on alun perin peräisin Englannin anglikaanikirkon piiristä 1990-luvulta. Kansan Raamattuseura/EVKO on toimittanut aineiston edelleen oloihimme sopivaksi ja sitä on päivitetty useampaan kertaan. Kurssiin on lisätty myös kokemuksen tuomia ohjeita. Lähtökohtana kurssille on usko siihen, että Pyhä Henki toimii elävänä Herrana paitsi Sanan ja sakramenttien myös rukouksen ja armolahjojen kautta, ja että jokaisella seurakuntalaisella on omien lahjojensa mukainen palvelutehtävä seurakunnassa - jollain se tehtävä on palvella toisia rukouksella.