Viljakkalan seurakuntapiiri

Myrskyn kaatamien puiden raivaukset tehty Viljakkalan kirkolla (Tiedote 14.6.2024)

Kaatuneiden puiden raivaustyöt Viljakkalan kirkon ympäristössä ja hautausmaalla on saatu tehtyä. Rajut paikalliset syöksyvirtauksen tuulenpuuskat kaatoivat siellä puita sunnuntaina 9.6. iltapäivällä. Vahingot jäivät onneksi maltillisiksi: yksi kirkon ikkuna rikkoutui, kattoremontissa käytössä olleen nosturin päälle kaatui puu ja muutama hautakivi kaatui.
Välittömien ensiraivausten jälkeen alkuviikon aikana poistettiin loput vahingoittuneet ja vaurioita saaneet puut hautausmaalta. Hautausmaalla on vielä muutama isompi kanto, jotka poistetaan kaivurilla ensi viikolla ja niistä tulleet kuopat täytetään mullalla. Kannot eivät ole vaarallisia, mutta niiden ympäristö on kuitenkin hyvä vielä rauhoittaa.
 
Maisema kirkon ympäristössä on muuttunut kovastikin, mutta tilalle tullaan istuttamaan uusia puita. Niiden kasvaminen ottaa toki aina oman aikansa.

Muutamia hautakiviä kaatui puiden myötä. Seurakunta on tavoittanut hautojen haltijat, joille on kerrottu tilanteesta ja sen eteenpäin hoitumisesta. Seurakunta nostattaa kiviliikkeellä kaatuneet hautakivet pystyyn juhannusviikolla. Kivet tarkastetaan vielä uudelleen mahdollisten pintavaurioiden osalta. Mikäli jotain vaurioita ilmenee, niin seurakunnan hautaustoimesta ollaan uudelleen yhteydessä omaisiin.

Seurakunta haluaa kiittää raivaustyössä mukana olleita yhteistyötahoja. Ilman heitä raivaustyöt eivät olisi olleet mahdollisia näin reippaalla aikataululla.

* * *

Viljakkalan seurakuntapiirin kesän tapahtumia

Viljakkalassa luvassa kesällä mm. kesäkeskiviikkoiltoja Karhen srk-kodilla, Valo-iltoja Viljakkalan srk-talolla ja messu pyhäpäivisin kirkkokahvien kera Viljakkalan kirkolla.

Seurakunnan kesän tapahtumat on koottu erilliselle Kesä-sivulle.

* * *

Viljakkalan seurakuntapiiri @ Facebook

* * *

 

Kasteen, hautajaisten ja vihkimisten varaukset tehdään Ylöjärven seurakunnan kirkkoherranvirastoon (044 7868 124).

***

Jos tarvitset apua arkeesi, diakoniatyöntekijän tavoittaa diakonian päivystysnumerosta puh. 050 533 6509 (ma-to klo 10-13, kesällä ma, ke, to klo 10-13).

Ota yhteyttä

seurakuntapastori, Viljakkalan srk-piirin vastaava pappi
Viljakkalan seurakuntapiiri
Kirkkotanhuantie 1, PL 2
33471 Ylöjärvi

Ota yhteyttä

Viljakkalan kirkko