Ihmissuhteet - parisuhteen ja vanhemmuuden kysymykset

Vertaisryhmät

Ylöjärven seurakunnassa kokoontuu monia erilaisia vertaisryhmiä (esim. erityislasten vanhemmat, yksinhuoltajaperheet ja adoptioperheet). Tutustu tarkemmin vertaisryhmä-sivulla.

Parisuhteen parhaaksi

Parisuhteen Solmu -neuvonta voi olla avuksi parisuhteen kriisissä, kun kumpikin haluaa tehdä töitä kriisin selvittämiseksi. Solmu on kahdeksan kokoontumiskerran työskentely, jossa katsotaan parisuhteen historiaa, sitä mistä on tultu, missä ollaan nyt ja mitä kumpikin tahtoo ja tarvitsee. Solmu-menetelmä edellyttää pariskunnalta halua sitoutua lukien, keskustellen ja uusia rakentavia vuorovaikutustaitoja harjoitellen työskentelyyn parisuhteen hyväksi. Parit haastatellaan ennen aloitusta. Lisätietoja Hannalta Perhetalolta, hanna.rienoja@evl.fi.

Katso tarkemmin parisuhteeseen liittyvää toimintaa sivulta Aikuiset / Parisuhde.

Erosta eteenpäin

Erosta eteenpäin - voimaa arkeen. Eroryhmä Nokian Kanttorilassa vertaistukiryhmä eron kokeneille miehille ja naisille. Kokoontumiset kuutena tiistaina 31.10.-5-12. klo 18.00-20.00 + yksi tapaaminen keväällä. Ryhmä kootaan henkilökohtaisen haastattelun perusteella ilmoittautumisjärjestyksessä. Ryhmän koko 6-8 osallistujaa. Ilmoittautumiset 23.10. mennessä Merja Heinilä puh. 050 430 7172 (Nokia) tai Hanna Rienoja, puh. 044 786 8020.

Ystäväpalvelu - seuraa yksinäisille

Seurakunnan Ystäväpalvelu on yhteistä SPR:n kanssa. Vapaaehtoistoiminnan muotoina järjestämme:
- henkilökohtaisia ystäviä
- ulkoilutusystäviä
- ystävien vierailuja laitoksiin
- saattajapalvelua
- lehden lukemista näkövammaisille

Ystäväpalvelu on mielekästä vapaaehtoistyötä ihmisten parissa. Haemme jatkuvasti uusia vapaaehtoisia erilaisiin tehtäviin. Mikäli toivot itsellesi ystävää ystäväpalvelun kautta tai itse voisit lähteä ystäväksi jollekin, ota yhteyttä.

Lisätietoja ystäväpalvelusta:
Seurakunta: diakoni Marika Rajala puh. 044 786 8052, marika.rajala[ät]evl.fi
SPR:n yhdyshenkilö Jussi Kytömäki puh. 040 034 7848

Omaishoitajat

Ylöjärven seurakunta järjestää keväisin virkistyspäivän omaishoitajille. Omaishoitajakerhoja järjestetään yhteistyössä Pioni ry:n kanssa. Tutustu tarkemmin Omaishoitajat-sivulla.