Iltapäivätoiminta

Koululaisten iltapäivätoimintaa järjestetään yhteistyössä Ylöjärven kaupungin kanssa. Toimintaa järjestetään koulupäivinä ma-pe klo 12-17 seurakunnan tai kaupungin tiloissa, jotka sijaitsevat koulujen läheisyydessä. Toimipisteet toimivat yksilöllisissä ja erilaisissa tiloissa. Ylöjärven seurakunta käyttää Liikkuva seurakunta -toimintamallia eli iltapäivätoiminnassa liikutaan ja leikitään paljon.

Asuntilan koululla on vapaapäivä pe 7.12.2018.
Silloin ei ole iltapäivätoimintaa Asuntilassa.

Haku lukuvuoden 2018-2019 iltapäivätoimintaan oli 26.3.-8.4.2018. Paikkoja tälle lukuvuodelle voi tiedustella Ylöjärven kaupungin ip-koordinaattorilta:

Liikkuva seurakunta
Lue lisää toimintamallista: www.liikkuvaseurakunta.fi.

Seurakunnan ip-toimipisteet

Asuntilan nuorisotila (Suolaniityntie 4)* p. 040 1602 110
Metsäkylän srk-talo (Taimitie 1)               p. 044 7868 160, 044 7868 186, 040 126 0305
Takamaan koulu (Hakalantie 5)*             p. 040 5517 044
Vanha srk-talo (Loilantie 3-5)                   p. 044 7868 164
Vuorentaustan srk-koti (Mastontie 27).  p. 044 7868 166
Srk:n toimipisteiden tarkemmat tiedot

* Asuntilan ja Takamaan ip:t ovat kaupungin ja seurakunnan yhteisiä ryhmiä

Iltapäivätoimintaan hakeminen

Hakuaika iltapäivätoimintaan lukuvuodelle 2018-2019 oli 26.3.-8.4.2018. Tiedot lukuvuoden 2018-2019 toiminnasta ja hakuohjeet tulevalle lukuvuodelle löytyvät Ylöjärven kaupungin nettisivuilta. Vapaita paikkoja voi tiedustella iltapäivätoiminnan koordinaattorilta 050 3582 735.

Toiminta

Toiminnan tarkoituksena on tarjota 1-2 luokkalaisille turvallista ja virikkeellistä toimintaa koulun jälkeisiksi tunneiksi kello 17.00 asti. Lapselle tarjotaan mahdollisuus leikkiin, lepoon, luovaan toimintaan, läksyjen tekoon ja ulkoiluun. Toiminta on aikuisjohtoista ja lapsilähtöistä. Iltapäivätoiminnassa lapsi saa vähitellen kasvaa omatoimisuuteen.

Seurakunnan toteuttamassa iltapäivätoiminnassa näkyy kristillinen kasvatus. Se lähtee rakkauden kaksoiskäskyn todeksi elämisestä. Toiminnassa huomioidaan kirkkovuosi juhlineen. Kerran viikossa pidetään hartaushetki, jossa annetaan tilaa keskustelulle.

Iltapäivätoiminnassa tarjottava välipala on monipuolinen ja vaihteleva. Välipalan yhteydessä opetellaan ruoan kunnioittamista, pöytätapoja, omatoimisuutta, ruokarukous tai ruokalaulu.

Kodin ja iltapäivätoiminnan yhteydenpidon ja yhteistyön tavoitteena on lapsen kokonaisvaltainen hyvinvointi. Koululla ja iltapäivätoiminnalla on samat arvot ja säännöt. Iltapäivätoiminnan tehtävänä on tukea kodin ja koulun kasvatustyötä.

Osallistumismaksu (lukuvuosi 2018-19)
- 120 €/kuukausi
- 80 €/kuukausi (enintään 12 päivää kuukaudessa)

Elokuun toimintamaksu on 80 €. Muutoin kuukausimaksu on sama, vaikka koulussa olisi lomia tai muita vapaapäiviä. Iltapäivätoiminnassa ei ole käytössä päivämaksua. Kuukausimaksuun sisältyy välipala. Kuukausimaksuun voi perheen tilanteen niin vaatiessa hakea apua toimeentulotuen muodossa kaupungin sosiaalitoimistosta.

Muutokset

Iltapäivätoimintapaikan muotoa (koko paikka - puolikas paikka) voi muuttaa kerran lukukaudessa, mikäli ryhmän koko sen sallii. Muutos tulee tehdä Ylöjärven kaupungille Wilmassa. Iltapäivätoimintapaikka on toimintapaikkakohtainen eikä se siirry toimintapaikasta toiseen esimerkiksi perheen muuttaessa.

Irtisanoutuminen

Iltapäivätoimintapaikan irtisanominen tulee tehdä Ylöjärven kaupungille Wilmassa. Irtisanoutumisaika on kaksi viikkoa. Irtisanoutuminen astuu voimaan aina kuukauden ensimmäinen päivä. Lapsella on oikeus osallistua iltapäivätoimintaan laskutuksen päättymiseen saakka.

Toimintaa ohjaavat

Kausi 2018-2019

Toimintasuunnitelmat toimipisteittäin

Asiakastyytyväisyyskysely

Seuraa meitä Instagramissa!

@srk_ip_metsäkylä

@siivikkala_ip

varhaiskasvatuksen ohjaaja
Lähdevainiontie 21

Varhaiskasvatuksen (päiväkerho, perhekerho, pyhäkoulu, avoin kotipesä, ip-toiminta) ohjaaja ja varhaisnuorisotyön johtokuntavastaava.