Pappilan Perhetalo

 

Perhetalo on toimintaa tulvillaan. Virkistystä, lepoa ja kohtaamisia kaikenikäisille. Löydä oma ryhmäsi ja tule mukaan!

Ajankohtaista

 

LEIKKI-ILTAA vietetään jälleen toukokuussa eli keskiviikkona 10.5. klo 17-19. Tervetuloa mukaan eläinten karvevaaliin! 

Keskiviikkona 10.5. klo 17-19 vietetään jälleen Leikki-iltaa Pappilan perhetalon (Loilantie 3-5) pihamaalla. Pihapiirissä on monenlaista mukavaa toimintaa eri ikäisille lapsille. Voit temppuilla ja leikkiä toimintapisteillä, keskittyä välillä askartelemaan, tanssia ja laulaa, pomppia pomppulinnassa (alle kouluikäiset), kokeilla poniratsastusta sekä ihmetellä paloautoa (hälytysvaraus). Kotimatkalle saat mukaasi ilmapallon. Tapahtumassa on myynnissä vohveleita, makkaraa, mehua ja karkkipusseja. Maksutapoina toimivat mobilepay, kortti ja käteinen. Autot kannattaa pysäköidä vähän kauemmas (esim. kirkon tai Räikän parkkipaikoille). Seurakunnan kanssa tapahtumaa järjestävät MLL ja Pelastakaa lapset ry. Tilaisuus on maksuton.

 

* * *

Pappilan Perhetalo
Loilantie 3-5
perhetalo.ylojarvi@evl.fi
www.facebook.com/pappilanperhetalo 
Instagram: @pappilan_perhetalo

Leikkipäivä Perhetalolla
Tutustu Perhetalon virtuaaliesittelyyn: http://360.ylojarvenseurakunta.fi

VANHEMMUUDEN TUEKSI

Väsyneiden äitien virkistysleiri marraskuussa Lempiäniemessä.

MUKAVA Mummoja, vaareja tai varakummeja ylöjärveläisiin perheisiin. Lisäsyli, letun paistaja, leikkijä tai juttukaveri nuorille vanhemmille. Kysele: tiina.nikkinen@evl.fi, 044 7868126.

Perhetoiminta PikkuHelppi tarjoaa apua perheen arjen askareisiin. Lisätietoja PikkuHelpin sivulla

 

PARISUHTEEN TUEKSI

Parisuhteen kuntokartoitus Parisuhteen kuntokartoitus on keskustelu, jossa kumppanit puhuvat toisilleen suunnitellun mallin mukaan. Keskustelun lopussa he arvioivat itse oman suhteensa vahvoja alueita ja kehittämiskohtia. Parisuhteen kuntokartoituskeskustelu toteutetaan yhden päivän aikana viikonloppuisin tai arkena kahden illan aikana. Ei sovi akuutissa kriisissä oleville. Kuntokartoituksesta voi kysellä lisää Soila Simolalta, puh. 044 7868020, soila.simola@evl.fi.

Puhuminen auttaa. Perhetalolla on mahdollisuus istua ja jutella mieltä askarruttavista oman elämän, perheen ja parisuhteen asioista. Ota yhteyttä ja sovi aika niin jutellaan:  juha-pekka.haavisto@evl.fi. tai teija.ojala@evl.fi / 044 7868050

Myös PikkuHelpin kautta löytyy keskusteluapua. 

Parisuhteen ajankohtaisiin tapahtumiin sekä muihin keskusteluapua tarjoaviin tahoihin voit tutustua parisuhde-sivullamme.

 

VAPAAEHTOISTOIMINTAA

Pappilan piiat ja rengit kokoontuvat työkokoukseen maanantaisin klo 13. Piiat ja rengit ottavat tehtäväkseen pienimuotoisia kodintehtäviä sisä- tai ulkotöissä. Maksuton työ palvelee vanhuksia, yksinhuoltajia ja vähävaraisia. Tule mukaan auttamaan! Lisätietoja tiina.nikkinen@evl.fi

Peittotalkoot tiistaisin klo 13-15. Ohjelmassa on tilkkujen neulomista, peittojen sommittelua ja kokoamista hyväntekeväisyyteen. Työn lomassa seurustellaan, kahvitellaan ja hiljennytään. Tervetuloa uudet ja vanhat talkoolaiset, on käsityötaitoja ennestään tai ei!

MUKAVA -ryhmä  Etsitään mummoja, vaareja tai varakummeja ylöjärveläisiin perheisiin. Olisiko sinulla ylimääräistä aikaa olla sylinä, paistaa lettuja, leikkia tai olla juttukaverina nuorille vanhemmille. Ilmoittaudu mukaan: tiina.nikkinen@evl.fi, 044 7868126.

