Pappilan Perhetalo

 

Perhetalo on toimintaa tulvillaan. Virkistystä, lepoa ja kohtaamisia kaikenikäisille. Löydä oma ryhmäsi ja tule mukaan!

 

Ajankohtaista


​Kesäpiha on tämän kesän osalta sulkeutunut. Kiitos kaikille pihamaallamme vierailleille.

Tunnelmia kesäpihalta voit fiilistellä Mukulamenoa -sivustolla Facebookissa. Sivuilta löytyy myös paljon muuta mielenkiintoista. Tervetuloa tutustumaan!

 

Myötäelämällä parempaan vuorovaikutukseen -kurssi 20.-22.8.2021

Vuorovaikutustaitoja tarvitset kaikissa ihmissuhteissa. Myötäelämisellä tarkoitetaan vuorovaikutusta ilman itsensä tai toisen arviointia ja tuomitsemista. Kurssilla etsitään keinoja hyvään yhteyteen ihmissuhteissa, parisuhteessa, työsuhteessa tai muissa läheissuhteissa.

Kurssi vahvistaa itseluottamusta, omien tunteiden ja tarpeiden tunnistamista sekä luo hyvinvointia vuorovaikutussuhteisiin. Kurssille voit osallistua yksin, pariskuntana tai läheisen ihmisen kanssa. Mukaan mahtuu 12 henkilöä. Kurssilla on mukana kaksi kokenutta vetäjäparia.

Kurssin hinta 20 €/ henkilö sisältää opetuksen ja harjoitteet, kirjan ja muuta materiaalia sekä päiväkahvit. Ruokailut ovat omakustanteisia lähiravintoiloissa tai omilla eväillä. Lisätietoja Liisa Puroselta p. 040 722 2992. Ilmoittautua voi osoitteessa www.ylojarvenseurakunta.fi/ilmoittautuminen.

 

Toimiva perhe -kurssi syksyllä 2021

Toimiva perhe -kurssi tarjoaa valmiuksia toimivaan perhe-elämään ja onegelmien rakentavaan ratkaisemiseen. Kahdeksan viikon ajan opiskellaan selkeää viestintää ihmissuhteissa, löydetään rakentavia tapoja ratkaista ristiriitoja, pohditaan kasvatukseen liittyviä arvoja sekä opetellaan toimivan keskusteluyhteyden luomista lasten ja vanhempien välille. Kurssin sisältö on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumatonta.

Kurssi kokoontuu keskiviikkoisin 29.9.-24.11. (ei 20.10.) Perhetalolla klo 18.00-20.30. Kurssille voi osallistua perheestä yksi tai useampi vanhempi. Materiaalimaksu on 35 €/ perheen ensimmäinen osallistuja ja 21 €/ puolison materiaali. Seurakunta tarjoaa opetuksen, lastenhoidon sekä kevyen iltapalan.

Ilmoitautua voi tällä lomakkeella: https://www.mvs.fi/srk/ylojarvi/url/fRJTyn3yCn Kurssille mahtuu 16 henkilöä. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja viimeinen ilmoittautumispäivä on 5.9. Lisätietoja voi kysellä Tiinalta tai Soilalta.

 

Vanhemmuuden palikat -illat syyskuussa

Illan aikana käydään vanhemmuuden palikoiden avulla läpi vanhemmuuden tärkeimpiä osa-alueita. Illan aikana on tilaa pohtia omaa vanhemmuuttaan ja käydä vertaiskeskusteluja muiden vanhempien kanssa.

Illat ovat kukin klo 18-21 ja iltojen näkökulmat on sovitettu lapsien iän mukaan. Palikat ovat samat jokaisessa illassa. Voit tulla mukaan yhteen tai useampaan iltaan oman kiinnostuksesi ja tarpeidesi mukaan.

ti 7.9. ilta on tarkoitettu alle kouluikäisten vanhemmille                           

ke 15.9. ilta on tarkoitettu alakouluikäisten vanhemmille                                                       

ma 20.9. ilta on tarkoitettu yläkouluikäisten vanhemmille

Lisätietoja voi kysellä Soilalta.

 

Pappilan Perhetalo

Loilantie 3-5
perhetalo.ylojarvi@evl.fi
www.facebook.com/pappilanperhetalo        Instagram: pappilan_perhetalo

Leikkipäivä Perhetalolla
Tutustu Perhetalon virtuaaliesittelyyn: http://360.ylojarvenseurakunta.fi

KOHTAAMISPAIKKOJA

Taaperot

Taaperot ovat 1-2 vuotiaita ja kokoontuvat yhdessä äidin tai isän kanssa maanantaisin klo 9.00-11.00 Perhetalon yläkerrassa.

