Siunaaminen ja hautaus

Hautajaisissa seurakunta ja saattoväki haluavat arvokkaalla tavalla muistaa vainajaa ja kiittää häntä siitä hyvästä, mitä hän on elämäämme tuonut. Kristillinen usko ylösnousemukseen on keskeistä siunaustoimituksessa.

Hautauspäivä

Tavallisin hautauspäivä Ylöjärven seurakunnassa on lauantai. Hautaus voidaan toimittaa myös arkipäivänä. Hautausajankohdasta sekä muista käytännön asioista sovitaan kirkkoherranvirastossa (044 7868 124).

Surukotikäynti

Hautauksen toimittava pappi käy omaisten luona surukotikäynnillä ennen hautausta. Kotikäynnillä sovitaan esimerkiksi hautausvirsistä ja muusta musiikista sekä keskustellaan hautaustoimitukseen liittyvistä asioista.

Adressit

Diakoniatyön suruvalitteluadresseissa on ulkokuva kirkosta ja hautausmaan rautaportista. Adresseissa on 10 erilaista tekstivaihtoehtoa. Saatavana myös ilman tekstiä. Tuotto käytetään kokonaisuudessaan oman seurakunnan kriisiluonteiseen diakoniatyöhön diakoniarahaston kautta. Adresseja voi ostaa kirkkoherranvirastosta, useista kukkakaupoista, Osuuspankista, Kaiharin kaupasta ja diakoniatoimistosta. Uusien adressien hinta 9 euroa/kpl, vanhojen adressien 6 euroa/kpl.

Kirkkoherranvirastosta ja Unelmatupa-kahvilasta on ostettavissa myös lähetystyön adresseja.

Kirkkoon kuulumaton

Kirkkoon kuulumattoman hautaus toimitetaan kristillisen siunaustoimituksen mukaan, mikäli omaiset sitä toivovat, eikä ole tiedossa että se olisi vastoin vainajan tahtoa.

Lisätietoja voi kysyä myös suoraan Ylöjärven kirkkoherranvirastosta (044 7868 124).

ma kello 9-15 sekä ti, kello 10-15 ja pe kello 10-13
Sähköposti: ylojarvi.seurakunta[ät]evl.fi