lapsia seurakunnan kerhossa

Lapsille ja lapsiperheille

Lapset ja perheet

Koronavirustilanteen aikana palveluita lapsiperheille

Pappilan kesäpiha lapsiperheille Perhetalon puutarhassa 1.-26.6. välisenä aikana tervetuloa viettämään aikaa perheenä ja tapaamaan tuttuja ma-pe klo 11.00-15.00. Kesäpihalla on myös tarjolla erilaista toimintaa. Toiminnat vaihtelevat päivittäin. Luvassa on mm. Toimintaratoja lapsille, keppihevosrata, satu- ja musiikkihetkiä, Muskari-Marian lauluhetkiä ja mahdollisuus myös hiljentymiseen leikkimökkikirkon äärellä. Kesäpihassamme toimii myös pieni kahvio, jossa maksuvälineenä käy kortti/käteinen. Suosimme kortin käyttämistä. Kahviossa tarjolla mm. pientä suolaista ja makeaa. Ota oma piknik-peitto mukaan mukavaan oleskeluun sekä huolehditaanhan käsien pesemisestä.

- Keskusteluapua lapsiperheille! Huolestuttaako koronavirus? Ahdistaako? Ovatko ihmissuhteet solmussa kotona? Etsitkö apua? Keskusteluapua lapsiperheille ma-pe 9-16 numerosta 044 7868 190. Keskuteluapu puhelin toimii 3.8.2020 asti ja on 24.6.2020 alkaen käännettynä diakonian koronapuhelimeen.

- Ruoka-apua diakonisin perustein esim. yksinhuoltajille ja isoille lapsiperheille. Yhteydenotot puh. 050 533 6509 arkisin klo 10.00-13.00.

- Askarteluja, liikuntatuokioita ja kerhohartaushetkiä Mukulamenoa Facebook-sivultamme.

- Toimintarastit
   * Kurun srk-talon viereisen leikkipuiston koivikossa
   * Kurun Museonmäellä
   * Hevossaaren laavulla Kurussa

Muistetaan ulkoiluetiketti. Pidetään riittävä turvaväli.

-Kesärastirata

Lähde perheesi kanssa päiväretkelle tutustumaan seurakuntamme eri toimipisteisiin 20.6.-9.8.2020 välisellä ajalla. Toimipisteissä teitä odottavat hauskat tehtävät ja mukavat vinkit kesäpäivän viettämiseen. Kesärastiradalla pääsette seikkailemaan yhteensä 11 toimipisteessä, jotka kiertämällä voitte osallistua sanahaasteen ratkomiseen. Oikean sanahaasteen ratkaisseiden kesken arvotaan yllätyspalkintoja. Tuo ratkottu sanahaaste yhteystietoinesi Ylöjärven seurakuntatalon postilaatikkoon 10.8.2020 mennessä ja osallistutte arvontaan. Rastirata alkaa Metsäkylän toimipisteestä (Taimitie 1).

Mukavia seikkailuhetkiä!

Seurakunnan varhaiskasvatuksessa koetaan kasvamisen iloa leikkien ja liikkuen

Ylöjärven seurakunnassa lapset ovat ainutlaatuisia ja arvokkaita jokaisena hetkenä!  Ylöjärvellä on paljon lapsia, joten seurakunnan toiminta lasten ja perheiden parissa on aktiivista sekä monipuolista.

Päivä- ja perhekerhoissa opetellaan ryhmässä toimimista leikkien, laulaen, kokien, kuunnellen, askarrellen ja ihmetellen. Monipuolisella pedagogisella toiminnalla herätellään lapsen luottamusta omaan itseensä ja tuetaan lapsen kasvua.

Perhekerhosta, perhekahvilasta, toukkatuvasta ja taaperoista löytyy leikki- ja kaveriseuraa niin lapsille kuin aikuisillekin. Järjestämme toimintaa ympäri Ylöjärveä mukaan lukien tunnelmallisessa Pappilan perhetalossa. Seurakunnan muskareissa iloitaan ja leikitellään musiikin tahdissa sekä opetellaan musiikin perusasioita.

Lapsille ja perheille järjestetään vuoden aikana useita kirkkohetkiä ja tapahtumia. Seurakunnan varhaiskasvatuksessa sekä lapsi että aikuinen saa tilaisuuden tutustua kristilliseen aarteistoon mm. symboleiden, musiikin ja Raamatun kertomusten kautta.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Rutista, rapsuta, rakasta, silitä pientä päätä.

Lähelle ota ja lämmitä, älä suukkojasi säästä.

Ole tuhlari helien sanojen, kosketa poskea,

kättä tuudita, helli ja hyväile, ota syliin

pois älä päästä.

-Tuntematon-

Ylöjärven seurakunta on Liikkuva seurakunta

Ylöjärven seurakunta käyttää Liikkuva seurakunta -toimintamallia. Tämä tarkoittaakin, että seurakunnan lapsille ja perheille suunnatussa toiminnassa liikutaan ja leikitään paljon. Koemme yhdessä liikunnan riemua!

Ylöjärven Liikkuva seurakunta -logo
Lue lisää toimintamallista: www.liikkuvaseurakunta.fi.

varhaiskasvatuksen ohjaaja
Kirkkotanhuantie 1

Varhaiskasvatuksen (päiväkerho, perhekerho, pyhäkoulu, avoin kotipesä, ip-toiminta) ohjaaja.

Varhaiskasvatuksen työalajohtaja
Kirkkotanhuantie 1