Ikään katsomatta -projekti

Projektin tavoite

Ylöjärven seurakunnan Ikään katsomatta -projektin tavoitteena on mm.

• Lisätä ikäihmisten osallisuutta ja vähentää yksinäisyyttä
  • Lisätä osallistumisen ja auttamisen mahdollisuuksia ikään katsomatta esim. vapaaehtoisverkoston kautta
  • Laajentaa ikäihmisten tukemisen vapaaehtoisverkostoa yhdessä muiden ylöjärveläisten toimijoiden kanssa
  • Toimia yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa ikäihmisten syrjäytymistä vastaan
  • Herätellä kaupunkilaisia ikäihmisistä huolehtimiseen omalla asuinalueellaan

Ikääntyneiden tukemisen vapaaehtoisverkosto kutsuu auttajia

Kotona asuville yksinäisessä elämäntilanteessa oleville ikäihmisille ulkoiluseuraa ja kohtaamisia tarjoava ikääntyneiden tukemisen vapaaehtoisverkosto etsii vapaaehtoisia auttajia. Vapaaehtoinen käy tapaamassa ikäihmistä noin tunnin viikon tai kahden välein. Tapaaminen voi sisältää ulkoilua tai muuta kohtaamista (lehdenluku, juttuseura jne.). Tapaamiset eivät sisällä hoidollisia toimenpiteitä, siivouksia, kaupassakäyntiä tai muita käytännön töitä. Ensimmäisellä tapaamisella sovitaan tulevien tapaamisten ajankohdista ja muista periaatteista. Tapaamiset ovat luottamuksellisia. Verkostossa ovat mukana Ylöjärven seurakunta, Ylöjärven kaupunki, Punainen risti ja MLL.

Ota yhteyttä puh. 044 7868 110 ja lähde mukaan auttamaan!

Lisätietoja Ikään katsomatta -projektista:

projektityöntekijä Riina Viitala, puh. 044 7868 048, riina.viitala[ät]evl.fi