Taloudellista apua ja tukea

 

 Koronaviruksen vaikutukset diakoniseen avustustoimintaan:

Jos tarvitse apua, ota yhteyttä diakoniatyöntekijöihin.

Diakoniatyöntekijältä on mahdollisuus saada apua, neuvontaa ja ohjausta taloudellisiin ongelmiin. Ensisijaisesti autamme ruoka-apuna sekä annamme harkinnanvaraisesti taloudellista apua.  Talousongelmissa tulee ensin ottaa yhteyttä Kelaan (perustoimeentulotuki) ja sosiaalitoimistoon (harkinnanvarainen toimeentulotuki). Diakonia auttaa kaikkia ihmisiä, myös kirkkoon kuulumattomia. Kurun diakoniatyön vastaanotot näet täältä. Viljakkalan vastaavastaavasti täältä.

Keskusteluapu ja neuvonta

Älä jää yksin! Puhuminen auttaa. Ota yhteyttä diakoniatyöntekijöihin niin selvitellään asioita yhdessä. Diakoniatyöntekijöillä on vaitiolovelvollisuus, joten keskustelut ovat luottamuksellisia. 

Avustukset

Erityisissä tilanteissa seurakunta voi antaa myös avustuksia. Diakoniavastaanotolle teemme sinulle talousselvityksen, joten ota mukaasi tilitiedot, mahdolliset kelapäätökset ja henkilöllisyyspaperit. Ota yhteyttä diakonian päivystysnumeroon 050 533 6509 (arkisin klo 10.00-13.00), niin sovitaan keskusteluaika, jolloin voit tulla diakoniatyöntekijän vastaanotolle.

Ruokapankki

Ruokapankista annetaan tilapäistä apua elintarvikkeina. Ota yhteyttä diakonian päivystysnumeroon 050 533 6509 (arkisin klo 10.00-13.00.)  

Arkiateria - Diakoniatyön ruokailu (lokakuu-joulukuu vain takeaway mukaanmyynti)

Ylöjärvellä srk-keskuksella maanantaisin klo 12.00 -13.00 Tervetuloa Arkiaterialle diakoniatyön ruokailuun ostamaan lämmin maittava ateria mukaan (koronatilanteen vuoksi emme ruokaile yhdessä). Vain korttimaksu. Myytäviä ruoka-annoksia on noin 30. Aterian hinta 2 € kaikille.  Ateria noudettavissa klo 12-13 tai niin kauan kuin annoksia riittää.Ruokalistamuutokset mahdollisia.

Arkiateria 18.1.2021 Jauheliha-Perunasoselaatikko, punajuurisuikale, suklaavaahto

Viljakkala srk-talossa parillisin tiistaisin klo 12.00 - 13.00. Tervetuloa Arkiaterialle diakoniatyön ruokailuun ostamaan lämmin maittava ateria mukaan (koronatilanteen vuoksi emme ruokaile yhdessä). Vain korttimaksu. Myytäviä ruoka-annoksia on noin 30. Aterian hinta 2 € kaikille.  Ateria noudettavissa klo 12-13 tai niin kauan kuin annoksia riittää.Ruokalistamuutokset mahdollisia.

Lisätietoja: Mikko Huuhtanen, puh. 044 7868 194, Viljakkalan arkiateriasta lisätietoa Minna-Liisa Pajunen, puh. 0447868  058

 

YouTube-video