Pappilan Perhetalo

Perhetalo on toimintaa tulvillaan: Perhekahvilaa ja peittotalkoita, eroryhmää ja sururyhmää, erityislasten vanhempia ja yksinhuoltajaperheitä, keskusteluapua ja parisuhteen tukea, tapahtumahetkiä ja yhteisiä retkiä.  Virkistystä, lepoa ja kohtaamisia kaiken ikäisille.

Pappilan Perhetalo
Loilantie 3-5 (Musiikkiopiston takana)
perhetalo.ylojarvi[ät]evl.fi
www.facebook.com/pappilanperhetalo

Ajankohtaista

- Perhetalon vs. toiminnanjohtajana toimii Teija Ojala (044 7868 050, teija.ojala@evl.fi)

- Perinteinen suuri leikki-ilta ke 15.5. klo 17.00-19.00 Pappilan perhetalon pihapiirissä. Pihalla monenmoisia leikkipaikkoja, makkaraa, vohveleita. Vapaa pääsy, tarjoilut maksullisia. Järjestäjinä PeLa, MLL Ylöjärven yhdistys, Pappilan perhetalo/Ylöjärven seurakunta.

- Yksinhuoltajaperheiden leiri 17.-19.5. Kanniston kotieläintilalla Alastarolla. Kodikkaan maatilan ystävälliset karvaiset kaverit toivottavat pienet ja isot leiriläiset tervetulleiksi keväiselle perheleirille. Leirille on yhteiskuljetus bussilla. Leirimaksuihin (aikuinen 116 € ja 7-14 v. 58 € ja 2-6 v. 29 €) voi hakea tarvittaessa tukea seurakunnalta. Lisätietoja ja ilmoittautumiset 18.4. mennessä: Mikko Huuhtanen mikko.huuhtanen[ät]evl.fi, 044 786 8194 ja Sanna Loimio sanna.loimio[ät]ylojarvi.fi, 0503314814.

Kesäkahvila 3.-20.6. (ma-pe) klo 9-15 Perhetalon yläkerrassa ja pihapiirissä. Yhdessäoloa. Pientä purtavaa mehun ja kahvin kanssa pientä maksua vastaan (1€ käteisellä).

- Lasten eroryhmä alkaa syksyllä. Tukea vertaisryhmästä 7-10-vuotiaille lapsille, joiden vanhemmat ovat eronneet. Ryhmät alkavat keväisin ja syksyisin. Tutustu tarkemmin Lasten eroryhmä -sivulla.

 

Leikkipäivä Perhetalolla
Tutustu Perhetalon virtuaaliesittelyyn: http://360.ylojarvenseurakunta.fi

KEVÄT 2019

KOHTAAMISPAIKKOJA

Perhekahvilan ovet ovat auki torstaisin klo 9.00-13.00. Kahvila on kohtaamispaikka kotona lasta hoitaville vanhemmille tai isovanhemmille. Aikaa ja ihana tila leikkiin, askarteluohjausta, koko perheen hiljentymishetki lauluilla sekä ruokailumahdollisuus klo 11.00 (4,50 € aikuinen, 50 senttiä lapset). Paikka varataan netissä joka kerta etukäteen hobbydeed.com-verkkopalvelun kautta (ryhmän nimi "Perhekahvila", salasana "perhekahvila"). 15 ensin ilmoittautunutta mahtuu mukaan.  Ohje hobbydeed.com-palvelun (ent. osallistujat.com) kautta ilmoittautumiseen (pdf). Kiirastorstaina 18.4.2019 ei ole Perhekahvilaa.

Toukkatupa kokoontuu maanantaisin klo 13.00-15.30. 0-1-vuotiaiden oma paikka laululeikeille ja yhdessäololle yhdessä isän tai äidin kanssa. Mukaan voivat tulla myös vauvaansa odottavat äidit.

Taaperot ovat 1-2 vuotiaita ja kokoontuvat yhdessä äidin tai isän kanssa maanantaisin klo 9.00-11.30 Perhetalon yläkerrassa.

Pappilan päiväkahvit on ohjelmallinen iltapäivähetki Pappilan salissa maanantaisin 21.1., 18.2., 18.3., 15.4. ja 20.5. klo 14. Ohjelmasta vastaa Esko Pusa, mukana Ylöjärven seudun Karjalaiset. Yhteislaulua, sanaa ja seuraa ja kahvia. Tervetuloa!