Osallistutaan terveenä ja oireettomana. Muistetaan hyvä käsi- ja yskimishygienia sekä turvavälit. Aikuisille suositellaan kasvomaskin käyttöä.


Syyskauden toiminta alkaa syyskuussa, jos koronatilanne sen sallii.

 

Toukkatupa

Toukkatupa kokoontuu tiistaisin ja perjantaisin klo 13.00-15.30. 0-1-vuotiaiden oma paikka laululeikeille ja yhdessäololle yhdessä isän tai äidin kanssa. Mukaan voivat tulla myös vauvaansa odottavat äidit.

Osallistutaan terveenä ja oireettomana. Muistetaan hyvä käsi- ja yskimishygienia sekä turvavälit. Aikuisille suositellaan kasvomaskin käyttöä.
 

Syyskauden toiminta alkaa syyskuussa, jos koronatilanne sen sallii.

 

Pappilan päiväkahvit

Ohjelmallinen iltapäivähetki Pappilan salissa maanantaisin klo 14. Syyskausi alkaa 20.9. Ohjelmasta vastaa Esko Pusa, mukana Ylöjärven seudun Karjalaiset. Yhteislaulua, sanaa, seuraa ja kahvia. Tervetuloa!

Viikkorukoushetki

Kokoontuu Pappilan perhetalon neuvotteluhuoneessa joka maanantai klo 11-12. Tule rukoilemaan yhteisten ja omien asioittesi puolesta. Voit rukoilla hiljaa tai ääneen. Paikalle voi tulla vaikka kesken tunnin. Yhteyshenkilö: Teija Ojala 044 7868 050

Pappilan keskustelu ja raamattupiiri (rajoitusten vuoksi ryhmä ei tällä hetkellä kokoonnu)

Perjantaisin kolmen viikon välein Perhetalossa kokoontuu keskustelu- ja raamattupiiri klo 13.30-15.30 alakerrassa.Yhteyshenkilö: Sirpa Heinonen, 040 572 0721.

Naisten lukupiiri

Lukupiiri käynnistyy jälleen syksyllä 2021. Lukupiiri kokoontuu perjantaisin Perhetalon yläkerrassa klo 10.00-12.00. Tervetuloa opettelemaan suomenkieltä eri puolilta maailmaa Ylöjärvelle tulleiden naisten kanssa. Pienet lapset saa ottaa mukaan!

 

APUA ARKEEN

Pappilan piiat ja rengit Piiat ja rengit tekevät pienimuotoisia kodin ylläpitohommia; lampun tai patterin vaihtoa, kaapin kokoamista, kukkapenkin kääntöä, haravointia yms. Palvelu on tarkoitettu vanhuksille, yksinhuoltajille ja vähävaraisille. Apu on maksutonta.  Työtoiveita voi jättää renkipuhelimeen puh. 040 868 2565 soittaen tai tekstiviestillä. Viestin jättämällä asia etenee ja sinuun otetaan yhteyttä.

MUKAVA Mummoja, vaareja tai varakummeja ylöjärveläisiin perheisiin. Lisäsyli, letun paistaja, leikkijä tai juttukaveri nuorille vanhemmille. Kysele: tiina.nikkinen@evl.fi, 044 7868126.

Puhuminen auttaa. Perhetalolla on mahdollisuus istua ja jutella mieltä askarruttavista oman elämän, perheen ja parisuhteen asioista. Ota yhteyttä ja sovi aika niin jutellaan:  juha-pekka.haavisto@evl.fi. tai teija.ojala@evl.fi / 044 7868050

Lasten eroryhmä. Tukea vertaisryhmästä 7-10-vuotiaille lapsille, joiden vanhemmat ovat eronneet. Ryhmät alkavat keväisin ja syksyisin. Tämä toiminnallinen ryhmä  tukee lasta käsittelemään vanhempien eroa lapsen omista kysymyksistä käsin, jokaisen omaan tilanteeseen sopivalla tavalla. Ryhmä kokoontuu 6 kertaa. Ryhmä ei ole terapiaa vaan ammattilaisten ohjaamaa vertaistoimintaa. Ennen ryhmää lapset ja vanhemmat tapaavat ohjaajat henkilökohtaisesti. Lisätietoja Lasten eroryhmä -sivulla.

