Uutislistaukseen

Seurakuntien yhteistyöneuvottelu_THUMB.jpg

Seurakunnat selvittävät yhteistyön mahdollisuuksia Länsi-Pirkanmaalla

4.4.2017 16.36

Ylöjärven, Hämeenkyrön, Ikaalisten ja Jämijärven seurakuntien keskeiset luottamushenkilöt ja viranhaltijat kokoontuivat maanantaina 3.4. Ylöjärvelle keskustelemaan seurakuntien välisen yhteistyön tiivistämisestä. Seurakuntien tavoitteena on yhteistyön kautta luoda entistä paremmat toimintaedellytykset seurakuntatoiminnalle kunkin omalla alueella. Yhteistyöselvitysten taustalla on sekä kiristyneeseen talouteen että toiminnallisiin mahdollisuuksiin liittyviä tekijöitä.

Yhteisessä keskustelussa kaikkien neljän seurakunnan edustajat olivat sitä mieltä, että yhteistyömahdollisuudet ja –mallit kannattaa selvittää. Tältä pohjalta Tampereen hiippakunnan tuomiokapituli käsittelee asiaa kokouksessaan 12.4. ja asettaa selvitysmiehen sekä ohjausryhmän yhteistyöselvitykselle. Ohjausryhmä kokoontuu selvitysmiehen kanssa ensimmäisen kerran toukokuussa.

Tavoitteena on, että yhteistyöselvitys valmistuu vuoden 2017 aikana. Kunkin seurakunnan kirkkovaltuusto tekee keväällä 2018 päätöksen siitä, lähteekö seurakunta mukaan selvityksen aikanaan esittämään yhteistyömalliin. Yhteistyö voi olla esimerkiksi sopimuspohjaista tai se voi rakentua seurakuntaliitoksin.

Jämijärven seurakunta selvittää samaan aikaan yhteistyön edellytyksiä myös Kankaanpään suuntaan.

Kirkon tulevaisuusselvityksessä on ehdotettu, että hiippakuntarajat noudattaisivat tulevaisuudessa maakuntarajoja. Tästä syystä maanantain keskustelussa olivat mukana myös Kihniön ja Parkanon seurakuntien edustajat kartoittamassa tulevaisuuden yhteistyökumppaneita Pirkanmaan suunnasta. Kihniön ja Parkanon seurakuntien hallintoelimet tekevät omat päätöksensä yhteistyöselvitykseen lähtemisestä tämän kevään aikana.