• Kirkkovaltuustoon valittiin 15 uutta valtuutettua Ylöjärvellä

19.11.2018 00.17

Seurakuntavaalit uudistavat Ylöjärven seurakunnan hallintoa, sillä lähes puolet valituista kirkkovaltuutetuista ovat uusia valtuutettuja. Seurakuntavaalien varsinainen vaalipäivä oli sunnuntai 18.11. Seurakuntavaalien äänestysprosentti Ylöjärven seurakunnassa oli 15,0 % (vuoden 2014 vaaleissa 17,8 % ja vuoden 2010 vaaleissa 17,0 %).

• Seurakuntavaalien ennakkoäänestyksessä annettiin 1 785 ääntä

12.11.2018 15.02

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys tapahtui 6.-10.11. Ylöjärvellä kaikkiaan 1 785 ihmistä kävi antamassa ennakkoon äänensä. Tämä tarkoittaa 10,0 % äänioikeutetuista. Seurakuntavaalien varsinainen äänestyspäivä on sunnuntai 18.11.

• Vakaumuksensa puolesta kuolleiden muistomerkille nimilaatta

8.11.2018 14.20

Ylöjärven hautausmaalla sijaitseva vakaumuksensa puolesta kuolleiden muistomerkki saa oheensa muistolaatan, johon on kirjattu nimellä vuonna 1918 vakaumuksensa puolesta kuolleiden ylöjärveläisten nimet. Nimiä on yhteensä 87.
  • Pyhäinpäivänä sytytetään kynttilöitä poisnukkuneille rakkaille

31.10.2018 09.57

Pyhäinpäivänä muistamme niitä omaisia ja ystäviä, jotka eivät ole enää luonamme. Hautausmaita valaisevat kynttilämeret. Kirkoissa muistetaan erityisesti viimeisen vuoden aikana poisnukkuneita rakkaitamme.
  • Kanttorien joulukonsertteja on järjestetty jo 10 vuoden ajan!

26.10.2018 09.23

• Mikä kappale on jäänyt vuosien varrelta mieleesi? Minkä haluaisit kuulla uudestaan?
    • Mikä on se joululaulu, jonka olisit aina halunnut kuulla, muttet ole sitä kuullut?

Nyt sinulla on mahdollisuus vaikuttaa kanttorien joulukonsertin sisältöön!

Täytä lomake, ja toivo mieleistäsi joululaulua!
    Toiveen voi laittaa myös Ylöjärven kirkon eteisessä olevaan joululauluboxiin. Esitä toiveesi 20.11. mennessä.

Näiden toiveiden pohjalta siis kootaan tämän vuoden Kanttorien joulukonsertti. Konsertti on 21.12.2018 klo 18.00 Ylöjärven kirkossa. Lämpimästi tervetuloa!

• Seurakuntavaalien ehdokasmäärä kasvoi Ylöjärvellä

17.9.2018 20.15

Ylöjärven seurakunnassa asettui seurakuntavaaleissa ehdolle 84 henkilöä. Viime vaaleissa ehdokkaita oli 79. Valitsijayhdistyksiä kertyi kaikkiaan seitsemän, mikä on yhden enemmän kuin edellisissä vaaleissa 2014. Seurakuntavaalien ehdokasasettelu päättyi 17.9. klo 16.00.

• 120-vuotiasta Pengonpohjan rukoushuonetta juhlitaan

25.7.2018 15.13

”On armas sunnuntaiaamu tää, se muistot mielessä herättää”, soivat laulun sanat viikonloppuna 4.-5.8. historiallisessa Pengonpohjan rukoushuoneessa,  kun 120-vuotiasta rukoushuonetta juhlitaan.

• Työryhmä arvioi lähetyskahvilalle sopivaa tilaa

28.4.2018 22.30

Ylöjärven seurakunnan kirkkoneuvosto perusti 25.4. kokouksessaan työryhmän selvittämään Unelmatupa-lähetyskahvilan jatkoa. Työryhmässä on niin luottamushenkilöitä, Unelmatuvan vapaaehtoisia kuin seurakunnan työntekijöitäkin. Työryhmä käy läpi kirkkoneuvoston saaman materiaalin Unelmakahvilan tilanteesta sekä etsii yhteistä tahtotilaa toimijoiden välille.

• Seurakuntavaalit: Seurakuntapäättäjä on monessa mukana

26.4.2018 08.27

Helposti tulee ajateltua, että seurakunta järjestää lähinnä jumalanpalveluksen sunnuntaisin, rippikoulun ja jotain pientä toimintaa siinä sivussa. Seurakunta on kuitenkin mukana monen ihmisen elämässä. Erityisesti lasten, perheiden, nuorten ja ikäihmisten kanssa on paljon toimintaa. Yksi tärkeä tehtävä on auttaminen - seurakunta auttaa erilaisissa elämän vaikeuksissa, esimerkiksi ihmissuhde- tai talousongelmissa. Kirkko ja seurakunta ovat osa yhteiskunnan turvaverkkoa – siksi myös seurakunnan päätöksentekijöillä on väliä koko paikkakunnan hyvinvoinnin kannalta.

• Länsi-Pirkanmaan seurakuntaliitokset eivät toteudu

14.3.2018 20.54

Hämeenkyrön, Ikaalisten, Kihniön, Parkanon ja Ylöjärven seurakuntien kirkkovaltuustot kokoontuivat 14.3. tekemään oman seurakuntansa osalta päätöksen seurakuntaliitosesityksestä. Ylöjärven seurakunnan kirkkovaltuusto näytti vihreätä valoa liitokselle, mutta Hämeenkyrön, Ikaalisten, Kihniön ja Parkanon seurakuntien kirkkovaltuustot vastustivat liitosta. Käytännössä tämä tarkoittaa, että seurakuntaliitos ei toteudu.