Vertaisryhmät ja auttaminen

Seurakunnassa kokoontuu monia vertaisryhmiä, joissa voit kohdata samassa elämäntilanteessa olevia ihmisiä.

Perhetalolla kohdataan

Erityisesti Perhetalo on vertaiskohtaamisten paikka. Ryhmiä on niin adoptiovanhemmille, erityislasten vanhemmille, yksinhuoltajille, eronneille, parisuhteen kysymyksiä pohtiville kuin esimerkiksi myös surutyötä tekeville omaisille. Tutustu tarkemmin Perhetalon sivuilla.

Krito

Krito on kristillinen toipumisryhmä, joka kokoontuu Pappilan perhetalolla os. Loilantie 3-5 torstaisin 6.2.-16.4. klo 10-12 (päiväryhmä!)

Toiveena sisäinen paraneminen ryhmän avulla
Elämää haittaava, voimia vievä paha olo tai ahdistus kannattaa ottaa tosissaan. Se ei yleensä häviä itsestään, vaan vaatii käsittelyä. Luottamuksellinen, ohjattu vertaisryhmä on yksi turvallinen tapa saada apua elämää varjostavien kokemusten ja hankalien tunteiden käsittelyyn. Ryhmässä opetellaan omaan tahtiin puhumaan siitä, mistä usein vaietaan, oman elämän kivuista ja niihin liittyvistä tunteista. Työskentelyn tavoitteena on parempi itsetuntemus ja voimavarojen vapautuminen elämään tässä ja nyt.
Ryhmän työskentely perustuu kirjaan Toiveena sisäinen paraneminen. Viikoittaisiin kokoontumisiin valmistaudutaan lukemalla ja kirjan tehtäviä tekemällä. Ryhmäkokoontumisessa jokaisella on yhtä paljon aikaa puhua illan teemaan liittyen haluamistaan asioista, sen verran mikä itselle sopii. Ryhmässä kuunnellaan toisia kunnioittavasti, kyselemättä ja neuvomatta. Hyväksyvä kuuntelu, tuki ja toisten oivalluksista viisastuminen ovat monesti ryhmän parasta antia.
Krito-ryhmä on suljettu ryhmä, johon halukkaat haastatellaan ja mukaantulo ryhmään edellyttää sitoutumista kevään kokoontumisiin.
Tiedustelut ja ilmoittautuminen haastatteluineen pe 30.1. mennessä Tiina Nikkinen p. 044 78 68 126 tai Teija Ojala p-044 7868 050. Työkirjan saa ostaa tai lainata Perhetalolta.

 

Iloa ja itsetuntemusta väreistä ja kuvista -kurssi

aj.5-6.3. Pappilan perhetalolla

Kurssilla avataan värin, kuvan ja sanan avulla näkökulmia itseen ja omaan elämän syvempään tuntemiseen- ja ehkä myös Jumalan läsnäolon näkemiseen elämässämme.

Kurssilla et tarvitse ennakkotietoja tai taitoja.
Opettajana toimii kuvan teologiaan perehtynyt taidemaalari, kuvataideterapeutti Annukka Laine.

Kurssilla tarvitset:
-vesiväripaletin, mistä löytyvät pää- ja välivärit (esim. Wenneströmin vesivärit)
-A3-kokoisen vesivärilehtiön
-keskikokoisen suippokärkisen vesivärisiveltimen
-maalausalustan
-päiväkirjan ja Raamatun
-eväät lauantaipäivälle (Perhetalolla kahvia ja teetä pikkuleipien kera)

Opetusohjelma:
pe 6.3. klo 17-20 tutustuminen toisiimme ja johdanto kurssiin, väridemonstraatio
la 7.3. klo 11-16.30 henkilökohtainen väri- ja symbolisanaston työstöä (sis. ruokatauon)

Ilmoittautuminen: 28.2. mennessä Soila Simola soila.simola@evl.fi 044-7868 020
Kurssille otetaan max. 12 osallistujaa. Kurssimaksu 10 euroa