Alfa-kurssi

Alfa-kurssi tarjoaa mahdollisuuden elämän perusasioiden pohtimiseen. Mikä on elämän tarkoitus? Miksi elämässä on kärsimystä? Mistä voin löytää toivon? Alfa-kurssi on helppo tapa tutustua kristinuskoon, saada uusia ystäviä ja syventyä isojen kysymysten äärelle hyvässä seurassa.

LIVE ALFA -KURSSI

Alfassa perehdytään kristinuskon peruskysymyksiin avoimessa ja rennossa ilmapiirissä.

Koronapandemian rauhoituttua pääsemme pitkän tauon jälkeen aloittamaan uuden Alfa-kurssin. Kurssi koostuu kymmenestä kokoontumisillasta, joista ensimmäinen on tiistaina 2.11.2021. Kuusi kokoontumiskertaa ehtii olla tämän vuoden puolella (2.11. - 7.12. ) ennen joulutaukoa ja loput neljä ensi vuoden tammikuussa (11.1. - 1.2.2022). Lisäksi tammikuussa pidämme kokonaisen Alfa-päivän Lempiäniemen leirikeskuksessa lauantaina 8.1.2022.

Tiistai-iltojen kokoontumispaikkana on Pappilan Perhetalo osoitteessa Loilantie 3-5. Illat alkavat klo 18.00 ruokailulla ja päättyvät klo 20.30, välissä juodaan iltatee/kahvit.


Ilmoittaudu ja kysele lisää: harri.a.saarinen@gmail.com, 045 2265 901 tai teija.ojala@evl.fi, 044 7868 050 tai esa.jarnvall@evl.fi, 044 7868 006

Tai ilmoittaudu lomakkeella: Ilmoittautuminen 

* * *

Miltä Alfa on tuntunut - palautteita Ylöjärvellä Alfan käyneiltä

"Millä tavoin, jos mitenkään, ALFA-kurssi oli sinulle hyödyllinen?"
- Opin kuuntelemaan kanssaihmisiä.
- Tärkeätä vuorovaikutus, keskustelu, ajatusten ja näkemysten vaihto.
- Sain paljon uutta tietoa uskon asioista.
- Uskovien yhteys ja asioiden jakaminen on antanut iloa ja voimaa elämään!
- Vahvisti ja uudisti uskoani, uusia tuttavuuksia ja mukavaa yhdessäoloa.
- Olen ollut matkalla eheytymiseen tämän kurssin kautta.

"Mistä pidit eniten ALFA:ssa?"
- Kun sai sanoa mielipiteensä.
- Avoimuudesta, laulamisesta ja ruuasta.
- Ryhmäkeskusteluista + luennoista. Hyvä paketti!
- Toi ystäviä Ylöjärvellä.
- Ryhmässä keskustelusta.
- Alustuksista.
- Antoisat keskustelut ja avoin ilmapiiri.
- Loppujuhla oli kaunis ja koskettava.

 

Alfassa ei pingoteta

Alfa-kurssi on oivallinen mahdollisuus pohtia elämän ja uskon kysymyksiä. Alfassa ei pingoteta. Kenenkään mielipiteet eivät joudu hyökkäyksen kohteeksi, vaan Alfassa on ystävällinen ja hauska ilmapiiri. Voit kysyä mitä tahansa, sillä Alfa on paikka, jossa mikään kysymys ei ole liian yksinkertainen tai liian kantaaottava.

Mistä Alfa muodostuu?

Jokaisen Alfa-tapaamisen alussa syödään yhdessä. Näin kurssille osallistuvat pääsevät tutustumaan toisiinsa. Alfa-kurssin opetustuokioissa käsitellään mm. sellaisia aiheita kuin Miten viettäisin loppuelämäni mahdollisimman hyvin? Kuka Jeesus on? Miten Jumalan johdattaa? Miten ja miksi rukoilisin? Jokaisen opetustuokion jälkeen osallistujat jakaantuvat omiin pienryhmiin, joissa on mahdollisuus keskustella.