Taloudellista apua ja tukea

 

 Koronaviruksen vaikutukset diakoniseen avustustoimintaan:

Jos tarvitse apua, ota yhteyttä diakoniatyöntekijöihin.

* Avoimia diakoniavastaanottoja ei ole toukokuun loppuun asti Ylöjärvellä, Viljakkalassa ja Kuru. 

 

Diakoniatyöntekijältä on mahdollisuus saada apua, neuvontaa ja ohjausta taloudellisiin ongelmiin. Ensisijaisesti autamme ruoka-apuna sekä annamme harkinnanvaraisesti taloudellista apua.  Talousongelmissa tulee ensin ottaa yhteyttä Kelaan (perustoimeentulotuki) ja sosiaalitoimistoon (harkinnanvarainen toimeentulotuki). Diakonia auttaa kaikkia ihmisiä, myös kirkkoon kuulumattomia. Kurun diakoniatyön vastaanotot näet täältä. Viljakkalan vastaavastaavasti täältä.

Keskusteluapu ja neuvonta

Älä jää yksin! Puhuminen auttaa. Ota yhteyttä diakoniatyöntekijöihin niin selvitellään asioita yhdessä.Voit hakea apua esimerkiksi diakoniavastaanotolta seurakuntakeskuksesta ma klo 10-12. Diakoniatyöntekijöillä on vaitiolovelvollisuus, joten keskustelut ovat luottamuksellisia. 

Avustukset

Erityisissä tilanteissa seurakunta voi antaa myös avustuksia. Diakoniavastaanotolle teemme sinulle talousselvityksen, joten ota mukaasi tilitiedot, mahdolliset kelapäätökset ja henkilöllisyyspaperit. Ota yhteyttä diakoniatyöntekijöihin, niin sovitaan keskusteluaika tai voit tulla suoraan maanantain diakonivastaanotolle seurakuntakeskuksen aulaan.

Ruokapankki

Ruokapankista annetaan tilapäistä apua elintarvikkeina maanantaisin klo 10-12 diakoniavastaanoton kautta. Tule aulaan istumaan ja ota vuoronumero. Osoite Ylöjärven seurakuntakeskulle on (Kirkkotanhuantie 1), (käynti pääovesta). 

Arkiateria - PERUTTU KORONAVIRUSTILANTEEN VUOKSI

Arkiateria on diakoniatyön ruokailu (mm. työttömille, eläkeläisille). Arkiateria on tarjolla maanantaisin klo 12.00-13.00 Ylöjärven srk-keskuksessa (Kirkkotanhuantie 1) ja Viljakkalan srk-talolla (Virkatie 2).  Ateriamaksu työttömiltä 2 € ja eläkeläisiltä 4 €, kortti- tai kätesmaksu! HUOM: Joka kuun ensimmäinen Arkiateria aina Perhetalon kodalla (Loilantie 3-5). 

Ylöjärven seurakuntakeskuksella olevan arkiaterian jälkeen on kaikille avoin ohjelmaosuus n. klo 12.45-13.30.

Ohjelmallisten jatkojen aiheet Ylöjärvellä

13.1. Uuden vuoden kujeet (Mikko)    

20.1 Papin pölinät (Johannes)        

27.1 Tuunaa kortti (Eliisa)        

3.2 Kota (Marika)            

10.2 Olet rakastettu (Marika)       

17.2 Laskiaisliikuntaa (Anu)       

2.3 Kota (Mikko)  

9.3. Kaiken takana on nainen (Mikko&Johannes

16.3. Kehon huolto (Anu)

23.3. Lemmikit elämässämme (Marika)

30.3. Aivojumppa (Eliisa)

 6.4 Kota (Eliisa)

 20.4 Sointuja ja säveliä (Mikko)

 27.4 Kävely (Anu)

4.5. Kotia (Johannes)

11.5 Ehtoolliskirkko klo 12, ruokailu 12.30

Lisätietoja: Mikko Huuhtanen, puh. 044 7868 194, Viljakkalan arkiateriasta lisätietoa Minna-Liisa Pajunen, puh. 0447868  058

 

YouTube-video