Hautaaminen Ylöjärven seurakunnassa

Hautaan siunaaminen on tärkeä omaisille lohdutuksen ja surusta toipumisen kannalta. Omaiset ja muut läheiset rukoilevat kuolleen läheisen puolesta ja saattavat hänet viimeiselle matkalleen Jumalan sanaan turvaten.

Ylöjärven seurakunnan kirkoissa, Tammikankaan kappelissa ja Pengonpohjan rukoushuoneella siunataan vainajia heidän taivasmatkalle.

Siunauksen jälkeen arkku joko haudataan sukuhautaan Ylöjärven hautausmailla, tai viedään krematorioon, mikäli kyseessä on uurnahautaus. Tavallisimmat hautauspäivät Ylöjärven seurakunnassa ovat perjantait ja lauantait. Hautaus voidaan toimittaa myös muina arkipäivinä.

Hautausjärjestelyissä on hyvä huomioida, että on sovittu seuraavista asioista:

• siunaustilaisuuden ajankohta ja paikka
  • mahdollinen muistotilaisuus
  • hautapaikkaa koskevat asiat
  • papin ja omaisten tapaaminen

Sivun alaosasta löydät lisää tietoa mm. hautapaikoista Ylöjärven hautausmailla, siunaustilaisuudesta sekä muistotilaisuuden järjestämisestä Ylöjärven seurakunnassa.

Seurakunnan puolesta Teitä palvelee edellä mainituissa järjestelyissä kirkkoherranvirasto (044 7868 124). Vainajan kuljetuksissa Teitä palvelevat hautaustoimistot.

Siunaustilaisuus Ylöjärven kirkossa