Siunaaminen ja hautaus

Hautajaisissa seurakunta ja saattoväki haluavat arvokkaalla tavalla muistaa vainajaa ja kiittää häntä siitä hyvästä, mitä hän on elämäämme tuonut. Kristillinen usko ylösnousemukseen on keskeistä siunaustoimituksessa.

* Koronavirustilanteen ajankohtaiset vaikutukset kastejuhliin löytyvät Koronainfo-sivultamme

Hautauspäivä

Tavallisin hautauspäivä Ylöjärven seurakunnassa on lauantai. Hautaus voidaan toimittaa myös arkipäivänä. Hautausajankohdasta sekä muista käytännön asioista sovitaan kirkkoherranvirastossa (Kirkkotanhuantie 1, p. 044 7868 124, ylojarvi.seurakunta@evl.fi).
HUOM! Koronavirustilanteen vuoksi kirkkoherranvirasto palvelee kevään 2020 aikana puhelimitse ja sähköpostilla!

Surukotikäynti

Hautauksen toimittava pappi käy omaisten luona surukotikäynnillä ennen hautausta. Kotikäynnillä sovitaan esimerkiksi hautausvirsistä ja muusta musiikista sekä keskustellaan hautaustoimitukseen liittyvistä asioista.
HUOM! Koronavirustilanteen vuoksi surukotikäynti toteutetaan kevään 2020 aikana puhelimitse!

Kirkkoon kuulumaton

Kirkkoon kuulumattoman hautaus toimitetaan kristillisen siunaustoimituksen mukaan, mikäli omaiset sitä toivovat, eikä ole tiedossa että se olisi vastoin vainajan tahtoa.

Lisätietoja voi kysyä myös suoraan Ylöjärven kirkkoherranvirastosta (044 7868 124).

Adressit

Seurakunnan adresseja voi ostaa seurakuntakeskuksen Unelma-kahvilasta.

ma, ti, ke kello 10-15 ja pe kello 10-13 (torstaisin suljettu)
Sähköposti: ylojarvi.seurakunta[ät]evl.fi
Kirkkotanhuantie 1, 33470 Ylöjärvi