Ihmissuhteet - parisuhteen ja vanhemmuuden kysymykset

Vertaisryhmät

Ylöjärven seurakunnassa kokoontuu monia erilaisia vertaisryhmiä (esim. erityislasten vanhemmat, yksinhuoltajaperheet ja adoptioperheet). Tutustu tarkemmin vertaisryhmä-sivulla.

Parisuhteen parhaaksi

Rikasta minua – matkalla parempaan parisuhteeseen 15.-17.4. Lempiäniemen leirikeskuksessa. Pudistellaan arjen pölyjä pois ja tarkennetaan katsetta siihen, mikä on hyvää ja ihanaa juuri meidän parisuhteessamme. Iloon, läheisyyteen ja kasvamiseen keskittyvän parisuhdeleirin täysihinta on 160 €/pari. Tämä viikonloppu on vain aikuisille ja mukaan mahtuu kahdeksan paria. Ohjaajina Anna ja Sami Kaiku. Ilmoittautumiset (to 24.3. mennessä) ja lisätiedot anna.kaiku@kolumbus.fi tai puh. 050 309 3304.

Parisuhteen Solmu -neuvonta voi olla avuksi parisuhteen kriisissä, kun kumpikin haluaa tehdä töitä kriisin selvittämiseksi. Solmu on kahdeksan kokoontumiskerran työskentely, jossa katsotaan parisuhteen historiaa, sitä mistä on tultu, missä ollaan nyt ja mitä kumpikin tahtoo ja tarvitsee. Solmu-menetelmä edellyttää pariskunnalta halua sitoutua lukien, keskustellen ja uusia rakentavia vuorovaikutustaitoja harjoitellen työskentelyyn parisuhteen hyväksi. Parit haastatellaan ennen aloitusta. Lisätietoja Hannalta.

Perheen tueksi

Ollaan yhdessä! Perheen pieni keväthuolto la 21.5. klo 13.00-20.00 Lempiäniemen leirikeskuksessa. Keväinen päivä perheelle ja helposti sulavaa aikuisten asiaa parisuhteen tai vanhemmuuden teemoista. Yhden tai kahden vanhemman perheet tervetuloa! Leiripäivässä on tarjolla koko perheen yhteistä aikaa ja pieni kattaus voimavaroja tuottavaa parisuhdeasiaa tai tukea arjen hyvään vanhemmuuteen. Toiminnallisia rastitehtäviä pihalla, lauluja, leikkejä ja koko perheen hartaushetki.
Aikuisten ohjelmahetken aikana lastenhoito ja omaa ohjelmaa. Lounaan, kahvit, makkarat ja mehut saa ruokamaksulla 25 €/perhe (tai jos vain aikuisia matkassa 10 €/hlö). Illansuussa lämpiävät saunat ja Näsijärvi kutsuu uimareita. llmoittautuminen ja ruoka-ainerajoitukset Perhetalolle pe 6.5. mennessä.

Ystäväpalvelu - seuraa yksinäisille

Seurakunnan Ystäväpalvelu on yhteistä SPR:n kanssa. Vapaaehtoistoiminnan muotoina järjestämme:
- henkilökohtaisia ystäviä
- ulkoilutusystäviä
- ystävien vierailuja laitoksiin
- saattajapalvelua
- lehden lukemista näkövammaisille

Ystäväpalvelu on mielekästä vapaaehtoistyötä ihmisten parissa. Haemme jatkuvasti uusia vapaaehtoisia erilaisiin tehtäviin. Mikäli toivot itsellesi ystävää ystäväpalvelun kautta tai itse voisit lähteä ystäväksi jollekin, ota yhteyttä.

Lisätietoja ystäväpalvelusta:
Seurakunta: diakoni Marika Rajala puh. 044 786 8052, marika.rajala[ät]evl.fi
SPR:n yhdyshenkilö Jussi Kytömäki puh. 040 034 7848

Omaishoitajat

Ylöjärven seurakunta järjestää keväisin virkistyspäivän omaishoitajille. Omaishoitajakerhoja järjestetään yhteistyössä Pioni ry:n kanssa. Tutustu tarkemmin Omaishoitajat-sivulla.