Ylöjärven seurakunta - kiinnostava ja merkityksellinen

Ylöjärven seurakunta on kiinnostava, avoin ja hyvin hoidettu aito kristillinen yhteisö. Se elää keskellä ihmisen elämää, arjessa ja juhlassa.

Ylöjärven kirkon ilmakuva

Ylöjärven seurakunta pähkinänkuoressa

Ylöjärven evankelis-luterilainen seurakunta toimii voimakkaasti kasvavassa ja nuorekkaassa Ylöjärven kaupungissa. Seurakuntaan kuuluu noin 25 000 jäsentä, mikä tarkoittaa hiukan vajaat 80 % kaupungin asukkaista.

Ylöjärven seurakunnan historia ulottuu aina vuoteen 1779, jolloin Ylöjärvi erotettiin Pirkkalasta omaksi saarnahuonekunnakseen. Ylöjärven ensimmäinen kirkko valmistui vuonna 1781. Ensimmäinen itsenäisen seurakunnan
kirkkoherra Ylöjärvelle nimitettiin vuonna 1899.

Seurakunnassa työskentelee noin 90 työntekijää. Heistä noin kaksi kolmasosaa on ns. toiminnallisessa seurakuntatyössä ja kolmasosa ns. tukitoiminnoissa.

Vuotuinen seurakunnan budjetin loppusumma on yli 6 miljoonaa euroa. Suurin
osa summasta käytetään kasvatustyöhön (lapset, nuoret ja perheet) sekä diakoniatyöhön.

Seurakuntalaisten ääni välittyy päätöksentekoon luottamuselimissä - kirkkovaltuustossa, kirkkoneuvostossa, kuudessa johtokunnassa sekä piiri- ja kappelineuvostoissa - joissa on kaikkiaan 123 luottamushenkilöpaikkaa.

Sakari Vanhanen
tiedottaja