Yhteisvastuu

Yhteisvastuukeräys on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa auttaa kaikkein heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa. Vuosittain vaihtuvassa kampanjassa Yhteisvastuu nostaa esiin monesti näkymättömän hädän eikä kavahda tarttua vaikeisiinkaan aiheisiin. Keräyksen suojelijana toimii Tasavallan presidentti.

Vuodesta 1950 lähtien keräysvaroin on autettu muun muassa köyhiä lapsiperheitä, syrjäytymisvaarassa olevia nuoria, omaishoitajia, mielenterveyspotilaita, luonnonkatastrofien uhreja sekä tuettu kehitysvammaisten työllistymistä.

Voit osallistua keräykseen mm. puhelimitse, tekstiviestillä, tilisiirrolla tai lipas- ja listakerääjien kautta. Mikäli haluat lahjoittaa tilisiirrolla niin, että lahjoitus kohdistuu paikallisesti Ylöjärvelle, käytä viitenumeroa 302 711.

Lisätietoja www.yhteisvastuu.fi

Yhteisvastuu 2019: Tukee lasten ja nuorten koulutusta

Osallistumalla Yhteisvastuukeräykseen olet tukemassa lasten ja nuorten koulutusta

Suomessa vuoden 2019 yhteisvastuuvaroin tuetaan vähävaraisten lasten ja nuorten opiskelua esimerkiksi avustamalla maksullisten opiskeluvälineiden hankinnassa Kirkon diakoniarahaston kautta. Lisäksi diakoniarahaston avustuksilla tuetaan taloudellisesti eri syistä vaikeassa tilanteessa eläviä ihmisiä. Keräysvaroja käytetään myös monipuoliseen avustustyöhön paikallisseurakuntien kautta.

Ulkomailla yhteisvastuuvaroin autetaan katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa pahiten kärsineitä ihmisiä, tänä vuonna erityisesti nuoria. Keräysvaroin tuetaan koulunsa keskeyttämään joutuneiden oppilaiden paluuta takaisin kouluun, jaetaan koulu- ja hygieniatarvikkeita sekä autetaan koulumaksuissa. Syrjäseuduille koulutetaan lisää päteviä opettajia ja rakennetaan turvallisia kouluja. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Keräys alkaa 3.2.  Yhteisvastuun lipas ja listakerääjät ovat liikkellä helmi-maaliskuun aikana.

Lisätietoja Yhteisvastuusta Ylöjärvellä voit tiedustella YV-yhteyshenkilö Sirpa Aholalta, puh. 044 7868 052, sirpa.ahola[ät]evl.fi.

Yhteisvastuutapahtumia Ylöjärvellä 2019

*Su 3.2. klo 10.00 Messu Ylöjärven kirkossa. Yhteisvastuukeräyksen avaus.

*Su 3.2. klo 10.00 Messu Kurun kirkossa. Yhteisvastuukeräyksen avaus.

* Su 17.2. klo 11.00–14.00 Koko perheen suuri ja perinteinen Laskiaistempaus srk-keskuksella. Paljon ohjelmaa ja aktiviteettia koko perheelle sekä ulkona että sisällä. Mm. Hippo-hiihdot sekä Yhden Joukon yhtyeen konsertti. Tapahtuma alkaa perhemessulla kirkossa klo 10.00.

Yhteisvastuu