Pappilan Perhetalo

 

Perhetalo on toimintaa tulvillaan. Virkistystä, lepoa ja kohtaamisia kaikenikäisille. Löydä oma ryhmäsi ja tule mukaan!

 

Ajankohtaista

Toukat ja Taaperot. Kevätkauden alkamisaika ei ole tällä hetkellä tiedossa. Seuraamme koronatilannetta ja ilmoitamme täällä, kun toiminta alkaa.

Parisuhteen porinat alkoivat syksyllä 2020. Keväällä jatketaan rajoitusten salliessa. Paina mieleen toto eli kuukauden toinen torstai. Porinoissa vapaaehtoiset pariskunnat johdattelevat alustuksen kautta pohtimaan omaa parisuhdetta. Työskentelyt tehdään vain oman parin kanssa. Aloitamme tilaisuudet kahvittelulla. Lapsille omaa ohjelmaa.

Parisuhteen kuntokartoituksetkin ovat alkaneet. Parisuhteen kuntokartoitus on keskustelu, jossa kumppanit puhuvat toisilleen suunnitellun mallin mukaan. Keskustelun lopussa he arvioivat itse oman suhteensa vahvoja alueita ja kehittämiskohtia. Parisuhteen kuntokartoituskeskustelu toteutetaan yhden päivän aikana viikonloppuisin tai arkena kahden illan aikana. Ei sovi akuutissa kriisissä oleville. Kuntokartoituksesta voi kysellä lisää Soila Simolalta. 

Perheilta kutsuu viettämään iltaa yhdessä Perhetalolle noin kerran kuussa. Tervetuloa yksin, kaksin tai vaikka koko perheen voimin. Tarjolla on lautapelejä monenikäisille, vapaata leikkiä ja mukavaa seurustelua kahvikupin ääressä. Perhetalo tarjoaa kahvia, teetä, mehua ja keksiä. Olet tervetullut piipahtamaan tai olemaan koko illan. Ikärajojakaan emme tunne vaan kaikki vauvasta vaariin ovat tervetulleita.

Toimiva perhe -kurssia on suunniteltu Perhetalolle ensi syksyksi. Rajoitusten sen salliessa kokoonnumme 29.9.-24.11. keskiviikkoisin klo 18-20.30. Seuraa ilmoittelua! 

 

Pappilan Perhetalo

Loilantie 3-5 (Musiikkiopiston takana)
perhetalo.ylojarvi@evl.fi
www.facebook.com/pappilanperhetalo        Instagram: pappilan_perhetalo

Leikkipäivä Perhetalolla
Tutustu Perhetalon virtuaaliesittelyyn: http://360.ylojarvenseurakunta.fi

KOHTAAMISPAIKKOJA

Taaperot

Taaperot ovat 1-2 vuotiaita ja kokoontuvat yhdessä äidin tai isän kanssa maanantaisin klo 9.00-11.00 Perhetalon yläkerrassa.

Osallistutaan terveenä ja oireettomana. Muistetaan hyvä käsi- ja yskimishygienia sekä turvavälit. Aikuisille suositellaan kasvomaskin käyttöä.

 

Kevätkauden toiminnan alkamisajankohta ei ole tällä hetkellä tiedossa. Ilmoitamme täällä, kun toiminta alkaa.

 

Toukkatupa

Toukkatupa kokoontuu tiistaisin ja perjantaisin klo 13.00-15.30. 0-1-vuotiaiden oma paikka laululeikeille ja yhdessäololle yhdessä isän tai äidin kanssa. Mukaan voivat tulla myös vauvaansa odottavat äidit.

Osallistutaan terveenä ja oireettomana. Muistetaan hyvä käsi- ja yskimishygienia sekä turvavälit. Aikuisille suositellaan kasvomaskin käyttöä.
 

Kevätkauden toiminnan alkamisajankohta ei ole tällä hetkellä tiedossa. Ilmoitamme täällä, kun toiminta alkaa.

