Raamattuhuone - Godly Play

Raamattuhuoneella Kaurasmäessä kerrotaan Godly Play - menetelmällä erilaisia Raamatunkertomuksia elämyksellisesti. Godly Play – menetelmä perustuu montessoripedagogiikkaan, jonka periaatteita on leikki, tutkiminen, ihmettely, hiljaisuus, sanaton viestintä ja kokeileminen.

Leikin kautta oppimista

Seurakunnan omat ryhmät

Godly Play voisi suomentua vaikka Suureksi Leikiksi. Ihminen kohtaa Jumalan ja Jumala ihmisen. Tähän kohtaamiseen välineenä on kerronta, ihmettely ja leikki. Sanattoman viestin tulisi kertoa niin lapselle kuin aikuiselle, että

* hän on tärkeä ja arvokas
* häntä arvostetaan ja kunnioitetaan juuri sellaisena kuin hän on
* hän on kykenevä ja taitava
* luotat häneen
* hän on turvassa
* yhdessä oleminen on arvokasta
* raamatunkertomukset ovat arvokkaita
* lapsen ja aikuisen työskentely on itsessään arvokasta
* Jumala on läsnä
* hiljaisuus on arvokasta

Katsomuskasvatuksen ryhmät

Katsomuskasvatusryhmien vieraillessa Raamattuhuoneella menetelmästä jätetään pois sellaiset elementit kuten esim. kellojen soitto tai hengellisen laulun laulaminen, joita voidaan pitää tunnustuksellisina tai sitouttavina. Raamatun kertomusta ei arvoteta totuutena, vaan kristinuskon perinteeseen kuuluvana kertomuksena. Kertomus kerrotaan kuten Godly Play- kertomusten oppaisiin on kirjattu. Sanoituksessa otetaan huomioon se, että kyseessä on katsomuskasvatuksen ryhmä. Godly Play kertomuksen jälkeen lapsilta kysytään kysymyksiä mm. Mitä sinä ajattelit kertomuksesta? Mikä oli sinun mielestäsi tärkein kohta kertomuksessa? Vastauksia ei arvoteta. Kertomuksen jälkeen lapset saavat leikkiä Godly Play -välineillä, leluilla tai esim. piirrellä oman valintansa mukaan. Lopuksi pidetään yhteinen mehuhetki.

Voit varata ajan ryhmällesi. Aamuryhmät alkaen klo 9.00 ja iltapäiväryhmät alkaen klo 12.30. Aikoja voidaan sovitella aina myös toiveittenne mukaan. Godly Play -ohjaaja valmistelee ryhmälle Godly Play -kertomuksen ja ohjaa yhteisen hetken kulkua. Raamattuhuoneen käyttö on maksutonta.

Lisätietoja ja varaukset Raamattuhuoneelle:
Maria Kujala, puh. 044 7868 180 tai maria.kujala[ät]evl.fi
Terhi Pellinen, puh. 044 7868 086 tai terhi.pellinen[ät]evl.fi

* * *

Raamattuhuoneella on myös varhaiskasvatuksen materiaalilainaamo, josta varhaiskasvattajat voivat lainata esim. kirjoja ja havaintomateriaaleja liittyen katsomuskasvatukseen.

Raamattuhuone Instagramissa @godlyplayraamattuhuone

Kauraslaaksontie 2

Godly Play Raamattuhuoneella Kauraslammilla

varhaiskasvatuksen ohjaaja
Kirkkotanhuantie 1

Varhaiskasvatuksen (päiväkerho, perhekerho, pyhäkoulu, avoin kotipesä, ip-toiminta) ohjaaja.

varhaiskasvatuksen työalajohtaja
Kirkkotanhuantie 1

Varhaiskasvatuksen (päiväkerho, perhekerho, pyhäkoulu, avoin kotipesä, ip-toiminta) esimies ja toiminnasta vastaava.