Uutislistaukseen

Virkatodistukset ja sukuselvitykset tilataan jatkossa Tampereen aluekeskusrekisteristä

Vuoden 2022 alusta lähtien kaikkien Suomen ev.lut. seurakuntien kirkonkirjojen pito hoidetaan keskitetysti aluekeskusrekistereissä. Näin ollen Ylöjärven seurakuntakin liittyy 1.1.2022 Tampereen aluekeskusrekisteriin, jonne tehdään virkatodistus-, sukuselvitys- sekä sukututkimustilaukset vuoden alusta lähtien. 

Tietoa virkatodistuksista, sukuselvityksistä ja niihin liittyvistä käytännöistä löytyy Tampereen aluekeskusrekisterin sivuilta: Tampereen aluekeskusrekisteri 

Omatoiminen sukututkimus, joka koskee 100 vuotta vanhempia kirkonkirjatietoja, on edelleen mahdollista Ylöjärven seurakunnan tiloissa. Ota yhteyttä kirkkoherranvirastoon, ylojarvi.seurakunta@evl.fi ja varaa tutkimusajankohta etukäteen.

Ylöjärven kirkkoherranvirasto palvelee kirkollisiin toimituksiin liittyvissä asioissa

Kirkollisten toimitusten ajankohdista ja hauta-asioista sovitaan paikallisesti aivan kuten ennenkin. Ylöjärven kirkkoherranviraston kanssa edelleen siis mm. sovitaan hautajaisjärjestelyistä, varataan kastetilaisuuteen pappi ja tila sekä varataan vihkikirkon aika.

Ylöjärven kirkkoherranvirasto palvelee puhelimella (044 7868 124) ja sähköpostitse (kirkkoherranvirasto.ylojarvi@evl.fi) maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 10-12 ja klo 12:30-15, sekä perjantaisin klo 10-13. Torstaisin kirkkoherranvirasto on suljettu. Paikan päällä (Ylöjärven srk-keskus, Kirkkotanhuantie 1) asiointi onnistuu maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 10.00-12.00 ja 12.30-15.00. 

Aluekeskusrekisteri tuo laajemmat palveluajat

Vuonna 2019 toimintansa aloittaneeseen Tampereen aluerekisteriin kuuluvat tällä hetkellä Tampereen seurakunnat sekä 23 muuta seurakuntaa. Vuoden 2022 alusta mukaan liittyy 9 seurakuntaa: Forssa, Jokioinen, Parkano, Pirkkala, Punkalaidun, Sastamala, Urjala, Virrat ja Ylöjärvi. Aluekeskusrekisteriin vuonna 2022 kuuluvissa seurakunnissa on yhteensä noin 472 000 jäsentä.

Aluekeskusrekisterin palveluita tarvitaan mm. silloin, kun tilataan sukuselvitys vainajan perunkirjoitusta varten. Yhdelle sukuselvitykselle saadaan vainajan muuttohistoria koko Suomen alueelta. Tämä säästää omaisten aikaa ja kustannuksia, kun sukuselvitystä ei tarvitse pyytää jokaisesta seurakunnasta erikseen.

Asiointi kirkonkirjojenpidon asioissa ei ole enää sidottu paikallisen kirkkoherranviraston aukioloaikoihin. Aluekeskusrekisterissä suositellaan sähköistä asiointia. Lisäksi aluekeskusrekisterin puhelinpalvelu on avoinna joka arkipäivä 9–15. Seurakuntalaisten asioiminen kasvokkain on edelleen mahdollista tutussa kirkkoherranvirastossa, eli asioiden hoitaminen ei edellytä Tampereelle lähtemistä.

Aluerekisterin perustamisen taustalla on Kirkkohallituksen linjaus vuodelta 2015, minkä mukaan kirkonkirjojen pito on mielekästä toteuttaa alueellisissa keskusrekistereissä. Kirkkohallituksen linjauksen mukaan kaikkien seurakuntien on kuuluttava johonkin aluekeskusrekisteriin viimeistään vuonna 2022.

3.1.2022 09.56