 

Pappilan päiväkahvit

Ohjelmallinen iltapäivähetki Pappilan salissa maanantaisin klo 14. Keväällä kokoonnutaan rajoitusten sen salliessa 19.4. ja 17.5. Ohjelmasta vastaa Esko Pusa, mukana Ylöjärven seudun Karjalaiset. Yhteislaulua, sanaa ja seuraa ja kahvia. Tervetuloa!

Viikkorukoushetki

Kokoontuu Pappilan perhetalon neuvotteluhuoneessa joka maanantai klo 11-12. Tule rukoilemaan yhteisten ja omien asioittesi puolesta. Voit rukoilla hiljaa tai ääneen. Paikalle voi tulla vaikka kesken tunnin. Yhteyshenkilö: Teija Ojala 044 7868 050

Pappilan keskustelu ja raamattupiiri (rajoitusten vuoksi ryhmä ei tällä hetkellä kokoonnu)

Perjantaisin kolmen viikon välein Perhetalossa kokoontuu keskustelu- ja raamattupiiri klo 13.30-15.30 alakerrassa.Yhteyshenkilö: Sirpa Heinonen, 040 572 0721.

Naisten lukupiiri

Lukupiiri käynnistyy jälleen syksyllä 2021. Lukupiiri kokoontuu perjantaisin Perhetalon yläkerrassa klo 10.00-12.00. Tervetuloa opettelemaan suomenkieltä eri puolilta maailmaa Ylöjärvelle tulleiden naisten kanssa. Pienet lapset saa ottaa mukaan!

 

APUA ARKEEN

Pappilan piiat ja rengit Piiat ja rengit tekevät pienimuotoisia kodin ylläpitohommia; lampun tai patterin vaihtoa, kaapin kokoamista, kukkapenkin kääntöä, haravointia yms. Palvelu on tarkoitettu vanhuksille, yksinhuoltajille ja vähävaraisille. Apu on maksutonta.  Työtoiveita voi jättää renkipuhelimeen puh. 040 868 2565 soittaen tai tekstiviestillä. Viestin jättämällä asia etenee ja sinuun otetaan yhteyttä.

MUKAVA Mummoja, vaareja tai varakummeja ylöjärveläisiin perheisiin. Lisäsyli, letun paistaja, leikkijä tai juttukaveri nuorille vanhemmille. Kysele: tiina.nikkinen@evl.fi, 044 7868126.

Puhuminen auttaa. Perhetalolla on mahdollisuus istua ja jutella mieltä askarruttavista oman elämän, perheen ja parisuhteen asioista. Ota yhteyttä ja sovi aika niin jutellaan:  juha-pekka.haavisto@evl.fi. tai teija.ojala@evl.fi / 044 7868050

Lasten eroryhmä. Tukea vertaisryhmästä 7-10-vuotiaille lapsille, joiden vanhemmat ovat eronneet. Ryhmät alkavat keväisin ja syksyisin. Tämä toiminnallinen ryhmä  tukee lasta käsittelemään vanhempien eroa lapsen omista kysymyksistä käsin, jokaisen omaan tilanteeseen sopivalla tavalla. Ryhmä kokoontuu 6 kertaa. Ryhmä ei ole terapiaa vaan ammattilaisten ohjaamaa vertaistoimintaa. Ennen ryhmää lapset ja vanhemmat tapaavat ohjaajat henkilökohtaisesti. Lisätietoja Lasten eroryhmä -sivulla.

 

VAPAAEHTOISTOIMINTAA

Pappilan piiat ja rengit kokoontuvat työkokoukseen maanantaisin klo 13.00 rajoitusten sen salliessa. Piiat ja rengit ottavat tehtäväkseen pienimuotoisia kodintehtäviä sisä- tai ulkotöissä. Maksuton työ palvelee vanhuksia, yksinhuoltajia ja vähävaraisia. Tule mukaan auttamaan! Lisätietoja tiina.nikkinen@evl.fi

Peittotalkoot tiistaisin klo 13.00-15.00 rajoitusten sen salliessa. Ohjelmassa on tilkkujen neulomista, peittojen sommittelua ja kokoamista hyväntekeväisyyteen. Työn lomassa seurustellaan, kahvitellaan ja hiljennytään. Tervetuloa uudet ja vanhat talkoolaiset, on käsityötaitoja ennestään tai ei!