Rukousvartti tiistaisin klo 12.30. Rukoillaan yhdessä toisten kanssa, hiljaa mielessään tai omin arkisin sanoin. Halutessasi voit kertoa rukousaiheesi, sitten puhumme siitä yhdessä Jumalalle. ”Luottakaa aina Jumalaan, tuokaa hänen eteensä kaikki mikä sydäntänne painaa. Jumala on turvamme”.

Naisten lukupiiri kokoontuu perjantaisin Perhetalon yläkerrassa klo 10.00-12.00 (alkaen 11.1.). Tervetuloa opettelemaan suomenkieltä eri puolilta maailmaa Ylöjärvelle tulleiden naisten kanssa. Pienet lapset saa ottaa mukaan!

APUA ARKEEN

Pappilan piikojen ja renkien toiminnan kautta. Piiat ja rengit tekevät pienimuotoisia kodin ylläpitohommia; lampun tai patterin vaihtoa, kaapin kokoamista, kukkapenkin kääntöä yms. Palvelu on tarkoitettu vanhuksille, yksinhuoltajille ja vähävaraisille. Työ on maksutonta. Apu on tarkoitettu vähävaraisille, yksinhuoltajille, vanhuksille. Työtoiveita voi jättää arkisin klo 9.00-15.00 renkipuhelimeen puh. 040 868  soittaen tai tekstiviestillä. HUOM! Renkipuhelimeen vastataan vapaaehtoistyönä mahdollisuuksien mukaan. Viestin jättämällä asia etenee ja sinuun otetaan yhteyttä.

Puhuminen auttaa. Perhetalolla on mahdollisuus istua ja jutella mieltä askarruttavista oman elämän, perheen ja parisuhteen asioista. Ota yhteyttä ja sovi aika niin jutellaan: juha-pekka.haavisto@evl.fi.

LapsiArkki on auki maanantaisin klo 17.30-20 Perhetalon yläkerrassa. Toiminta käynnistyy ma 28.1. Tämä toiminta tarjoaa apua lapsesta yksin huolehtivien perheeseen. Turvallinen, maksuton olohuone ja puuhapaikka 2-10 vuotiaille lapsille suo hengähdyshetken ja omaa aikaa vanhemmalle. Ilta päättyy koko perheen yhteiseen iltapalaan klo 19.30-20. Ilmoittautumisohjeet LapsiArkin omilla sivuilla. Kevään viimeinen LapsiArkki 6.5.

Lasten eroryhmä. Tukea vertaisryhmästä 7-10-vuotiaille lapsille, joiden vanhemmat ovat eronneet. Ryhmät alkavat keväisin ja syksyisin. Tutustu tarkemmin Lasten eroryhmä -sivulla.

VAPAAEHTOISTOIMINTAA

Pappilan piiat ja rengit kokoontuvat työkokoukseen maanantaisin klo 13.00 (alkaen 7.1). Piiat ja rengit ottavat tehtäväkseen pienimuotoisia kodintehtäviä sisä- tai ulkotöissä. Maksuton työ palvelee vanhuksia, yksinhuoltajia ja vähävaraisia. Tule mukaan auttamaan! Lisätietoja teija.ojala@evl.fi

Äiti Teresan peittotalkoot tiistaisin klo 13.00-15.00 (alkaen 8.1.). Ohjelmassa on tilkkujen neulomista, peittojen sommittelua ja kokoamista hyväntekeväisyys-tarkoituksella. Työn lomassa seurustellaan, kahvitellaan ja hiljennytään. Tervetuloa uudet ja vanhat talkoolaiset, on käsityötaitoja ennestään tai ei!

Lasten vertaisryhmä vanhempien eron jälkeen keskiviikkoisin klo 17.30-19.30 (6.3. -10.4.) Tämä toiminnallinen ryhmä vanhempien eron kokeneille 7-10 vuotiaille lapsille tukee lasta käsittelemään vanhempien eroa lapsen omista kysymyksistä käsin, jokaisen omaan tilanteeseen sopivalla tavalla. Ryhmä kokoontuu 6 kertaa. Ryhmä ei ole terapiaa vaan ammattilaisten ohjaamaa vertaistoimintaa. Ennen ryhmää lapset ja vanhemmat tapaavat ohjaajat henkilökohtaisesti. Ilmoittautuminen ja tapaamisen sopiminen 18.2. mennessä Terhille puh. 044 7868 174 tai terhi.frimodig-takala@evl.fi taiTiinalle puh. 044 78 68 126 tai tiina.nikkinen@evl.fi.

