• Ylöjärvi 150 vuotta - juhlamessu ja tapahtumia 31.8.-1.9.

28.8.2019 21.02

Ylöjärven seurakunnalla ja kunnalla on pitkä yhteinen historia, joten on luontevaa, että seurakunta osallistuu näkyvästi Ylöjärven kaupungin 150-vuotisjuhlintaan. Aktiivisena toimijana seurakunta haluaa onnitella kaupunkia järjestämällä sen asukkaille erilaisia tapahtumia erityisenä juhlaviikonloppuna 31.8.–1.9.
  • Karhen lähetyspiirin 120-vuotista taivalta juhlitaan 28.7.

17.7.2019 16.08

Viljakkalan kirkossa vietetään erityistä juhlaa, kun 28.7. klo 10.00 pidettävä jumalanpalvelus  on nimetty Karhen lähetyspiirin 120-vuotisjuhlaksi. Juhlallisia säveliä päivään tuo Safarikuoro.
  • Kuru-laivan haaksirikosta 90 vuotta – Muistojuhla 7.9.

16.7.2019 14.59

Suomen historian tuhoisimmasta sisävesillä tapahtuneesta vesiliikenneonnettomuudesta tulee 7.9.2019 kuluneeksi 90 vuotta. Haaksirikon muistopäivänä Ylöjärvellä Kurun srk-talolla (Kirkkotie 2) järjestetään muistojuhla.

• Uuden kirkkoherran valintaprosessi

20.6.2019 16.53

Kirkkoherramme Kimmo Reinikainen on valittu Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kirkkoherraksi. Hänen valintansa kirkkoherraksi Hämeenlinnaan käynnistää myös uuden kirkkoherran valintaprosessin Ylöjärvellä.

• Ylöjärven kirkkoherra Kimmo Reinikainen valittiin kirkkoherraksi Hämeenlinnaan

11.6.2019 23.13

Ylöjärven seurakunnan kirkkoherra Kimmo Reinikainen on valittu 11.6. Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kirkkoherraksi. Reinikainen aloittaa uudessa virassaan joulukuun alussa. Ylöjärvellä hän työskentelee normaalisti syyskuun loppuun asti.
  • Kaksi suoraa TV-jumalanpalvelusta Ylöjärven kirkosta pääsiäisenä

16.4.2019 12.42

Pääsiäisenä 2019 Ylöjärven kirkosta lähetetään YLE TV1-kanavalla suorta televisiojumalanpalvelukset pitkäperjantaina 19.4. klo 10.00 ja pääsiäisaamuna su 21.4. klo 10.00. Seurakuntalaisten toivotaan saapuvan kirkkoon hyvissä ajoin klo 9.30-9.45 ennen suoran lähetyksen alkamista.
  • Ylöjärven kirkon muokkaamisesta lapsiystävällisemmäksi keskustellaan

16.4.2019 12.36

Ylöjärven seurakunnassa suunnitellaan Ylöjärven kirkon käytön monipuolistamista ja parempaa lapsiystävällisyyttä. Luonnokset ensimmäisistä suunnitelmista ovat valmistuneet ja niissä esitellään vaihtoehtoa, jossa kirkon sivusiivestä poistettaisiin muutama penkkirivi ja ne korvattaisiin monimuotoisempaa toimintaa ja lasten oleskelua paremmin tukevalla kalustuksella. Keskustelua kirkon muutostarpeista on käyty keväällä niin hallintoelimissä kuin seurakuntalaistenkin kanssa. Kirkkoneuvosto päätti 15.5. kokouksessaan, että päätös muutosten toteuttamisesta lykätään uuden kiinteistöstrategian yhteyteen.

• Ensi kesän hautahoidot tilattavissa netin kautta

19.2.2019 09.43

Tulevan kesän ja loppuvuoden hautahoidot voi tilata nettilomakkeen kautta kesäkuun loppuun asti. Tarjolla on niin yksi- kuin monivuotisiakin hoitosopimuksia.
  • Kirkkoneuvoston ja muiden luottamuselinten jäsenet on valittu

17.1.2019 15.29

Ylöjärven kirkkovaltuuston kokouksessa 16.1.2019 valittiin Ylöjärven seurakunnan kirkkoneuvosto sekä mm. johtokuntien jäsenet seuraavalle toimikaudelle. Kirkkovaltuuston puheenjohtajaksi valittiin Heli Vesaranta ja varapuheenjohtajaksi Pasi Takala. Kirkkoneuvoston varapuheenjohtajaksi valittiin Kari Peltola – puheenjohtajana on viran puolesta kirkkoherra Kimmo Reinikainen.
  • Piispa emeritus Juha Pihkala puhui nimien muistamisen merkityksestä itsenäisyyspäivän juhlassa

18.12.2018 10.13

Tänä vuonna itsenäisyyspäivän yhteydessä paljastetaan Ylöjärven hautausmaalla sijaitsevalla Vakaumuksensa puolesta kaatuneiden muistomerkillä nimilaatta, johon on kaiverrettu kaatuneiden nimet. Sekä pastori Matti Mikkolan saarnassa ja piispa emeritus Juha Pihkalan puheessa käsiteltiin tähän teemaan liittyviä tuntoja ja näkökulmia.

Ensimmäisen itsenäisyysvuoden aikana 1918 uusi kansakunta haki muotoaan. Nyt sata vuotta myöhemmin, sovinnon vuotena 2018, nimeltä huomioitiin myös ne, jotka menehtyivät vakaumuksensa puolesta. Sekä saarna että puhe ovat kokonaisuudessaan luettavissa seurakunnan nettisivuilla.