Luennot ja opetukset

 

Hoitavan rukouksen koulutus

Vanha seurakuntatalo os. Loilantie 3-5

pe-la 9.-10.9.2022 

Kouluttajana Maikku Saarinen

Ilmoittaudu 26.8. mennessä: teija.ojala@evl.fi

Viikonlopun aikataulu: perjantai klo 18-21 ja lauantai klo 10-18

Lauantain ohjelmaan kuuluu lounas (5€) joten kerrothan myös ruokavaliosi. 

Sinulla on myös mahdollisuus lunastaa kirjanen (10€) jossa kurssimateriaali.

Hoitavan rukouksen -kurssin tavoite

Hoitava rukous -kurssin pyrkimyksenä on rohkaista ja auttaa mahdollisimman monia seurakuntalaisia löytämään paikkansa ja palvelutehtävänsä seurakunnassa, myös rukouksen toisten puolesta. Kurssi haluaa auttaa osanottajia siirtymään ”yleisön puolelta” toimintaan toisten hyväksi, tarkkailijoista osallistujiksi. Kurssi haluaa rohkaista myös heitä, jotka tuntevat itsensä aroiksi. Oman heikkouden ja osaamattomuuden tunnustaminen on hyvä pohja rukouspalvelijalle. Emme toimi oman viisautemme varassa, vaan olemme riippuvaisia Taivaallisesta Isästämme.

 Kurssi haluaa myös kumota piintyneen ajattelun siitä, että toisten puolesta rukoilemaan kelpaavat vain sitä varten erityisillä armolahjoilla varustetut henkilöt. Siksi kurssilla annetaan selkeää perusopetusta, joka rohkaisee alkuun. Kurssille osallistuminen ei siis edellytä aikaisempaa kokemusta toisten puolesta rukoilemisesta.

Rukouspalvelijan tärkein ominaisuus on luottavainen asenne Jumalan rakkauteen ja Pyhän Hengen toimintaan. Lähestymistapa on ongelma- tai armolahjakeskeisyyden sijasta Jeesus -keskeinen. Aloitteentekijä ja vaikuttaja ihmisen kohtaamisessa on Jeesus Pyhän Hengen kautta. Mahdolliset rukousvastaukset rukousta pyytäneen henkilön elämässä ovat hänen työtään, eivät meidän rukouksiemme tulosta. Tämän ymmärtäminen alentaa ratkaisevasti osallistumiskynnystä.

Kurssi on alun perin peräisin Englannin anglikaanikirkon piiristä 1990-luvulta. Kansan Raamattuseura/EVKO on toimittanut aineiston edelleen oloihimme sopivaksi ja sitä on päivitetty useampaan kertaan. Kurssiin on lisätty myös kokemuksen tuomia ohjeita. Lähtökohtana kurssille on usko siihen, että Pyhä Henki toimii elävänä Herrana paitsi Sanan ja sakramenttien myös rukouksen ja armolahjojen kautta, ja että jokaisella seurakuntalaisella on omien lahjojensa mukainen palvelutehtävä seurakunnassa  - jollain se tehtävä on palvella toisia rukouksella.

 

Löydä lahjasi -kurssi 

la 4.2.2023 (huom. uusi päivämäärä)

Lempiäniemen leirikeskuksessa klo 9-21

Tervetuloa löytöretkelle ja inspiroivalle matkalle kohti omaa kutsua!

Taivaan Isän yksi keskeinen ominaisuus on rakkaus. Itse asiassa Hän on Rakkaus! Raamatun mukaan Hän on myös varannut erilaisia armolahjoja meille jokaiselle. Pyhä Henki jakaa niitä itse kullekin niin kuin tahtoo. Ketään ei jätetä osattomaksi, sillä kaikkia tarvitan. Kun löydät lahjasi, tiedät missä Herra haluaa sinua käyttää ja mikä on juuri sinun kutsusi Jumalan valtakunnan työssä.

Alustuksissa käsitellään mm.:

Mitä ovat armolahjat?

Millaisia armolahjoja Raamatusta löytyy?

Armolahjojen merkitys seurakunnalle ja seurakuntalaisille.

Isän tarjoama työkalupakki kristityille - Raamatulliset periaatteet armolahjojen käytölle.

Lahjojen terve ja epäterve käyttö.

Miten voin saada armolahjoja - mitkä asiat voivat olla esteenä?

Mitä lahjoja minulle on annettu? -lahjakartoitus apuna löytöprosessissa.

Ilman rakkautta lahjat ovat arvottomia.

Kurssin vetäjinä toimivat Pekka ja Anna-Liisa Heikkilä

Varaa kurssia varten koko päivä.

Ilmoittautumiset (+erityisruokavaliot) viimeistään 25.1.2023

Osallistumismaksu 25 euroa/hlö

Kurssin ilmoittautumiset:

(30 ensimmäistä mahtuu mukaan)

ilmoittaudu kurssille tästä: ilmoittautuminen

teija.ojala(ät)evl.fi, p. 044-7868 050 tai

esa.jarnvall(ät)evl.fi, p. 044-7868 006

Ota yhteyttä

aikuistyön koordinaattori
Kirkkotanhuantie 1, PL 2
33471 Ylöjärvi

Poissa 30.8.2023 asti. Mm. Toivon illat, Alfa-kurssit, raamattuluennot, pienpiirit, rukouskaverit. Sielunhoitoa sekä keskusteluapua parisuhdekysymyksissä ja oman elämän haasteissa.

seurakuntapastori
Kirkkotanhuantie 1, PL 2
33471 Ylöjärvi