Seurakunnan muusta vapaaehtoistoiminnasta löydät tietoa vapaaehtoistoiminnan sivulta

 

VERTAISTUKEA JA KOHTAAMISPAIKKOJA

Pappilan päiväkahvit

Ohjelmallinen iltapäivähetki Pappilan salissa maanantaisin (16.1., 20.2., 20.3., 17.4., 15.5. ja 5.6.) klo 14. Mukana Ylöjärven seudun Karjalaiset. Yhteislaulua, sanaa, seuraa ja kahvia. Tervetuloa!

Naisten lukupiiri

Lukupiiri kokoontuu perjantaisin Perhetalon yläkerrassa klo 10-12. Tervetuloa opettelemaan suomenkieltä eri puolilta maailmaa Ylöjärvelle tulleiden naisten kanssa. Pienet lapset saa ottaa mukaan!

Taaperot

Taaperot ovat 1-2 -vuotiaita ja kokoontuvat yhdessä äidin tai isän kanssa maanantaisin klo 9-11 Perhetalon yläkerrassa. 

Toukkatupa 

Toukkatupa kokoontuu tiistaisin ja perjantaisin klo 13-15.30. Toukkatupa on 0-1-vuotiaiden oma paikka laululeikeille ja yhdessäololle yhdessä isän tai äidin kanssa. Mukaan voivat tulla myös vauvaansa odottavat äidit.

Tarinateatteria - Kerro, katso, tee itse! Tarinateatteri on improvisaatioteatteria läsnä olevien ihmisten omista kokemuksista. Perhetalon tarinateatteri-illoissa lämmitellään kehoa ja mieltä, kuunnellaan, kerrotaan omia tarinoita. Opetellaan kuullun tekemistä näkyviin näyttämölle äänen ja liikkeen kanssa. Ei tarvitse osata, riittää kun haluat heittäytyä mukaan. Kysy aikatauluista terhi.torma@evl.fi

Perhetalolta löydät myös viikkorukoushetken sekä Pappilan keskustelu- ja raamattupiirin. Näistä ja muista pienpiireistä löydät lisää tietoa pienpiirien sivuilta. 

 

APUA ARKEEN

Pappilan piiat ja rengit Piiat ja rengit tekevät pienimuotoisia kodin ylläpitohommia; lampun tai patterin vaihtoa, kaapin kokoamista, kukkapenkin kääntöä, haravointia yms. Palvelu on tarkoitettu vanhuksille, yksinhuoltajille ja vähävaraisille. Apu on maksutonta.  Työtoiveita voi jättää renkipuhelimeen puh. 040 868 2565 soittaen tai tekstiviestillä. Viestin jättämällä asia etenee ja sinuun otetaan yhteyttä.

Lasten eroryhmä. Tukea vertaisryhmästä 7-10-vuotiaille lapsille, joiden vanhemmat ovat eronneet. Ryhmät alkavat keväisin ja syksyisin. Tämä toiminnallinen ryhmä  tukee lasta käsittelemään vanhempien eroa lapsen omista kysymyksistä käsin, jokaisen omaan tilanteeseen sopivalla tavalla. Ryhmä kokoontuu 6 kertaa. Ryhmä ei ole terapiaa vaan ammattilaisten ohjaamaa vertaistoimintaa. Ennen ryhmää lapset ja vanhemmat tapaavat ohjaajat henkilökohtaisesti. Lisätietoja Lasten eroryhmä -sivulla.

Eroryhmä aikuisille: https://www.ylojarvenseurakunta.fi/tule-mukaan/aikuisille/vertaisryhmat-ja-auttaminen

* * *

Perhetalon tilojen vuokraaminen

Perhetalossa voi myös järjestää perhejuhlia eli kaste- ja rippijuhlia, häitä ja muistotilaisuuksia. Astiasto löytyy n. 50 henkilölle. Tilojen vuokraamisesta voi tiedustella kirkkoherranvirastosta puh. 044 7868 124.
Ajantasainen vuokrahinnasto löytyy Tilojen vuokraaminen -sivulta.

* * *

Tutustu Perhetalon virtuaaliesittelyyn

Ota yhteyttä

Perhetalon työntekijä
Loilantie 3-5, PL 2
33471 Ylöjärvi
Perhetalon toiminnanjohtaja, pappi
Ylöjärven seurakunta
Loilantie 3-5
33470 Ylöjärvi