 

VAPAAEHTOISTOIMINTAA

Pappilan piiat ja rengit kokoontuvat työkokoukseen maanantaisin klo 13.00 rajoitusten sen salliessa. Piiat ja rengit ottavat tehtäväkseen pienimuotoisia kodintehtäviä sisä- tai ulkotöissä. Maksuton työ palvelee vanhuksia, yksinhuoltajia ja vähävaraisia. Tule mukaan auttamaan! Lisätietoja tiina.nikkinen@evl.fi

Peittotalkoot tiistaisin klo 13.00-15.00 rajoitusten sen salliessa. Ohjelmassa on tilkkujen neulomista, peittojen sommittelua ja kokoamista hyväntekeväisyyteen. Työn lomassa seurustellaan, kahvitellaan ja hiljennytään. Tervetuloa uudet ja vanhat talkoolaiset, on käsityötaitoja ennestään tai ei!

MUKAVA -ryhmä  Etsitään mummoja, vaareja tai varakummeja ylöjärveläisiin perheisiin. Olisiko sinulla ylimääräistä aikaa olla sylinä, paistaa lettuja, leikkia tai olla juttukaverina nuorille vanhemmille. Ilmoittaudu mukaan: tiina.nikkinen@evl.fi, 044 7868126.

Parisuhdetiimiin mahtuu mukaan uusiakin pareja. Tiimi suunnittelee ja toteuttaa Perhetalon parisuhdetoimintaa. Tiimiin mukaan tuleminen ei edellytä ennakkotietoja tai -taitoja, innostus aiheeseen riittää. Lisätietoja Soila Simolalta.

 

MINULLE

Tarinateatteria - Kerro, katso, tee itse! Tarinateatteri on improvisaatioteatteria läsnä olevien ihmisten omista kokemuksista. Perhetalon tarinateatteri-illoissa lämmitellään kehoa ja mieltä, kuunnellaan, kerrotaan omia tarinoita. Opetellaan kuullun tekemistä näkyviin näyttämölle äänen ja liikkeen kanssa. Ei tarvitse osata, riittää kun haluat heittäytyä mukaan. Kysy aikatauluista terhi.torma@evl.fi

 

PARISUHTEEN AVUKSI

Parisuhdeporinat kuukauden toisena torstaina klo 18-20. Aloitamme syyskauden 9.9. Vapaaehtoiset pariskunnat johdattelevat alustuksen kautta pohtimaan omaa parisuhdetta. Työskentelyt tehdään vain oman parin kanssa. Aloitamme tilaisuudet kahvittelulla ja lastenhoito on järjestetty.

Parisuhteen kuntokartoitus Parisuhteen kuntokartoitus on keskustelu, jossa kumppanit puhuvat toisilleen suunnitellun mallin mukaan. Keskustelun lopussa he arvioivat itse oman suhteensa vahvoja alueita ja kehittämiskohtia. Parisuhteen kuntokartoituskeskustelu toteutetaan yhden päivän aikana viikonloppuisin tai arkena kahden illan aikana. Ei sovi akuutissa kriisissä oleville. Kuntokartoituksesta voi kysellä lisää Soila Simolalta. 

Perheneuvontaa saatavilla myös ylöjärveläisille pareille maksuttomasti ja luottamuksellisesti Tampereen seurakuntien Perheasian neuvottelukeskuksesta puh. 03 219 01 111.

Parisuhteen ensiapua, muutaman keskustelun muodossa Ylöjärven seurakunnasta: Juha-Pekka Haavisto (kirkon perheneuvoja, työnohjaaja) puh. 044 786 8004, juha-pekka.haavisto@evl.fi  tai Teija Ojala (kirkon perheneuvonnallisessa koulutuksessa, työnohjaaja) puh. 044 7868 050, teija.ojala@evl.fi

 

Lisätiedot ja ilmoittautumiset

Perhetalon työntekijä  Tiina Nikkinen puh. 044 7868 126, tiina.nikkinen@evl.fi sekä
toiminnanjohtaja Soila Simola, puh. 044 7868 020, soila.simola@evl.fi.

 

* * *

Perhetalon tilojen vuokraaminen

Perhetalossa voi myös järjestää perhejuhlia eli kaste- ja rippijuhlia, häitä ja muistotilaisuuksia. Astiasto löytyy n. 50 henkilölle. Tilojen vuokraamisesta voi tiedustella kirkkoherranvirastosta puh. 044 7868 124.
Ajantasainen vuokrahinnasto löytyy Tilojen vuokraaminen -sivulta.

* * *

Tutustu Perhetalon virtuaaliesittelyyn

Ota yhteyttä

Perhetalon työntekijä
Loilantie 3-5, PL 2
33471 Ylöjärvi
Perhetalon toiminnanjohtaja, pappi
Ylöjärven seurakunta
Loilantie 3-5
33470 Ylöjärvi