Uskon kolme ulottuvuutta -luentopäivä

Kouluttajana Ilkka Rytilahti, pastori, raamattukouluttaja, KL

päivän ohjelma:
klo 11.00 Luento
I Sanoma -Mitä Jeesus julisti ja opetti? Mitkä olivät hänenen tavoitteensa?
klo 12.30 Lounas
klo 13.15 Luento
II Kutsu -Millaiseen elämään ja yhteyteen kanssaan Jeesus kutsui - ja yhä kutsuu ihmisiä?
klo 14.30 Kahvi
klo 14.45 Luento
III Tehtävä -Minkä tehtävän Jeesus jätti seuraajilleen? Mitä tarkoittaa, että hän on kanssamme tänäänkin?
klo 16.00 Lopetus

Ilmoittautuminen ruokavaliotietoineen seurakunnan nettisivujen kautta viim.13.2.

USKON KOLME ULOTTUVUUTTA
Aikojen saatossa ihmiskunnan aikakirjoihin on jäänyt lukemattomia eri tavoin merkittäviä henkilöitä.
Sieltä löytyy hallitsijoita, valloittajia, sotapäälliköitä, ajattelijoita, löytöretkeilijöitä, keksijöitä, kirjailijoita ja runoilijoita sekä tietysti suurten uskontojen perustajia. Kaikki he ovat muovanneet historiaa omalla tavallaan. Heidän saavutuksensa ovat olleet niin huomattavia, että heitä ei ole unohdettu, vaan heidät muistetaan edelleen.
Kaikkien maailmassa koskaan eläneiden henkilöiden joukossa ei ole sellaista ainutlaatuista henkilöä kuin Jeesus Nasaretilainen. Kukaan toinen ei ole tohtinut sanoa itsestään sellaista kuin hän. "Minä olen tie, totuus ja elämä." "Minä olen ylösnousemus ja elämä." Lisäksi hänellä on esittää todellisia tekoja sanomistensa vahvistukseksi.
Menneillä suurhenkilöillä voi olla ihailijansa vielä tänään, mutta harvalla jos kellään heistä on enää seuraajia. Jeesuksen kohdalla on toisin. Uuden Testamentin huikaiseva todistus on, että Jeesus, tultuaan roomalaisten teloittamaksi, on noussut ylös kuolleista! Hän elää! Ja, mikä ihmeellisintä, hänet voi edelleen kohdata. Hänet voi löytää ja hänen yhteydessään elää. Hän on nimittäin luvannut olla läsnä häneen uskovien elämässä joka päivä.
Jeesuksen aikanaan kohdanneet miehet ja naiset olivat vakuuttuneita kaikesta tästä. Jeesus oli ratkaiseva avain Jumalan Israelille antamien ilmoituksen ja lupausten ymmärtämisessä. Vanha liitto ja juutalaisuus on muotti, joka valmisti meille Jeesuksen tulemista ja josta kristillinen seurakunta syntyi. Jeesuksen sanomassa ja toiminnassa tämä muotti näkyy ja vaikuttaa kaikessa.
Jeesuksen opetuslapset tajusivat, että suhde Jeesukseen on ihmisen tärkein suhde. Mikään ei mene tärkeydessä sen ohitse. Se ratkaisee lopulta ihmisen ikuisen kohtalon. Ainoastaan Jeesus on tie Jumalan yhteyteen. Jokainen meistä on tarkoitettu hänen seuraajakseen, hänen omakseen. Elämämme kuuluu hänelle.
Kuka Jeesus siis on? Mitä hänen seuraamisensa oikein tarkoittaa? Mitä on elää uskossa häneen? Miksi Jeesus on välttämätön jokaiselle? Näitä ja monia muita kysymyksiä pohditaan näissä häntä ja meitä koskevissa opetuksissa.

Ilmoittaudu verkkolomakkeella Linkki avautuu uudessa välilehdessä