Kurssit ja koulutukset

Vanha seurakuntatalo os. Loilantie 3-5

pe-la 9. ja 10.9.2022

Kouluttajana Maikku Saarinen

Tule kokeilemaan, miten tavalliset ihmiset rukoilevat toisten tavallisten ihmisten puolesta! Koulutus antaa eväita esimerkiksi toimia rukouskaverina tai olla ystävänä toisen rinnalla rukoilemassa.

Kurssiin kuuluu opaskirjanen, jonka voi lunastaa 10€ hintaan

Lauantaina lounas (5€), kerrothan mahdolliset ruokarajoitteet

Ilmoittaudu 25.8. mennessä: teija.ojala@evl.fi

Viikonlopun aikataulu: perjantai klo 18-21 ja lauantai klo 10-18

Hoitavan rukouksen -kurssin tavoite:
Hoitava rukous -kurssin pyrkimyksenä on rohkaista ja auttaa mahdollisimman monia seurakuntalaisia löytämään paikkansa ja palvelutehtävänsä seurakunnassa, myös rukouksen toisten puolesta. Kurssi haluaa auttaa osanottajia siirtymään "yleisön puolelta" toimintaan toisten hyväksi, tarkkailijoista osallistujiksi. Kurssi haluaa rohkaista myös heitä, jotka tuntevat itsensä aroiksi. Oman heikkouden ja osaamattomuuden tunnustaminen on hyvä pohja rukouspalvelijalle. Emme toimi oman viisautemme varassa, vaan olemme riippuvaisia Taivaallisesta Isästämme.
 Kurssi haluaa myös kumota piintyneen ajattelun siitä, että toisten puolesta rukoilemaan kelpaavat vain sitä varten erityisillä armolahjoilla varustetut henkilöt. Siksi kurssilla annetaan selkeää perusopetusta, joka rohkaisee alkuun. Kurssille osallistuminen ei siis edellytä aikaisempaa kokemusta toisten puolesta rukoilemisesta.
Rukouspalvelijan tärkein ominaisuus on luottavainen asenne Jumalan rakkauteen ja Pyhän Hengen toimintaan. Lähestymistapa on ongelma- tai armolahjakeskeisyyden sijasta Jeesus -keskeinen. Aloitteentekijä ja vaikuttaja ihmisen kohtaamisessa on Jeesus Pyhän Hengen kautta. Mahdolliset rukousvastaukset rukousta pyytäneen henkilön elämässä ovat hänen työtään, eivät meidän rukouksiemme tulosta. Tämän ymmärtäminen alentaa ratkaisevasti osallistumiskynnystä.
Kurssi on alun perin peräisin Englannin anglikaanikirkon piiristä 1990-luvulta. Kansan Raamattuseura/EVKO on toimittanut aineiston edelleen oloihimme sopivaksi ja sitä on päivitetty useampaan kertaan. Kurssiin on lisätty myös kokemuksen tuomia ohjeita. Lähtökohtana kurssille on usko siihen, että Pyhä Henki toimii elävänä Herrana paitsi Sanan ja sakramenttien myös rukouksen ja armolahjojen kautta, ja että jokaisella seurakuntalaisella on omien lahjojensa mukainen palvelutehtävä seurakunnassa  - jollain se tehtävä on palvella toisia rukouksella.

Löydä lahjasi -kurssi

lauantai  4.2.2023 klo 9-21

Lempiäniemen leirikeskuksessa os. Perttulanlahdentie 6, 34130 Ylinen

Tervetuloa löytöretkelle ja inspiroivalle matkalle kohti omaa kursua!

Taivaan Isän yksi keskeinen ominaisuus on rkkaus. Itse asiassa Hän on Rakkaus! Raamatun mukaan Hän on myös varannut erilaisia armolahjoja meille jokaiselle. Pyhä Henki jakaa niitä itse kullekin niin kuin tahtoo. Ketään ei jätetä osattomaksi, sillä kaikkia tarvitaan. Kun löydät lahjasi, tiedät missä Herra haluaa sinua käyttää ja mikä on juuri sinun kutsusi Jumlan valtakunnan työssä.

Alustuksessa käsitellään mm.: Mitkä ovat armolahjat, millaisia armolahjoja Raamatusta löytyy, armolahjojen merkitys seurakunnalle ja seurakuntalaisille, Isän tarjoama työkalupakki kristityille, Raamatulliset periaatteet armolahjojen käytölle, lahjojen terve ja epäterve käyttö, miten voin saada armolahjoja ja mitkä voivat olla esteenä sekä mitä lahjoja minulle on annettu (lahjakartoitus apuna löytöprosessissa).

Ilman rakkautta lahjat ovat arvottomia.

Kurssin vetäjinä toimivat Pekka ja Anna-Liisa Heikkilä.

Varaa kurssia varten koko päivä!

Ilmoittautumiset erityisruokavalioineen viimeistään 25.1.2023 (30 ensimmäistä mahtuu mukaan)

Osallistumismaksu 25€/hlö

Ilmoittaudu kurssille tästä: Ilmoittautuminen