Pappilan Piiat ja Rengit

Pappilan Piiat ja Rengit on joukko ylöjärveläisiä, luotettavia vapaaehtoisia, jotka tarjoavat veloituksetta apua kodin pieniin, tilapäisiin töihin. Apu on tarkoitettu pääsääntöisesti ikäihmisille, yksinhuoltajille ja vähävaraisille.

Piian tai rengin voit tilata palvelukseesi puh. 040 8682 565. 

* * *

Koronavirusajan tiedote:
kauppa-apua ja kaveria

Apua kauppa-asiointiin tai kaveria puhelinkeskusteluihin ja ulkoiluun yhteistyössä SPR:n ja Ylöjärven kaupungin kanssa Piika ja Renki -puhelimen kautta 14.5. alkaen! Soita puh. 040 8682 565 ma-pe 13.00-15.00 (muina aikoina voi jättää soittopyynnön).  Yhteistyössä ovat mukana Sale Kurussa sekä Ruokakeidas Ylöjärvellä ja molemmissa on mahdollisuus ostaa laskulla. Käteistä ei käsitellä. Kaikki auttajat ovat seurakunnan ja SPR:n vapaaehtoisia. Puhelinkeskustelukaveri ja ulkoilukaveri voivat ilahduttaa kertaluontoisesti tai heidän kanssaan voi sopia säännöllisimmistä kohtaamisista. 

Koronavirustilanteen ajan perinteisempi Piikojen ja Renkien auttamistoiminta on tauolla. Nyt keskitytään virustilanteen tarpeisiin turvallisuusnäkökulmat huomioiden. Apu on edelleen maksutonta (kauppa-avussa ostokset maksetaan toki itse).

Kauppa-avun yhteydessä vältetään fyysisiä kontakteja eli ostokset sovitaan puhelimessa ja kauppakassi tuodaan ovelle. Lasku ostoksista löytyy kassista tai se tulee postissa kotiin. Käteistä ei siis käsitellä.

Puhelinkaverilla on vaitiolovelvollisuus eli puhelut ovat luottamuksellisia. Keskustella voi ihan arkisista asioista, mutta apua voi pyytää myös huoliin tai kertoa, jos kaipaa rukousta. Nämä kannattaa kertoa jo Piika ja Renki -puhelimeen, niin osataan etsiä oikeanlainen puhelinkaveri.

Ulkoilukaveri voi lähteä kaveriksi kävelylenkille tai vaikka puistoon hetkeksi istumaan. Ulkoilussa pidetään turvaväliä ja tapaamiset sovitaan ulkotiloihin. Kaveri voi tulla esimerkiksi ulko-ovelle vastaan.

 

* * *

Miten he voivat auttaa sinua?

Pappilan piiat ja rengit tarjoavat veloituksetta apuaan ikäihmisille ja yksinhuoltajille Ylöjärvellä kodin pieniin tehtäviin eli esimerkiksi
- palovaroittimen asennukset ja patterin vaihdot
- lampun vaihdot
- ruuvit ja naulat seinään
- pienet pihatyöt

Yhteydenotot

Piian tai rengin voit tilata palvelukseesi puh. 040 8682 565. 

Hyvä tietää

Piiat ja rengit koulutetaan tehtäväänsä ja he sitoutuvat salassapitoon ja luottamukseen. Tehtävistä ja toimeksiannoista pidetään päiväkirjaa ja kaikki apupyynnöt välitetään vain Perhetalon Renki-puhelimen kautta.

* * *
Kiinnostaako vapaaehtoistyö?

Osaatko vaihtaa palovaroittimeen patterin tai järjestellä vaatekaapin? Jos osaat, niin tarvitsemme juuri sinua! Tule mukaan mukavaan Pappilan piiat ja rengit –vapaaehtoisporukkaan auttamaan vanhuksia. Ota yhteyttä Perhetalolle, puh. 044 7868 126.

Piikarenkiporukka yhteiskuvassa

Piiat ja Rengit apuna
Piiat ja Rengit auttavat kodin pienissä töissä yksinhuoltajia, ikäihmisiä ja muita apua tarvitsevia.