Lasten ero- ja sururyhmät

Kuvassa sydän ja tekstiä, tervetuloa lasten eroryhmään

Lasten eroryhmä

Erovertaisryhmätoimintaa 7-10-vuotiaille lapsille. Ryhmän tavoitteena on auttaa lapsia käsittelemään vanhempien eroon liittyviä tunteita ja eron tuomia muutoksia. Vertaisryhmä tarjoaa lapsille tilan ja paikan käsitellä vanhempien eroa yhdessä muiden kanssa joilla on samankaltaisia kokemuksia. Ryhmissä etsitään voimavaroja ja tuetaan lapsia hyväksymään vanhempien ero osaksi omaa elämäänsä.

Vanhempien eroa käsitellään ryhmissä puolueettomasti ja ikätason mukaisesti. Leikkien, pelaamisen, askartelun, taiteen ja puhumisen kautta. Ryhmiä ohjaa aina kaksi koulutettua ohjaajaa. Ryhmät ovat maksuttomia ja lapsille tarjotaan ryhmässä välipala. Vanhempien erosta olisi hyvä olla kulunut noin puoli vuotta ennen ryhmään tuloa.

Ohjaajat ovat Suomen Kasper-yhdistyksen koulutuksen käyneitä Ylöjärven seurakunnan varhaiskasvatuksen ammattilaisia.
Lisätietoja tiina.nikkinen@evl.fi

Ryhmien ajankohdat:

- Syksyn ryhmä: Alkaa lokakuussa. Yhteensä kuusi kertaa torstai-iltaisin klo 17.30-19.30 Perhetalolla.

Ilmoittautuminen

Ryhmään ilmoittaudutaan web-lomakkeella  viimeistään kolme viikkoa ennen ryhmän alkamista.

Kuvassa kynttilöitä ja ristejä hiekan päällä

Lasten sururyhmä

Ryhmän tavoitteena on auttaa lapsia käsittelemään läheisen kuolemaan liittyviä tunteita ja muutoksia.
Ryhmä on tarkoitettu yli 7-vuotiaille lapsille.  Ryhmä kokoontuu kuusi kertaa torstai-iltaisin klo 17.30-19.30 Perhetalolla.
Seuraavan ryhmän alkamisaika ei ole tiedossa. Ryhmä voidaan aloittaa, jos ilmoittautuneita tulee.

Vertaisryhmä antaa lapsille tilan ja paikan käsitellä surua ja kuolemaa yhdessä muiden kanssa, joilla on samankaltaisia kokemuksia. Ryhmässä etsitään myös omia vahvuuksia ja voimavaroja. Asioita käsitellään puhuen ja toiminnallisten harjoitteiden kautta. Ryhmässä askarrellaan ja leikitään. Tarjolla on pieni iltapala.

Ryhmän ohjaajina ovat pastori Heli Päivänsalo ja lastenohjaaja Pia Puumala. Lisätiedot: Heli Päivänsalo, heli.paivansalo@evl.fi, p. 044 7868010

Ilmoittautuminen nettilomakkeella .

Perhetalon työntekijä