Pappilan Perhetalo

 

Perhetalo on toimintaa tulvillaan. Virkistystä, lepoa ja kohtaamisia kaikenikäisille. Löydä oma ryhmäsi ja tule mukaan!

Ajankohtaista

 

HUOMIO!!!

Äitien virkistysleiri Lempiäniemessä siirtyi tammikuulle eli uusi ajankohta on 26.-28.1.2024. Mukaan mahtuu uusiakin leireilijöitä.  

Kaipaatko omaa aikaa? Haluatko valmiiseen ruokapöytään? Entä rauhassa saunaan? Tule Lempiäniemeen äitien virkistysleirille. Luvassa on leppoisaa ja rentoa oloa, ulkoilua, yhteistä ohjelmaa, kädentaidon juttuja, yhteislauluhetki ja oleilua omassa rauhassa tai kaverin kanssa.

Voit osallistua leirille joko pe-su tai la-su. Hinta on molemmissa tapauksissa 30 €. Perjantaina aloitamme klo 18 ja lauantaina saapuminen on klo 10. Leiri päättyy sunnuntaina klo 15.

Ilmoittautumiset 26.12.2023 mennessä: ilmoittautumiset . Tämän jälkeen peruutuspaikkoja ja lisätietoja voit kysellä Soilalta. Nähdään leirillä!

 

Treffi-ilta pariskunnille 8.12.2023

Kaipaatteko yhteistä aikaa? Tulkaa Treffi-iltaan pe 8.12.2023 klo 18. Tarjolla on sapaksia (suomalaisia tapaksia) sekä Peter ja Laura Joukaisen musiikkia rennossa ympäristössä. Illan hinta on 20 €/ pariskunta ja se maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittautumaan, eli ostamaan pääsyliput, pääset tästä: ilmoittautuminen

 

Tulossa

Toimiva perhe -kurssi Aikuisten ja lasten välisiä vuorovaikutuksia opetellaan keväällä 2024 keskiviikkoiltaisin. Kurssi alkaa 14.2. ja kestää huhtikuun loppuun. Lisätietoja ja ilmoittautumislomake tulossa loppuvuodesta. 

 

* * *

Pappilan Perhetalo
Loilantie 3-5
perhetalo.ylojarvi@evl.fi
www.facebook.com/pappilanperhetalo 
Instagram: @pappilan_perhetalo

Leikkipäivä Perhetalolla
Tutustu Perhetalon virtuaaliesittelyyn: http://360.ylojarvenseurakunta.fi

VANHEMMUUDEN TUEKSI

Väsyneiden äitien virkistysleiri tammikuussa Lempiäniemessä.

Perhetoiminta PikkuHelppi tarjoaa apua perheen arjen askareisiin. Lisätietoja PikkuHelpin sivulla

 

PARISUHTEEN TUEKSI

Treffi-ilta Kaipaatteko yhteistä aikaa? Treffi-illassa 8.12. 2023 klo 18 alkaen on tarjolla sapaksia (suomalaisia tapaksia) sekä Peter ja Laura Joukaisen musiikkia rennossa ympäristössä. Illan hinta on 20 €/ pariskunta ja se maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittautumaan, eli ostamaan pääsyliput, pääset tästä: ilmoittautuminen 

Parisuhteen kuntokartoitus Parisuhteen kuntokartoitus on keskustelu, jossa kumppanit puhuvat toisilleen suunnitellun mallin mukaan. Keskustelun lopussa he arvioivat itse oman suhteensa vahvoja alueita ja kehittämiskohtia. Parisuhteen kuntokartoituskeskustelu toteutetaan yhden päivän aikana viikonloppuisin tai arkena kahden illan aikana. Ei sovi akuutissa kriisissä oleville. Kuntokartoituksesta voi kysellä lisää Soila Simolalta, puh. 044 7868020, soila.simola@evl.fi.

Puhuminen auttaa. Perhetalolla on mahdollisuus istua ja jutella mieltä askarruttavista oman elämän, perheen ja parisuhteen asioista. Ota yhteyttä ja sovi aika niin jutellaan:  juha-pekka.haavisto@evl.fi. tai teija.ojala@evl.fi / 044 7868050

Myös PikkuHelpin kautta löytyy keskusteluapua. 

Parisuhteen ajankohtaisiin tapahtumiin sekä muihin keskusteluapua tarjoaviin tahoihin voit tutustua parisuhde-sivullamme.