LIIKKUMAAN:

Vanhempi-lapsijumppa keskiviikkoisin Perhetalon yläkerrassa.  Vanhempien ja vauvojen sekä vanhempien ja taaperoikäisen ryhmät ovat hauskaa ja reipasta yhdessäoloa. Äidin avuksi palautumiseen raskaudesta ja synnytyksestä sekä tukee vauvan kehitystä. Mukaan peitto/pyyhe vauvalle. Ilmoittautumiset Tampereen seudun työväenopistoon.

MINULLE:

Tarinateatteria - Kerro, katso, tee itse! Tarinateatteri on improvisaatioteatteria läsnä olevien ihmisten omista kokemuksista. Perhetalon tarinateatteri-illoissa lämmitellään kehoa ja mieltä, kuunnellaan, kerrotaan omia tarinoita. Opetellaan kuullun tekemistä näkyviin näyttämölle äänen ja liikkeen kanssa. Ei tarvitse osata, riittää kun haluat heittäytyä mukaan. Kysy aikatauluista terhi.torma@evl.fi

PARISUHTEEN AVUKSI

Perheneuvontaa saatavilla myös ylöjärveläisille pareille maksuttomasti ja luottamuksellisesti Tampereen seurakuntien Perheasian neuvottelukeskuksesta puh. 03 219 01 111.

Parisuhteen ensiapua, muutaman keskustelun muodossa Ylöjärven seurakunnasta: Juha-Pekka Haavisto puh. 044 786 8004, juha-pekka.haavisto@evl.fi

Parisuhteen Solmu -neuvonta voi olla avuksi parisuhteen kriisissä, kun kumpikin haluaa tehdä töitä kriisin selvittämiseksi. Solmu on kahdeksan kokoontumiskerran työskentely, jossa katsotaan parisuhteen historiaa, sitä mistä on tultu, missä ollaan nyt ja mitä kumpikin tahtoo ja tarvitsee. Solmu-menetelmä edellyttää pariskunnalta halua sitoutua lukien, keskustellen ja uusia rakentavia vuorovaikutustaitoja harjoitellen työskentelyyn parisuhteen hyväksi. Solmu työskentelystä kiinnostuneet parit haastatellaan kirjallisesti ennen työskentelypäätöksen aloittamista.  Tällä hetkellä keväälle 2019 ei ole valitettavasti saatavilla enää aikoja, mutta kysy ensiapua parisuhteen ongelmiin Juha-Pekka Haavisto puh. 044 786 8004, juha-pekka.haavisto@evl.fi.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset:

Perhetalon työntekijät Terhi Frimodig-Takala puh. 044 7868 174, terhi.frimodig-takala[ät]evl.fi ja Tiina Nikkinen puh. 044 7868 126, tiina.nikkinen[ät]evl.fi 
Vs. Toiminnanjohtaja 15.4.-5.5. Mikko Huuhtanen (044 7868 194, mikko.huuhtanen@evl.fi) ja 6.-26.5. Teija Ojala (044 7868 050, teija.ojala@evl.fi)

Lisätietoa ryhmistä Perhetalon työntekijöiltä. Huom! Vastaamme puheluihin ja viesteihin ryhmänohjausten ohessa - jätä viesti, jos et tavoita meitä! Vastaamme viestiisi mahdollisimman pian. 

 

* * *

Perhetalon tilojen vuokraaminen

Perhetalossa voi myös järjestää perhejuhlia eli kaste- ja rippijuhlia, häitä ja muistotilaisuuksia. Astiasto löytyy n. 50 henkilölle. Tilojen vuokraamisesta voi tiedustella puh. 044 7868 174 tai perhetalo.ylojarvi[ät]evl.fi.
Ajantasainen vuokrahinnasto löytyy Tilojen vuokraaminen -sivulta.

* * *

Tutustu Perhetalon virtuaaliesittelyyn

perhetalon työntekijä
Loilantie 3-5, PL 2
33471 Ylöjärvi
Perhetalon työntekijä
Loilantie 3-5, PL 2
33471 Ylöjärvi
julistustyön koordinaattori
Kirkkotanhuantie 1, PL 2
33471 Ylöjärvi

Mm. Toivon illat, Alfa-kurssit, raamattuluennot, pienpiirit, rukouskaverit