MUKAVA -ryhmä  Etsitään mummoja, vaareja tai varakummeja ylöjärveläisiin perheisiin. Olisiko sinulla ylimääräistä aikaa olla sylinä, paistaa lettuja, leikkia tai olla juttukaverina nuorille vanhemmille. Ilmoittaudu mukaan: tiina.nikkinen@evl.fi, 044 7868126.

Parisuhdetiimiin mahtuu mukaan uusiakin pareja. Tiimi suunnittelee ja toteuttaa Perhetalon parisuhdetoimintaa. Tiimiin mukaan tuleminen ei edellytä ennakkotietoja tai -taitoja, innostus aiheeseen riittää. Lisätietoja Soila Simolalta.

 

MINULLE

Tarinateatteria - Kerro, katso, tee itse! Tarinateatteri on improvisaatioteatteria läsnä olevien ihmisten omista kokemuksista. Perhetalon tarinateatteri-illoissa lämmitellään kehoa ja mieltä, kuunnellaan, kerrotaan omia tarinoita. Opetellaan kuullun tekemistä näkyviin näyttämölle äänen ja liikkeen kanssa. Ei tarvitse osata, riittää kun haluat heittäytyä mukaan. Kysy aikatauluista terhi.torma@evl.fi

 

PARISUHTEEN AVUKSI

Parisuhdeporinat kuukauden toisena torstaina klo 18-20. Vapaaehtoiset pariskunnat johdattelevat alustuksen kautta pohtimaan omaa parisuhdetta. Työskentelyt tehdään vain oman parin kanssa. Aloitamme tilaisuudet kahvittelulla ja lastenhoito on järjestetty.

Parisuhteen kuntokartoitus Parisuhteen kuntokartoitus on keskustelu, jossa kumppanit puhuvat toisilleen suunnitellun mallin mukaan. Keskustelun lopussa he arvioivat itse oman suhteensa vahvoja alueita ja kehittämiskohtia. Parisuhteen kuntokartoituskeskustelu toteutetaan yhden päivän aikana viikonloppuisin tai arkena kahden illan aikana. Ei sovi akuutissa kriisissä oleville. Kuntokartoituksesta voi kysellä lisää Soila Simolalta. 

Perheneuvontaa saatavilla myös ylöjärveläisille pareille maksuttomasti ja luottamuksellisesti Tampereen seurakuntien Perheasian neuvottelukeskuksesta puh. 03 219 01 111.

Parisuhteen ensiapua, muutaman keskustelun muodossa Ylöjärven seurakunnasta: Juha-Pekka Haavisto puh. 044 786 8004, juha-pekka.haavisto@evl.fi  tai Teija Ojala puh. 044 7868 050, teija.ojala@evl.fi

 

Lisätiedot ja ilmoittautumiset

Perhetalon työntekijä  Tiina Nikkinen puh. 044 7868 126, tiina.nikkinen@evl.fi sekä
toiminnanjohtaja Soila Simola, puh. 044 7868 020, soila.simola@evl.fi.

 

* * *

Perhetalon tilojen vuokraaminen

Perhetalossa voi myös järjestää perhejuhlia eli kaste- ja rippijuhlia, häitä ja muistotilaisuuksia. Astiasto löytyy n. 50 henkilölle. Tilojen vuokraamisesta voi tiedustella kirkkoherranvirastosta puh. 044 7868 124.
Ajantasainen vuokrahinnasto löytyy Tilojen vuokraaminen -sivulta.

* * *

Tutustu Perhetalon virtuaaliesittelyyn

Ota yhteyttä

Perhetalon työntekijä
Loilantie 3-5, PL 2
33471 Ylöjärvi
Perhetalon toiminnanjohtaja, pappi
Ylöjärven seurakunta
Loilantie 3-5
33470 Ylöjärvi