lapsia seurakunnan kerhossa

Lapsille ja lapsiperheille

Lapset ja perheet

Ajankohtaista

Varhaiskasvatuksemme viettää koulutuspäivää pe 27.5.22. Tuolloin olemme suljettuna, myös iltapäivätoiminta on suljettuna.

Päiväkerhot ja perhekerhot loppuvat viikolla 21 tänä keväänä. Viikon aikana pidetään vain yksi päiväkerhokerta/ryhmä. Ryhmät tiedottavat minä päivänä viikosta kerho järjestetään. Vko 22 alkaen alkaa perhekerhojen ja päiväkerhojen kesätauko, mutta perhekerhoilua voi jatkaa omaan tahtiin Pappilan kesäpihassa.

Kesällä 6.6- 22.6.22 välisellä ajalla järjestämme kesätoimintaa vanhaan tuttuun tapaan Pappilan kesäpihassa. Nyt käytössämme on myös Pappilan yläkerta sadepäivien ja oleskelun varalle. Kesäpiha on avoinna klo: 10-15 jokaisena arkipäivänä. Pihassa mahdollisuus leikkiin, touhuiluun, oleskeluun, herkutteluun kahvilan antimilla.  Omia eväitä voi ottaa mukaan ja pappilassa on lämmitysmahdollisuus. Kesäpihassa on myös virailevia esiintyjiä, joiden aikataulut löydät face/instasivuiltamme. Tervetuloa!

Kesän jälkeen päiväkerhot ja perhekerhot avaavat jälleen ovensa vko 33 alkaen!

Perhekerhotoimintaa järjestetään kevään 2022 aikana seuraavissa toimipisteissä:

• ma klo 9-11 Taaperot Perhetalolla ylä- ja alakerta
  • ti  13-15.30 ja pe klo 13-15.30 Toukat Perhetalolla ylä- ja alakerta
  • ma klo 8.30-11 perhekerho Asuntilan seurakunnantila
  • ma klo 17-19 iltaperhekerho Kurun seurakuntatalon salissa
  • ke klo  9-12 perhekerho Viljakkalan seurakuntatalolla
  • ke klo 9-11 perhekerho Vuorentaustan seurakuntatalo
  • ke klo 9-12 perhekerho Metsäkylän seurakuntatalolla
  • ke klo 9-12 perherkerho Mutalan seurakunnantila
  • to klo 9-12 perhekerho Siivikkalan seurakuntakodilla
  • to klo 9-12  perhekerho Seurakuntakeskuksella- mahdollisuus ruokailuun

Asuntilan iltaperhekerho ei toteudu kevätkaudella 2022.

​​​​​​Haku päiväkerhoihin syksy 2022-kevät 2023 on päättynyt. Päiväkerhojen sivuilta löydät linkin jälki-ilmoittautumiseen.

​​​Hygienia ja toimintaohjeita  varhaiskasvatuksessa:

- Toimintaan voi tulla mukaan terveenä

- Maskien käyttämistä aikuisilla suositellaan

- Muistetaan hyvä käsihygienia ja käsidesin käyttö

- Huomioidaan turvavälit

- Jos lapsi sairastuu tai oireilee toiminnassa mukana ollessaan, olemme herkästi yhteydessä kotiin

- Noudatamme toiminnassamme Aluehallintoviraston, Tampereen hiippakunnan tuomiokapitulin ja paikallisen tartuntatautilääkärin antamia ohjeita ja suosituksia. Päivitämme tilannetta tarpeen mukaan.

Päivittyviä tietoja löydät MukulamenoaLinkki avautuu uudessa välilehdessä -sivustolta Facebookista.

Seurakunnan varhaiskasvatuksessa koetaan kasvamisen iloa leikkien ja liikkuen

Ylöjärven seurakunnassa lapset ovat ainutlaatuisia ja arvokkaita jokaisena hetkenä!  Ylöjärvellä on paljon lapsia, joten seurakunnan toiminta lasten ja perheiden parissa on aktiivista sekä monipuolista. Työssämme tahdomme lasten ja perheiden parasta. Täten pyrimme kohtaamaan perheet kiireettömästi ja kuunnellen.

Päivä- ja perhekerhoissa opetellaan ryhmässä toimimista leikkien, laulaen, kokien, kuunnellen, askarrellen ja ihmetellen. Monipuolisella pedagogisella toiminnalla herätellään lapsen luottamusta omaan itseensä ja tuetaan lapsen kasvua.

Perhekerhosta, perhekahvilasta, toukkatuvasta ja taaperoista löytyy leikki- ja kaveriseuraa niin lapsille kuin aikuisillekin. Järjestämme toimintaa ympäri Ylöjärveä mukaan lukien tunnelmallisessa Pappilan perhetalossa. Seurakunnan muskareissa iloitaan ja leikitellään musiikin tahdissa sekä opetellaan musiikin perusasioita.

Lapsille ja perheille järjestetään vuoden aikana useita kirkkohetkiä ja tapahtumia. Seurakunnan varhaiskasvatuksessa sekä lapsi että aikuinen saa tilaisuuden tutustua kristilliseen aarteistoon mm. symboleiden, musiikin ja Raamatun kertomusten kautta.

Voit tutustua tarkemmin seurakunnan varhaiskasvatukseen lukemalla Tampereen alueen seurakuntien varhaiskasvatussuunnitelman (pdf), joka on toimintaa ohjaava laatuasiakirja.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

- Seuraa meitä myös  Mukulamenoa Facebook-sivultamme.

- Löydät meidät myös www.instagram.com/mukulamenoa_srk_ylojarvi

Ylöjärven seurakunta on Liikkuva seurakunta

Ylöjärven seurakunta käyttää Liikkuva seurakunta -toimintamallia. Tämä tarkoittaakin, että seurakunnan lapsille ja perheille suunnatussa toiminnassa liikutaan ja leikitään paljon. Koemme yhdessä liikunnan riemua!

Ylöjärven Liikkuva seurakunta -logo
Lue lisää toimintamallista: www.liikkuvaseurakunta.fi.

Varhaiskasvatuksen työalajohtaja
Kirkkotanhuantie 1