Siunaaminen ja hautaus

Hautajaisissa seurakunta ja saattoväki haluavat arvokkaalla tavalla muistaa vainajaa ja kiittää häntä siitä hyvästä, mitä hän on elämäämme tuonut. Kristillinen usko ylösnousemukseen on keskeistä siunaustoimituksessa.

* Koronavirustilanteen ajankohtaiset vaikutukset kastejuhliin löytyvät Koronainfo-sivultamme

Hautauspäivä

Tavallisin hautauspäivä Ylöjärven seurakunnassa on lauantai. Hautaus voidaan toimittaa myös arkipäivänä. Hautausajankohdasta sekä muista käytännön asioista sovitaan kirkkoherranvirastossa (Kirkkotanhuantie 1, p. 044 7868 124, ylojarvi.seurakunta@evl.fi).
HUOM! Koronavirustilanteen vuoksi kirkkoherranvirasto palvelee kevään 2020 aikana puhelimitse ja sähköpostilla!

Surukotikäynti

Hautauksen toimittava pappi käy omaisten luona surukotikäynnillä ennen hautausta. Kotikäynnillä sovitaan esimerkiksi hautausvirsistä ja muusta musiikista sekä keskustellaan hautaustoimitukseen liittyvistä asioista.
HUOM! Koronavirustilanteen vuoksi surukotikäynti toteutetaan kevään 2020 aikana puhelimitse!

Kirkkoon kuulumaton

Kirkkoon kuulumattoman hautaus toimitetaan kristillisen siunaustoimituksen mukaan, mikäli omaiset sitä toivovat, eikä ole tiedossa että se olisi vastoin vainajan tahtoa.

Lisätietoja voi kysyä myös suoraan Ylöjärven kirkkoherranvirastosta (044 7868 124).

Adressit

Seurakunnan adresseja voi ostaa seurakuntakeskuksen Unelma-kahvilasta.

ma, ti, ke kello 10-15 ja pe kello 10-13 (torstaisin suljettu)
Sähköposti: ylojarvi.seurakunta[ät]evl.fi
Kirkkotanhuantie 1, 33470 Ylöjärvi

Hautajaiset, arkku ja kukat

Läheisen kuolema on syvä ja voimakas kokemus. Kuolema on aina yllättävä - odotettunakin. Hautajaisjärjestelyissä noudatetaan vainajan tahtoa.

Ennen hautajaisia

Kaikilla on oikeus tulla haudatuksi kotikuntansa seurakunnan ylläpitämälle hautausmaalle.

Hautaus ja hautapaikka

Hautajaisten järjestäminen kannattaa aloittaa ottamalla yhteyttä joko oman seurakunnan kirkkoherranvirastoon, päivystävään pappiin tai hautaustoimistoon. Siunaamistilaisuudesta voi tehdä vainajan näköisen.

Hautaan siunaaminen

Ylösnousemus tuo toivoa kuoleman hetkeen. Jeesuksen sovitustyön ja ylösnousemuksen kautta meillekin on valmistettu sija taivaan kodissa.

Hautaan siunaamisen merkitys

Muistotilaisuudessa muistellaan vainajaa ystävien ja sukulaisten kesken. Pappia voi pyytää osallistumaan tilaisuuteen.

Muistotilaisuus

Suru on luonnollinen tapa kohdata menetys. Samalla myös oman elämän rajallisuus tulee vastaan. Hautajaiset on omaisille tärkeä hetki suremiseen ja keskinäiseen lohdutukseen.

Omaisen tunteet ja surutyö