lapsia seurakunnan kerhossa

Lapsille ja lapsiperheille

Lapset ja perheet

Ajankohtaista

Ylöjärven seurakunnan varhaiskasvatuksen toiminta viettää syyslomaa viikolla 42. Päiväkerhot, perhekerhot, toukat, taaperot sekä iltapäiväkerhot ovat suljettuna viikon ajan. Tervetuloa mukaan jälleen viikolla 43 eli 25.10.21 alkaen.

Toimintamme normalisoituu pikkuhiljaa ja perhekerhot odottavat innokkaita kävijöitä. Tervetuloa!

Perhekerhoja on avoinna seuraavissa toimipisteissä, joissa noudatamme annettuja maksimiväkimääriä:

• ma klo 9-11 Taaperot Perhetalolla ylä- ja alakerta (maksimiväkimäärä yläkerrassa 20 ja alakerrassa 20)
  • ti 7.10 alkaen 13-15.30 ja pe klo 13-15.30 Toukat Perhetalolla ylä- ja alakerta (maksimiväkimäärä yläkerrassa 20 ja alakerrassa 20, tiistaisin ei ole alakerta käytössä)
  • ma klo 17-19 iltaperhekerho Kurun seurakuntatalon salissa (maksimiväkimäärä 40)
  • ke klo 9-12 perhekerho Viljakkalan seurakuntatalolla (maksimiväkimäärä 30)
  • ke klo 9-12 perhekerho Metsäkylän seurakuntatalolla (maksimiväkimäärä 30)
  • to klo 9-12 perhekerho Siivikkalan seurakuntakodilla  (maksimiväkimäärä 50)
  • to klo 9-12 seurakuntakeskuksella (maksimiväkimäärä 50)​​​​​

Asuntilan, Mutalan ja Vuorentaustan perhekerhot eivät ala toistaiseksi.

Perherkerhoissa on kahvitarjoilu. Seurakuntakeskuksen perhekerhossa torstaisin on mahdollista

nauttia take away lounas huokeaan hintaan 4€/ annos

- Osallistutaan terveenä.
- Huolehditaan käsi- ja yksimishygieniasta.
- Toimitaan väljästi ja vältetään lähikontakteja.
- Suosittelemme kasvomaskin käyttöä aikuisille sisällä ja ulkona.

TakeAway -ruoka-annoksia lapsiperheille torstaisin klo 11-11.30
Torstaisin klo 11-11.30 TakeAway ruoka-annoksia seurakuntakeskukselta (Kirkkotanhuantie 1).
Annokset mukaan valmiiksi pakattuina ja lämpiminä. Yhdestä annoksesta riittää yhdelle aikuiselle ja yhdelle lapselle.
Yhden annoksen hinta 4€.
Seurakunta haluaa tukea lapsiperheitä tänä haastavana aikana.

Lempsu päivä perheille Lempiäniemen leirikeskuksessa

su 10.10. klo 12-17

su 7.11. klo 12-17

Lempsu-päivän aikana voit mm. ihmetellä luontoa, istua nuotiolla, pelailla pihalla, kiertää luontopolkua ja osallistua Luontojumikseen. Päivän ohjelma on vapaamuotoinen. Voit osallistua koko iltapäivän ajan tai osan aikaa oman aikataulusi mukaan. Voit ottaa mukaan omat retkieväät ja makkaraa nuotiolla paistettavaksi.
Ilmoittautumiset viikkoa ennen kyseistä päivää netti-lomakkeen kautta tästä.

Ajankohtaiset tiedot löydät MukulamenoaLinkki avautuu uudessa välilehdessä -sivustolta Facebookista.

Seurakunnan varhaiskasvatuksessa koetaan kasvamisen iloa leikkien ja liikkuen

Ylöjärven seurakunnassa lapset ovat ainutlaatuisia ja arvokkaita jokaisena hetkenä!  Ylöjärvellä on paljon lapsia, joten seurakunnan toiminta lasten ja perheiden parissa on aktiivista sekä monipuolista. Työssämme tahdomme lasten ja perheiden parasta. Täten pyrimme kohtaamaan perheet kiireettömästi ja kuunnellen.

Päivä- ja perhekerhoissa opetellaan ryhmässä toimimista leikkien, laulaen, kokien, kuunnellen, askarrellen ja ihmetellen. Monipuolisella pedagogisella toiminnalla herätellään lapsen luottamusta omaan itseensä ja tuetaan lapsen kasvua.

Perhekerhosta, perhekahvilasta, toukkatuvasta ja taaperoista löytyy leikki- ja kaveriseuraa niin lapsille kuin aikuisillekin. Järjestämme toimintaa ympäri Ylöjärveä mukaan lukien tunnelmallisessa Pappilan perhetalossa. Seurakunnan muskareissa iloitaan ja leikitellään musiikin tahdissa sekä opetellaan musiikin perusasioita.

Lapsille ja perheille järjestetään vuoden aikana useita kirkkohetkiä ja tapahtumia. Seurakunnan varhaiskasvatuksessa sekä lapsi että aikuinen saa tilaisuuden tutustua kristilliseen aarteistoon mm. symboleiden, musiikin ja Raamatun kertomusten kautta.

Voit tutustua tarkemmin seurakunnan varhaiskasvatukseen lukemalla Tampereen alueen seurakuntien varhaiskasvatussuunnitelman (pdf), joka on toimintaa ohjaava laatuasiakirja.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

- Seuraa meitä myös  Mukulamenoa Facebook-sivultamme.

- Löydät meidät myös www.instagram.com/mukulamenoa_srk_ylojarvi

Hygienia ja toimintaohjeita korona-aikaan varhaiskasvatuksessa:

- Toimintaan voi tulla mukaan terveenä

- Seurakunnassamme noudatammme terveysviranomaisten ohjeistuksia. Käytäthän maskia tullessasi toimintaan!

- Muistetaan hyvä käsihygienia ja käsidesin käyttö

- Kerhoissa tuonti- ja hakutilanteissa huoltajat eivät tulisi tilojen eteisiin. Lastenohjaajat ottavat lapset lämpimästi vastaan.

- Huomioidaan turvavälit

- Jos lapsi sairastuu tai oireilee toiminnassa mukana ollessaan, olemme herkästi yhteydessä kotiin

- Seuraamme toiminnassamme valtakunnallista koronatilannetta ja päivitämme ohjeistuksiamme tarpeen mukaan

Ylöjärven seurakunta on Liikkuva seurakunta

Ylöjärven seurakunta käyttää Liikkuva seurakunta -toimintamallia. Tämä tarkoittaakin, että seurakunnan lapsille ja perheille suunnatussa toiminnassa liikutaan ja leikitään paljon. Koemme yhdessä liikunnan riemua!

Ylöjärven Liikkuva seurakunta -logo
Lue lisää toimintamallista: www.liikkuvaseurakunta.fi.

varhaiskasvatuksen ohjaaja
Kirkkotanhuantie 1

Varhaiskasvatuksen (päiväkerho, perhekerho, pyhäkoulu, avoin kotipesä, ip-toiminta) ohjaaja.

Varhaiskasvatuksen työalajohtaja
Kirkkotanhuantie 1