lapsia seurakunnan kerhossa

Lapsille ja lapsiperheille

Lapset ja perheet

Ajankohtaista

Koronatilanne Pirkanmaalla ja paikallisesti Ylöjärvellä on vaikeutunut. Terveysturvallisista syistä johtuen perhekerhot, toukat ja taaperot ovat toimintatauolla 4.2.2022 asti.  Noudatamme Aluehallintoviraston, Tampereen hiippakunnan tuomiokapitulin ja paikallisen tartuntatautilääkärin antamia ohjeita ja suosituksia.

Noudatamme iltapäivätoiminnassa myös pirkanmaan koronanyrkin ohjeistuksia ja esitämme  maskisuositusta iltapäivätoimintaan osallistuville lapsille.

HUOM! Perhekerhot, toukat ja taaperot tauolla 4.2.2022 asti

• ma klo 9-11 Taaperot Perhetalolla ylä- ja alakerta (maksimiväkimäärä yläkerrassa 20 ja alakerrassa 20)
  • ti 7.10 alkaen 13-15.30 ja pe klo 13-15.30 Toukat Perhetalolla ylä- ja alakerta (maksimiväkimäärä yläkerrassa 20 ja alakerrassa 20, tiistaisin ei ole alakerta käytössä)
  • ma klo 17-19 iltaperhekerho Kurun seurakuntatalon salissa (maksimiväkimäärä 40)
  • ke klo 9-12 perhekerho Viljakkalan seurakuntatalolla (maksimiväkimäärä 30)
  • ke klo 9-12 perhekerho Metsäkylän seurakuntatalolla (maksimiväkimäärä 30)
  • to klo 9-12 perhekerho Siivikkalan seurakuntakodilla  (maksimiväkimäärä 50)
  • to klo 9-12 seurakuntakeskuksella (maksimiväkimäärä 50)​​​​​

Asuntilan, Mutalan ja Vuorentaustan perhekerhot pyritään avaamaan tilanteen helpottuessa. Aloituksesta ilmoitetaan tähän.

Ohjeita turvalliseen osallistumiseen

- Osallistutaan terveenä.
- Huolehditaan käsi- ja yksimishygieniasta.
- Toimitaan väljästi ja vältetään lähikontakteja.
- Suosittelemme kasvomaskin käyttöä aikuisille sisällä.

Perhekerhoissa on kahvi ja mehutarjoilu.

Seurakuntakeskuksen perhekerhon yhteydessä on mahdollista nauttia maittava lounat edulliseen hintaa.

Ruokalista löytyy perhekerhojen nettisivuilta.

Päivittyviä tietoja löydät MukulamenoaLinkki avautuu uudessa välilehdessä -sivustolta Facebookista.

Seurakunnan varhaiskasvatuksessa koetaan kasvamisen iloa leikkien ja liikkuen

Ylöjärven seurakunnassa lapset ovat ainutlaatuisia ja arvokkaita jokaisena hetkenä!  Ylöjärvellä on paljon lapsia, joten seurakunnan toiminta lasten ja perheiden parissa on aktiivista sekä monipuolista. Työssämme tahdomme lasten ja perheiden parasta. Täten pyrimme kohtaamaan perheet kiireettömästi ja kuunnellen.

Päivä- ja perhekerhoissa opetellaan ryhmässä toimimista leikkien, laulaen, kokien, kuunnellen, askarrellen ja ihmetellen. Monipuolisella pedagogisella toiminnalla herätellään lapsen luottamusta omaan itseensä ja tuetaan lapsen kasvua.

Perhekerhosta, perhekahvilasta, toukkatuvasta ja taaperoista löytyy leikki- ja kaveriseuraa niin lapsille kuin aikuisillekin. Järjestämme toimintaa ympäri Ylöjärveä mukaan lukien tunnelmallisessa Pappilan perhetalossa. Seurakunnan muskareissa iloitaan ja leikitellään musiikin tahdissa sekä opetellaan musiikin perusasioita.

Lapsille ja perheille järjestetään vuoden aikana useita kirkkohetkiä ja tapahtumia. Seurakunnan varhaiskasvatuksessa sekä lapsi että aikuinen saa tilaisuuden tutustua kristilliseen aarteistoon mm. symboleiden, musiikin ja Raamatun kertomusten kautta.

Voit tutustua tarkemmin seurakunnan varhaiskasvatukseen lukemalla Tampereen alueen seurakuntien varhaiskasvatussuunnitelman (pdf), joka on toimintaa ohjaava laatuasiakirja.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

- Seuraa meitä myös  Mukulamenoa Facebook-sivultamme.

- Löydät meidät myös www.instagram.com/mukulamenoa_srk_ylojarvi

Hygienia ja toimintaohjeita korona-aikaan varhaiskasvatuksessa:

- Toimintaan voi tulla mukaan terveenä

- Seurakunnassamme noudatammme terveysviranomaisten ohjeistuksia. Käytäthän maskia tullessasi toimintaan!

- Muistetaan hyvä käsihygienia ja käsidesin käyttö

- Kerhoissa tuonti- ja hakutilanteissa huoltajat eivät tulisi tilojen eteisiin. Lastenohjaajat ottavat lapset lämpimästi vastaan.

- Huomioidaan turvavälit

- Jos lapsi sairastuu tai oireilee toiminnassa mukana ollessaan, olemme herkästi yhteydessä kotiin

- Seuraamme toiminnassamme valtakunnallista koronatilannetta ja päivitämme ohjeistuksiamme tarpeen mukaan

Ylöjärven seurakunta on Liikkuva seurakunta

Ylöjärven seurakunta käyttää Liikkuva seurakunta -toimintamallia. Tämä tarkoittaakin, että seurakunnan lapsille ja perheille suunnatussa toiminnassa liikutaan ja leikitään paljon. Koemme yhdessä liikunnan riemua!

Ylöjärven Liikkuva seurakunta -logo
Lue lisää toimintamallista: www.liikkuvaseurakunta.fi.

Varhaiskasvatuksen työalajohtaja
Kirkkotanhuantie 1