Vertaisryhmät ja auttaminen

Seurakunnassa kokoontuu monia vertaisryhmiä, joissa voit kohdata samassa elämäntilanteessa olevia ihmisiä.

Perhetalolla kohdataan

Erityisesti Perhetalo on vertaiskohtaamisten paikka. Tutustu tarkemmin Perhetalon sivuilla.

Eroryhmä parisuhteen päätyttyä

Eroryhmä on Nokian, Ylöjärven ja Pirkkalan seurakuntien ohjattu vertaisryhmä Ylöjärven Pappilan Perhetalolla, Loilantie 3-5, torstaisin alkaen 28.10. klo 17.30-20.00 (+yksi kokoontuminen tammikuussa 2022)

Tämä ryhmä voi olla avuksi, kun kaipaat luottamuksellista vuoropuhelua eroon liittyvien tapahtumien ja tunteiden käsittelyyn sekä tulea uudenlaiseen arkeen.

Eroryhmä kootaan henkilökohtaisten haastattelujen perusteella ilmoittautumisjärjestyksessä Nokian, Ylöjärven ja Pirkkalan seurakuntien alueelta.

Ryhmän koko on 6-10 osallistujaa. Ilmoittautumiset 12.10. mennessä: Merja Heinilä p. 050 430 7172/ merja.heinila@evl.fi tai Teija Ojala p. 044 786 8050/ teija.ojala@evl.fi

Kokoontumispäivät torstaisin: 28.10., 4.11., 18.11., 2.12. ja 9.12.

 

Krito

Krito, kristillinen toipumisryhmä, alkaa jälleen Pappilan perhetalossa os. Loilantie 3-5 torstaisin 4.2.-16.4. klo 10-12 (päiväryhmä!)

Krito on sielunhoidollinen vertaisryhmä, joka tarjoaa mahdollisuuden kertoa omasta elämästä, käsitellä sen kipuja, kuunnella toisia ja jättää asiat rukouksessa Jumalan käsiin. Kohdatuksi ja kuulluksi tuleminen on tärkeä ja tarpeellinen kokemus meille jokaiselle. 

Uusi Krito -ryhmä alkaa Pappilan perhetalossa viikoittain torstaisin 4.2.2021 klo 10-12 ja jatkuu 6.5. asti (tauko 1.4.-8.4.) 
Ryhmä on suljettu vertaisryhmä ja osallistujien kanssa keskustellaan henkilökohtaisesti ennen ryhmän alkamista. Ryhmään voidaan ottaa rajallinen osallistujamäärä. 
Tiedustelut ja ilmoittautumiset  22.1 2021 mennessä: Tiina Nikkinen tiina.nikkinen@evl.fi p. 044 7868 126

Toiveena sisäinen paraneminen, Krito ryhmä
Elämää haittaava, voimia vievä paha olo tai ahdistus kannattaa ottaa tosissaan. Se ei yleensä häviä itsestään, vaan vaatii käsittelyä. Luottamuksellinen, ohjattu vertaisryhmä on yksi turvallinen tapa saada apua elämää varjostavien kokemusten ja hankalien tunteiden käsittelyyn. Ryhmässä opetellaan omaan tahtiin puhumaan siitä, mistä usein vaietaan, oman elämän kivuista ja niihin liittyvistä tunteista. Työskentelyn tavoitteena on parempi itsetuntemus ja voimavarojen vapautuminen elämään tässä ja nyt.
Ryhmän työskentely perustuu kirjaan Toiveena sisäinen paraneminen. Viikoittaisiin kokoontumisiin valmistaudutaan lukemalla ja kirjan tehtäviä tekemällä. Ryhmäkokoontumisessa jokaisella on yhtä paljon aikaa puhua illan teemaan liittyen haluamistaan asioista, sen verran mikä itselle sopii. Ryhmässä kuunnellaan toisia kunnioittavasti, kyselemättä ja neuvomatta. Hyväksyvä kuuntelu, tuki ja toisten oivalluksista viisastuminen ovat monesti ryhmän parasta antia.