 

VAPAAEHTOISTOIMINTAA

Pappilan piiat ja rengit kokoontuvat työkokoukseen maanantaisin klo 13. Piiat ja rengit ottavat tehtäväkseen pienimuotoisia kodintehtäviä sisä- tai ulkotöissä. Maksuton työ palvelee vanhuksia, yksinhuoltajia ja vähävaraisia. Tule mukaan auttamaan! Lisätietoja tiina.nikkinen@evl.fi

Peittotalkoot tiistaisin klo 13-15. Ohjelmassa on tilkkujen neulomista, peittojen sommittelua ja kokoamista hyväntekeväisyyteen. Työn lomassa seurustellaan, kahvitellaan ja hiljennytään. Tervetuloa uudet ja vanhat talkoolaiset, on käsityötaitoja ennestään tai ei!

Seurakunnan muusta vapaaehtoistoiminnasta löydät tietoa vapaaehtoistoiminnan sivulta

 

VERTAISTUKEA JA KOHTAAMISPAIKKOJA

Pappilan päiväkahvit

Ohjelmallinen iltapäivähetki Pappilan salissa maanantaisin (20.11. ja 11.12.) klo 14. Mukana Ylöjärven seudun Karjalaiset. Yhteislaulua, sanaa, seuraa ja kahvia. Tervetuloa!

Naisten lukupiiri

Lukupiiri kokoontuu perjantaisin Perhetalon yläkerrassa klo 10-12. Tervetuloa opettelemaan suomenkieltä eri puolilta maailmaa Ylöjärvelle tulleiden naisten kanssa. Pienet lapset saa ottaa mukaan!

Taaperot

Taaperot ovat 1-2 -vuotiaita ja kokoontuvat yhdessä äidin tai isän kanssa tiistaisin klo 9-11 Perhetalon yläkerrassa. 

Toukkatupa 

Toukkatupa kokoontuu keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 13-15.30. Toukkatupa on 0-1-vuotiaiden oma paikka laululeikeille ja yhdessäololle yhdessä isän tai äidin kanssa. Mukaan voivat tulla myös vauvaansa odottavat äidit.

Tarinateatteria - Kerro, katso, tee itse! Tarinateatteri on improvisaatioteatteria läsnä olevien ihmisten omista kokemuksista. Perhetalon tarinateatteri-illoissa lämmitellään kehoa ja mieltä, kuunnellaan, kerrotaan omia tarinoita. Opetellaan kuullun tekemistä näkyviin näyttämölle äänen ja liikkeen kanssa. Ei tarvitse osata, riittää kun haluat heittäytyä mukaan. Kysy aikatauluista terhi.torma@evl.fi

Perhetalolta löydät myös viikkorukoushetken sekä Pappilan keskustelu- ja raamattupiirin. Näistä ja muista pienpiireistä löydät lisää tietoa pienpiirien sivuilta. 

 

APUA ARKEEN

Pappilan piiat ja rengit Piiat ja rengit tekevät pienimuotoisia kodin ylläpitohommia; lampun tai patterin vaihtoa, kaapin kokoamista, kukkapenkin kääntöä, haravointia yms. Palvelu on tarkoitettu vanhuksille, yksinhuoltajille ja vähävaraisille. Apu on maksutonta.  Työtoiveita voi jättää renkipuhelimeen puh. 040 868 2565 soittaen tai tekstiviestillä. Viestin jättämällä asia etenee ja sinuun otetaan yhteyttä.

Lasten eroryhmä. Tukea vertaisryhmästä 7-10-vuotiaille lapsille, joiden vanhemmat ovat eronneet. Ryhmät alkavat keväisin ja syksyisin. Tämä toiminnallinen ryhmä  tukee lasta käsittelemään vanhempien eroa lapsen omista kysymyksistä käsin, jokaisen omaan tilanteeseen sopivalla tavalla. Ryhmä kokoontuu 6 kertaa. Ryhmä ei ole terapiaa vaan ammattilaisten ohjaamaa vertaistoimintaa. Ennen ryhmää lapset ja vanhemmat tapaavat ohjaajat henkilökohtaisesti. Lisätietoja Lasten eroryhmä -sivulla.

Eroryhmä aikuisille: https://www.ylojarvenseurakunta.fi/tule-mukaan/aikuisille/vertaisryhmat-ja-auttaminen

* * *

Perhetalon tilojen vuokraaminen

Perhetalossa voi myös järjestää perhejuhlia eli kaste- ja rippijuhlia, häitä ja muistotilaisuuksia. Astiasto löytyy n. 50 henkilölle. Tilojen vuokraamisesta voi tiedustella kirkkoherranvirastosta puh. 044 7868 124.
Ajantasainen vuokrahinnasto löytyy Tilojen vuokraaminen -sivulta.

* * *

Tutustu Perhetalon virtuaaliesittelyyn

Ota yhteyttä

Perhetalon työntekijä
Loilantie 3-5, PL 2
33471 Ylöjärvi
Perhetalon toiminnanjohtaja, pappi
Ylöjärven seurakunta
Loilantie 3-5
33470 Ylöjärvi